Fredag

Då var det fredagkväll, idag gick vi in i vecka 25. Just nu känns det som att tiden bara springer iväg, Andreas semester är snart slut och det känns som att den just började. Imorgon är vi bortbjudna att äta kräftor, har sett framemot kräftor hur länge som helst:)

Fondtapeter

Jag hittade fondtapeter hos Jtp-Design som jag verkligen blev kär i, hur snygga och coola som helst! Det finns även en massa andra snygga saker på den hemsidan :)
 






Babyskor

Innan jag blev gravid var jag i princip aldrig in på kappAhl då dom har väldigt lite som intresserar mig, förutom då deras barnkläder. Idag så kollade jag runt lite på deras hemsida och hittade dessa söta "skor". Vi har dock redan flera par skor/tofflor till bebis, men jag måste nog ändå titta lite närmare på dessa nästa gång jag är in på KappAhl.
 

Bord och stolar

Jag har ju glömt visa mitt bord och stolar som jag fick av bästa vännen när jag fyllde år:)

Bebiskläder

Hos Nelly.com har dom en massa söta bebiskläder, hade vi inte haft alldeles tillräcklig redan så hade jag nog klickat hem lite :)
 

Gungstol

I våras så hämtade jag en gammal gungstol (jag skrev om det då), denna gungstol har ägts av min mormor och skulle kastas, så jag tog hand om den..
Började renovera den, men så kom sommaren och jag tappade suget. Så idag har jag hållt på att klä om den, vilket verkligen inte var så enkelt som jag trodde och den är inte alls perfekt, men den duger gott till mig :)
Kommer passa perfekt här hemma i vinter, då kan jag och bebis sitta och gunga i den.
 

Virka

Jag har försökt virka säkert hundra gånger, varje gång med samma resultat. Det har sett ut som att en treåring har gått lös på garnet. Men skam den som ger sig, hade tänkt försöka mig på det igen, nånting måste jag ju ha att göra fram till December då bebisen kommer. Hade även en tanke på att åka till mormor och be henne lära mig att sticka, hon har kunnat lära min lillasyster på tio år, så jag borde väl kunna lära mig?! dock har min tioåriga lillasyster fått mer av den duktigt kreativa sidan, hon har exempelvis stickat sockar, något som jag aldrig skulle klara av.. 
 
 

Till Mamman

För några dagar sedan köpte jag dom här jeansen på Hm, måste säga att det var ett av dom bästa köpen jag gjort som gravid (förutom tabletterna mot halsbränna). Dom kostade 299:- och är hur sköna som helst, har ni inte köpt dessa och är gravid, gör det! Eller prova dom iallafall.
 

Vecka 24

Det känns att tiden går, jag känner mig klumpigare för varje dag och foglossningarna blir inte direkt bättre..

Håret

I förrgår hjälpte Andreas mig att färga håret:)

Det här gjorde du bra

I baby to be boxen jag hämtade ut från apoteket fanns bland annat tre tidningar, två av dom var pappa magazine, vilket jag tyckte var superkul. Dels för att det fanns en massa och läsa, men mest för att även papporna nångång hamnar i centrum. För ibland kan jag tycka lite synd om blivande pappor, okej att vi kvinnor måste vara gravida, bära barnet nio månader, gå igenom en förlossning, kanske få bristningar, svullna bröst, viktuppgång och hela den listan. Men vi får även känna barnet redan innan det är fött, vi får vara med om en fantastisk resa och pappan får nöja sig med att känna sparkar utanpå magen, medans alla är och klämmer och stryker på mammans mage och ger komplimanger till mamman så står pappan där bredvid, många gånger som att han inte har något med det att göra, för det är ju inte direkt så att dom går och klappar pappan på snoppen och säger "det här gjorde du bra". Jag menar bara att vi får inte glömma bort dom blivande papporna mitt i gravidhysterin, dom har det heller inte alltid så lätt, jag själv skulle inte vilja leva med en gravid kvinna.

V. 24

Idag byter vi vecka :)

Baby to be

Har just varit och hämtat ut baby to be boxen, gratis är alltid roligt;)

Cardigans

Hade jag vetat vilket kön det är på filuren i magen så hade jag köpt någon av dessa söta cardigans. Självklart förstår även jag att en tjej kan ha blått och en kille rosa, men jag hör till dom som faktiskt vill ha min tjej tjejig och pojke pojkig :)
Dom finns på Cubus för 149kr.
 

Helt värdelöst

Är det bara för mig som min blogg ser helt knäpp ut?
Det lustiga är att jag har inte rört min design, så jag förstår inte varför det tjorvar.. Är så himla less blogg.se, ska det fortsätta såhär så kommer jag byta bloggportal!

Till Mamman

I och med att bebis är beräknad till den 20 December så har jag varit i valet och kvalet när det gäller vinterkläder till mig själv. Jag kommer såklart inte kunna ha min vinterjacka, provade den idag och det var precis att jag fick igen den, så ni kan ju tänka er hur det kommer att se ut i december med tanke på att jag bara är i vecka 23 nu. Men då är jag lite snål och tänker att jag kan ju ha jackan öppen och bara ha en lite tjockare tröja på mig under. Men saken är den att jag kommer ju inte att vara smal när bebis väl kommit ut, kommer ha x antal kilon kvar på kroppen som inte kommer försvinna i första taget.
Jag hittade den här parkasen hos H&M för 399:-, ett bra pris plus att man kan ju faktiskt ha den efter graviditeten också. Det tål att funderas på.
 

Denna föräldrapenning

När jag sitter och läser om föräldrapenning på internet så blir jag helt fyrkantig i hjärnan. Är det meningen att jag ska förstå allt det här? Ibland tror jag att försäkringskassan sitter och hånskrattar åt sånna som mig, som inte förstår varför dom ska tjorva till det så mycket och inte bara skriva allting i klartext..
 
Pappan har 10(?) dagar att ta ut när bebis kommer, som han måste ta ut inom 60dagar, (rätta mig om jag har fel). Vi har 30 dubbeldagar som vi får ta ut samtidigt men det räknas då som två dagar/dag och dom måste tas ut innan barnet är 1år, tar vi ut dessa dagar så kan vi inte få jämnställdshetsgrejset (som jag inte minns namnet på) och vi har 480dagar att ta ut tillsammans, alltså 240 var. Vi kan inte ge bort alla dessa till den andra föräldern då 60 dagar av dessa är reserverade för varje förälder.
 
Ähh nu lägger jag ner det här för idag, jag ska ju då inte ta ut det än så jag skjuter upp det ett tag. Måste ändå börja med att fylla i papprena till försäkringskassan och skicka in dom.

Barntyger

Jag var in på jotex hemsida då jag fick ett erbjudande om att dom har 25% rabatt på rean i helgen. Hittade då lite tyger till barnrummet, skulle nämligen borda sy mig några nya gardiner därinne. Men jag vet inte om jag orkar eller om jag egentligen kan, har aldrig sytt gardiner förr.
 

Onsdag

Onsdag och idag ska jag skjutsa mormor till sjukhuset. Hon ska på en läkarundersökning och som det snälla barnbarnet jag är så skjutsar jag henne. Annars blir det lugnt och skönt, jag har inte tänkt göra så många knop. Men först av allt så ska jag och den här killen ut!

Dålig mobilbild

Händer grejer

Här hemma händer det grejer, snart är det dags för golvet till altanen. Farfar är här och hjälper till att få i ordning :) själv sitter jag mest bara och tittar på.

Räddad

Kvällen blev räddad när dom här två katalogerna trillade ner i brevlådan idag:)

Spikande

Då var det tisdag, jag startade min morgon halv sex imorse. Hade nämligen sovfrämmande som skulle på skolan så det var bara stiga upp när klockan ringde.. Just nu hör jag hur det spikas utanför fönstret, Andreas och farfar arbetar med altanen och jag har städat lite här hemma.

Kläder

Jag var in på lindex hemsida och kollade runt och dom har en massa söta barnkläder, dock har vi alldeles nog så vi ska inte köpa några fler kläder. Jag tror faktiskt inte att vi kommer hinna använda alla kläder ;)

 

 

Måndag

Då var det måndag och en ny vecka, idag är jag så fruktansvärt trött så ögonen står i kors.. Vilket också innebär att jag inte gjort mycket nytta alls idag, kommer nog heller inte att göra det. Ut med hunden och laga middag står på schemat. Sen ikväll ska jag bädda ner mig med mina två favoritkillar :)

Besök

Idag så gjorde jag ett tappert försök att rensa fontänen och ta bort ogräs, dock orkade jag inte många minuter innan foglossningarna gjorde sig påminda. Hur som helst så fick jag besök medans jag höll på, har ju av någon märklig anledning fått inneboenden i form av grodor.

Tossor

Jag har glömt att visa er tofflorna till bebis som jag köpte när vi var på nolia. Verkligen hur mjuka och sköna som helst, skulle gärna vilja ha ett par till mig själv med :)
 

Höst

Det känns verkligen att det börjar gå mot höst ute, det är mörkt och lite kallt ute på kvällarna. Men ändå kan jag inte sluta gilla hösten, fastän det innebär att snart är det vinter.. Tände den här höstens första ljus på bron ikväll.

Lite nyheter

Det har kommit in några nyheter hos Lundmyr of Sweden.
Dom har verkligen hur söta barnkläder som helst, dock anser jag att det är lite väl dyra kläder med tanke på att dom växer ut dom på en gång när dom är bebisar.
 
 

Handdukar

Jag har köpt flera små handdukar, även såkallade makeup handdukar. Jag tänkte att det kunde vara smart att ha till bebisen så den inte behöver spy ner så många axlar. Har sett flera småbarnföräldrar som har handdukar på axlarna när dom bär sina små bebisar, så jag tyckte dom här små handdukarna passade perfekt. Dom finns att köpa lite överallt, jag köpte min på åhlens för 29kr/5st om jag inte minns helst fel.
 

Altangolv

Här hemma så håller mannen i hushållet på med altangolvet, själv sitter jag i skuggan, tittar på och har foglossningar. Jag skulle nog passa bra som arbetsledare;)

Veckobyte

Idag byter vi vecka, så välkommen v.23 (22+0).
 
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
 
Egna Tankar: Sedan ett tag tillbaka så kan man se utanpå magen hur det rör sig därinne, varje kväll ligger jag och Andreas (om han är hemma) och tittar på magen, känner och förundras över att det växer något därinne, något som är bara vårat, som vi har skapat. Det är svårt att förstå att om några månader så kommer vi hålla i livet därinne, våran alldeles egna bebis.

Halsbränna

I drygt tre veckor har jag haft halsbränna, lagomt då illamåendet slutade så började halsbrännan. Härligt att vakna på natten för att man måste på toa och sen inte kunna somna om för att halsbrännan håller på att erövra ens liv och ska jag ha det fram till december? Nåväl, nu ska jag och den här discobebisen försöka oss på att sova.

Middag

Vi satt vid köksbordet idag och pratade om vad vi skulle äta till middag och jag kan inte påstå att förslagen haglade in. Precis i den sekunden ringde farfar och sa att dom skulle röka fisken vi fångade för någon dag sedan. Så då var middagen klar;) Har längtat hela sommaren efter rökt abbore! Så ikväll har vi varit hos dom och ätit gott..

Sen måste jag säga tack för alla kommentarer, superkul när någon faktiskt svarar på ens frågor och berättar hur dom gjort. Det lutar åt en åkpåse, så nu måste jag bara hitta en som är snygg också ;) Tur jag har lite tid på mig.

Åkpåse

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag (läs vi) ska köpa en åkpåse eller om vi bara ska bädda ner bebis ordentligt i vagnen i vinter och hur mycket kommer vi att vara ute då den kommer mitt i kalla vinter. Hur gjorde ni och hur länge använder man en åkpåse, alltså till hur gamla typ? Jag vet det blir många frågor, men frågar man inte får man inget veta.
 

Macarons

Jag måste bara få fråga, är jag den enda i hela världen som aldrig smakat macarons ?
Jag vet egentligen inte varför jag aldrig gjort det då jag sett det hundra gånger, dom ser goda ut och jag gillar det mesta som innehåller nånting sött..
 

Måste i vinter

Jag visar sällan det vi köper till bebis, detta egentligen bara för att jag är för lat för att ta fram kameran och fota det. Men kanske blir jag bättre :) Hur som helst så var jag in på åhlens för ett tag sedan och hittade då den här söta filten. Den finns i flera färger och mysiga filtar är ju ett måste i vinter för bebisen. Sen att det var ett bra pris på den gör ju saken bara bättre.

Vänta barn

Kvällens läsning, alltid lika roligt:)

Fikadags

Fika med mannen!

Tungt

Det känns verkligen att jag bara blir tyngre och tyngre. Att rengöra pumpen i dammen tog hur länge som helst och det lät som att jag hade sprungit ett maraton. Jag har blivit så himla tungandad sedan jag började bli lite rundare och jag tycker synd om alla där ute som är höggravida på sommaren, det räcker med v22 i värmen för att vilja ligga i ett kylskåp.

Förresten så har mannen i huset köpt allt virke till altangolvet, så nu börjar det hända saker:)

Snurr

Klockan är fyra på natten och det är helt omöjligt att sova. Mannen ligger och andas tungt här bredvid och har inga som helst problem med sömnen, själv så har jag halsbränna och bara snurrar i sängen. Jag är egentligen trött, men jag hittar ingen sovställning där jag sover skönt, så istället snurrar jag. Vilket får mig att undra, hur ska jag kunna sova om tio veckor då jag kommer att se ut som en flodhäst?! Klarar jag inte av en skön sovställning i vecka 22, hur blir det då sen?

Mums!

Kvällen är räddad :)

Älskade B

Hittade den här bilden på internet och kände igen mig ganska fort. Såhär ser det ofta ut hos oss och varje gång så ser Baltazar lika oskyldig ut ;)

Vattenmelon

Idag åkte vi och handlade mat, med oss hem följde bla en vattenmelon. Som jag åt upp, utan Andreas hjälp. Då fick jag höra att han faktiskt också ville ha, men bara inte just nu. Tycker han får skylla sig själv som släpper en gravid och en vattenmelon tillsammans ;)

Söndag

Söndag och vi har just sett handbollsfinalen i os, Sverige fick nöja sig med silver och jag tror bebis var lika upprörd som mig över matchen. Men sånt är livet, nu ska den fyrbenta herren i huset få gå ut och sedan blir det soffan och vila.

Newbie

Jag (som många andra) älskar Kappahls serie newbie, dom kläderna är verkligen hur söta som helst!
Varje gång jag varit in på kappahl så har jag tittat på dom kläderna, men hittils har inget fått följa med hem. Vi har egentligen alldeles för mycket kläder till bebis redan, det svämmar över i storlekar upp till 68.
 

Byte

Idag byter vi vecka :)

Äntligen

Då var det fredag, vilket innebär att imorgon kommer Andreas hem och är hemma i fyra veckor. Hans efterlängtade semester:) sen är vi bjudna på 90års kalas imorgon, pappa och hans sambo som fyller år. Så det är fullt upp i helgen.

Rundare

Nu tycker jag att jag inte behöver bli så mycket rundare, lite till kan jag gå med på. Men vi vet alla att efter vecka 30 kommer jag se ut som en rullande julgris. Nåja, Andreas har lovat att älska mig ändå.

Förresten så sa min bm igår att hon trodde jag skulle få en hög mage, så vi får väl se :)

V. 20+6

Älskade du

Trotjänare

Jag ligger i soffan efter en fullspäckad dag med läkarbesök, bmbesök och mys med mormor och yngsta lillasysyster. Bredvid mig på golvet har jag min trotjänare Baltazar som är uttråkad och håller på att stirra ihjäl mig.

Bm besök

Då var det onsdag, imorse var jag till bm och alla värden såg bra ut. Känns bra att inte behöva äta järntabletter ännu iallafall, däremot att vågen gått och flippat ut är en helt annan historia ;) Hjärtljuden låg på 152 och det var fullt ös därinne, som vanligt. Höll inte på att kunna somna igår för det var sådant party hos bebisen. Nu ligger jag i soffan och ser OS (?) och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp..

Overall

Den här har jag velat köpa till bebis länge, men då hade vi sådan tur att en av bebis kusiner är född i december förra året och hade en sådan overall, så vi fick ärva den :) Passar perfekt till både pojke och flicka också är dom ju så mjuka!
 

Noll och ingenting

Tisdag och idag åkte jag in till stan en sväng i hopp om att hitta litf nya kläder. Jag kom hem med... Ingenting, jag hittade noll. Nåja, jag får bo i mina linnen ett tag till. Nu ska jag iallafall lägga mig och sova, klockan är snart sju och jag är trött och har ont.

Väggdekor

Snart kommer den här väggdekoren hem till mig. Den är 2,2m * 2,2m stor, ska se om den passar i lekrummet på den långa vita väggen :)
 

Bebis talar ;)

Jag snubblade in på sidan Levhemma.se och hittade lite saker dära. Jag har egentligen aldrig varit något för ugglor i heminredning, men jag gillar dom här sakerna. Så bebis hälsar att den önskar sig lite saker därifrån ;)
 Byggklossar . Sparbössa . Napplåda . Vällingslåda. Barnvagnsmobil . Blöjlåda .
 
 
 

Måndag

Idag har jag varit med yngsta lillasyster en sväng, ätit glass, gått på byn och svammla. Efteråt tog jag med hunden till stugan, själv vilade jag och hunden lekte. Men oj så ont jag har av foglossningen, att lyfta benen, gå och stå är ingen lek. Sitta går bra vissa gånger och andra inte.

Stämplar ut

Nu hade jag tänkt stämpla ut denna lördagskväll, helt slut i kropp och själ. Bebis sparkar för fullt, hunden sover och sambon ser os och leker med sin ipad. Ikväll har vi varit ut en sväng och fiskat med svärfar, trevligt och bra väder det är bara synd att mina foglossningar gör sig påminda hela tiden.

Skuggan

Lördag idag och jag tror jag skulle kunna sova hela dagen, kommer bli intressant att se mina värden nästa vecka när jag ska till barnmorskan. Tror inte dom är lika bra som dom varit, men men. Nåväl, nu ska jag lägga mig och vila, ni får roa er med en bild på min skugga:)

Älskade du!

Jag hittade den här bilden på telefonen, Andreas som håller i sin brorsdotter Maja i vintras. Det känns så overkligt att i vinter kommer vi hålla i våran egna lilla bebis. Våran alldeles egna, fastän halva graviditeten har gått, bebisen sparkar varje dag och magen börjar bli större så har jag lite svårt att förstå att vi ska få en alldeles egen bebis, att vi ska bli föräldrar.

Veckobyte!

Idag byter vi vecka :)

Baltazar

Hej tjockis

Roligt att öppna garderoben och inse att man är för tjock för allt utom mjukisbyxor, linnen och shorts.. Måste nog åka och köpa lite kläder..

Fredag

Fredag då och jag ligger i en solstol, i den kallaste skuggan och tittar på Baltazar som badar med sin fotboll. Riktigt bra väder idag och jag njuter inte, det är mest bara varmt och jobbigt att leva dagar som denna tyvärr.. Foglossningarna gör sig påminda även idag och hade jag inte haft Baltazar så hade jag nog inte stigit upp idag.

Huvudvärk

Imorse besiktade jag bilen åt morfar, sedan åkte jag hem och vilade, vilket jag gjort hela dagen. Efter att ha haft huvudvärk i åtta timmar och flimmer för ögonen så ger jag upp. Att vila hjälper inte, så jag går och lägger mig för natten och hoppas på att det blivit bättre imorgon. Bara två nätter kvar, sedan kommer Andreas hem över helgen då dom är ledig söndag :)

kläder

 
 
 
 
Hittade några söta och lite kaxiga tröjor hos zazzle. Fanns verkligen hur många som helst på den sidan.
 

Full dag

Idag har det varit fullt upp och det känns i ryggen och lite överallt. Har hälsat på mormor och morfar, ätit surströmming och varit på loppis. Var verkligen år och dagar sedan jag var på en loppis, men jag gjorde iallafall lite fynd, nytt spjälsängsskydd inplastat och allt. Lite leksaker till bebis och även till Baltazar, hittade också lite kläder till bebis och mammabyxor till mig själv :) Imorgon på morgonen ska jag vara ett snällt barnbarn och besikta bilen åt morfar, sedan göra ingenting! Vila ryggen och kroppen :)

Hälften

Nu är det "bara" hälften kvar:) jag tycker att tiden har gått ganska fort, har nog mycket att göra med att det går två veckor från när Andreas far till när han kommer hem.

Väggord

Det är varmt, kvavt och ensamt. Jag somnade men vaknade av värmen och en hund som drömmer.. Hade tänkt försöka somna om, men först visa er väggordet som jag beställde för ett tag sedan som fick ta plats på spjälsängen:)

RSS 2.0