Finfrämmande

Då var det lördag, idag är jag ledig hela långa dagen!
Har haft Johanna, Ella och Jonas på besök, vilket var supertrevligt då det verkligen är hundra år sedan vi träffades, börjar också vara på tiden att vi hälsar på dom.

Ikväll får vi mera besök, av både stora och små då Andreas får främmande och jag får främmande av minsta lillasyster som ska sova över här till imorgon, då jag förövrigt jobbar.

Nu ska jag hänga tvätt, dammsuga och en massa sådana roliga saker som jag verkligen gillar att göra en lördagkväll.

Sötunge!

För några dagar sedan var den här snyggingen och hennes mamma och hälsade på:)

Bandage

Idag har det stått jobb på schemat, även ett besök på vårdcentralen har jag hunnit med. Har en infektion i fingret, vilket jag haft sedan i tisdags, men med min tjurighet så krävs det ganska mycket innan jag åker till en läkaren, men nu hade jag inget val, fingret blev bara större och större och gjorde så ont att det inte gick att sova. Så nu har jag bandage som liknar en stor tampong och ska ära pencillin i några dagar..

Thor

Tänkte bara tipsa om filmen Thor. Andreas köpte den i 3D för ett tag sedan och den var faktiskt bra. Ännu bättre i 3D och till er som undrat, ja det är bra 3d fastän man ser hemma, iallafall på våran tv. Sen beror det lite på från film till film, men dom flesta nya filmerna är det bra 3D på, även för hemmabruk:)

 

Stan

Idag åkte jag till luleå för att umgås med bästa vännen som har flyttat dit, vi gick på stan och strosa runt. Dock inser jag nu när jag kommer hem att jag inte köpt något till mig själv förutom en disktrasa, men till Baltazar, Andreas och några av hans syskonbarn hittade jag saker, så typiskt mig:) imorgon står det iallafall jobb på schemat fick jag veta idag, känns bra med lite timmar!

Det enda som följde med till mig själv:)

Du är så falsk att du skulle bli stoppad i tullen



Lösenordsskyddat inlägg
(det krävs användarnamn och lösenord, vid intresse kommentera)


Inspiration - Pysselrum

Inspirationsbilder till pysselrum.




Pinterest.com

Nya pallar

Jag hittade pallar på internet för ett tag sedan och kom då på att min moster hade sånna när jag var liten. Så jag frågade om hon hade kvar dom, vilket hon hade och hon skulle inte ha kvar dom. Vilken tur för mig, jag gillar dom skarp, speciellt då dom är ganska annorlunda:)

Lite nytt

Jag har införskaffat nya gardiner och en ny matta till köket:)

Dockskåpet

Jag har tänkt fortsätta med min docksåpsrenovering (Klicka här för att se projektet). Det var ett ganska bra tag sedan jag ställde det på hyllan och så har det bara blivit bortglömt, men nu när jag har mitt egna pysselrum så passar det perfekt att ta fram det igen då jag inte behöver plocka bort det varje gång jag har hållt på att renovera.

Sälja min själ

Jag har funderat på sälja min själ till djävulen eller högst bjudande, har nämligen hittat en bord och fruktansvärt snygga stolar som bara skriker att få flytta hem till oss.
Men om jag nu inte känner för det så hittade ett par andra stolar som var lite mer i min prisklass. Det tål att funderas på hur jag ska göra;)

För övrigt så är nu nya lampan (eller säger man lamporna?) på plats..

Lamellgardiner

Här får ni en dålig mobilbild på hur det blev med dom nya lamellgardinerna. Självklart blir ju inte bilden rättvis då det är taget med mobil och är stökigt, men ni ser iallafall resultatet:)

Ny lampa

Just nu håller min privata handyman att sätta upp våran nya lampa i vardagsrummet:)

Love it or hate it

Jag vet inte om jag ska älska eller hata dom. På ett sätt är dom coola och på ett sätt sjukt fula.

Söndag

Då var det söndag och jag befinner mig på jobbet, kändes tugnt att stiga upp idag med tanke på att man egentligen stiger upp en timma för tidigt. Men det får gå det också. Ikväll när Andreas är och på träning så måste jag verkligen plugga, har nämligen ett rätt så stort prov imorgon (det verkar stort iallafall) som jag inte alls kan och som vanligt så sparar jag allt till sista dagen, men det är för att jag har jobbat så mycket på senaste. Men det kan ju inte gå mer än åt helvete så.. Känns kanske som liten tröst.  

Hade även tänk hinna packa upp alla saker från Ikea och kanske fortsätta med gungstolen nu när jag hittat ett tyg till den.

Bästa presenten!

Baltazar fick sig en fotboll idag, det bästa man kan få enligt honom (förutom grisöron). Så nu går han nöjt omkring här hemma med den i högsta hugg.

Påväg!

Nu är vi påväg hem från ikea och haparandra. Hittade lite saker på ikea, som ni får se senare..

Just ja! Glöm inte att ställa fram klockan inatt, ja får då inte glömma det, då blir nog inte min chef eller så kunderna så nöjda då det är jag som öppnar imorgon.

Mot ikea!

Tänkte bara meddela att våran destination är ikea och anledningen till varför jag inte berättade det tidigare var för att då skulle folk fråga om man kunde handla åt dom också och nej det kan vi inte, inte ens ett doftljus! Ni får helt enkelt åka dit själva:) är bara jobbigt för oss att handla åt alla andra..

Lampan Väster

Jag gillade verkligen dom här lamporna, annorlunda och färgglada, precis min stil :)



http://livethemma.ikea.se/

Inte farligt nöjd

Klockan sex imorse när jag klockan ringde var jag inte direkt den nöjdaste människan på jorden. Somnade tre inatt så det blev det ynka timmars sömn inatt, men jag hade tänkt att Andreas får köra så jag får sova i bilen när vi åker efter jobbet.

Återkommer vart vi ska och varför jag inte har berättat det förrens vi var där :)

Posters

Poster man inte kan säga nej till..




Dom finns att köpa hos: http://www.jtp-design.se
Där finns det mycket annat också som är hur fint som helst!

Gardinköp

Alla pratar om att dom får ta helg, själv så är det ett tag kvar tills dess. Nämligen nästa lördag, som det ser ut nu iallafall. Idag var vi till piteå en sväng innan jag började jobba, köpte oss lamellgardiner till vardagsrummet och lite småsaker. Hoppas verkligen att det blir som jag vill med gardinerna och inte bara fult, men jag tror min handy man fixar det där ;)

Och imorgon jobbar jag öppning, alltså 7.00-11.00 och sedan åker vi iväg en sväng, blir bara borta över dagen då jag jobbar söndagen.

Byrå

Sjukt snyggt gjort!
Måste direkt funderas på om jag ska göra något liknande här hemma, har ju faktiskt två byråer som inte ser allt för roliga ut.

http://www.pinterest.se

Krypa till kojs

Nu är jag hemma från jobbet, helt slut i huvudet. Vilket kanske inte är så konstigt då förra natten bara innehöll ca fyra timmars sömn. Nu ska vi iallafall krypa ner i soffan och se den här filmen som jag hyrde idag.


Kyle är en diamanthandlare som bor med sin hustru Sarah och deras dotter Avery i en lyxvilla på behagligt avstånd från störande grannar. En kväll när Kyle precis kommit hem och Avery smitit iväg till en fest invaderas deras hem av maskerade män som vill åt diamanterna i Kyles kassaskåp. Men i det här gisslandramat har alla något att dölja och snart inser Kyle och Sarah att om de inte slår tillbaka kommer ingen av dem att överleva natten.

Herregud Aftonbladet!

Fanns det inget vettigare att sätta på framsidan? Klart som korvspad att hon tycker sitt barnbarn är gulligt/sött/vackert. Vilken farmor, mormor eller liknande skulle säga annat? Och speciellt till tidningen. Åh så puckat, tänk att de finns så lite att skriva om.

Work work

Just nu sitter jag på jobbet och har rast. Jobbar till 23.15. Det finns en risk att den kommande veckan inte blir så uppdateringsrik, detta är anledningen:
Fredag (imorgon) jobb
Lördag jobb
Söndag jobb
Måndag skola
Tisdag skola
Onsdag skola & jobb
Torsdag jobb
Fredag jobb

Blir superbra med lite jobb, det är bara så typiskt att Andreas har ledigvecka med start måndag. Nåväl, imorgon kommer lönen in och det är då man minns varför man jobbar i princip alla helger, trist bara att det saknas 29timmar, men de blir en bra lön nästa månad istället då:)

Återvinning hylla

Som ni säkert vet så älskar jag att återvinna gamla saker, som kojan jag byggde i lekrummet, allt det materialet skulle kastas. Nu har jag gjort en kubhylla av en gammal lampa som vi skulle kasta. I högra hörnet ser ni lampans ursprung.

Det tar sig

Klockan är två på natten, typiskt mig att inte gå i säng i tid. Men imorgon är det torsdag och då är jag ledig. Anledningen till detta nattsuddande är den där gungstolen, har slipat och grundat den ikväll så nu väntar jag på att den ska torka.

Förresten så har jag och Andreas planerat en lite saker i helgen,
jobbar bara till 11.00 så då hinner vi göra mycket ;)

Nu ska jag krypa ner med dom två herrarna i huset.

Gungstol

Jag har ett nytt projekt här hemma (kanske inte så ovanligt). Projektet är iallafall en gammal gungstol som jag hämtat hos min moster, som en gång i tiden var mormors. Den ska sågas, slipas, målas och kläs om. Kommer ta tid men det blir säkert bra när det är klart. Är ju extra roligt att den en gång tillhört mormor:)
Jag har länge velat ha en gungstol i vardagsrummet, men inte velat lägga ut flera hundra kronor på en då det går lika bra att fixa upp en gammal. Både roligt och billigare.

Just nu är den bara ful, men med lite ombyggnation och färg blir det nog bra.

Dream on dreamer

Idag medans jag gick till skolan så funderade jag lite och spånade på ideer. Men oftast slutar det där, vid ideerna. Jag vet precis varför jag aldrig fullföljer dom, för att jag är rädd för misslyckande, jag är inte rätt för att chansa och prova, men för att misslyckas. När det gäller andra saker, som att chansa hemma med färger, målning och liknande så gör det inget om jag misslyckas. Men när det kommer till större drömmar så är jag rädd att misslyckas, nog för att det egentligen inte skulle göra något, då har jag iallafall provat. Sen att man inte vet vart man ska börja, vem man ska kontakta och så vidare, det gör inte saken något enklare.

Det kommer en dag då mina drömmar och ideer kommer hamna längre än på ett papper i ett block. Jag måste bara samla styrka och motivation till att våga först..

Kändes jobbigare än att bara fortsätta

Onsdag idag, visst kan veckan gå lite fortfare så det blir fredag nångång :) Inte för att jag ska jobba i helgen utan för att lönen trillar in på kontot. Men som jag just skrev så blir det jobb i helgen, fick även veta att det blir några dagars jobb nästa vecka också. Perfekt!

Ska in på skolan idag, för lektion och prata med dom och höra lite saker, funderar nämligen på att hoppa av mattekursen då jag inte hinner med allting när jag jobbar så pass mycket som jag gör.
Men då måste jag börja bråka med csn och ändra papper hit och dit, vilket kändes jobbigare än att läsa alla kurser som jag redan läser. Nåja, den som lever får se.

Nu ska jag och den här lurvbollen ut en sväng innan jag tar mina skor och promenerar mot skolan.

Det är svårt att bryta en vana

Jag tror det är väldigt svårt att förändra sin livssituation sålänge man har ett altenativ att fortsätta leva "som vanligt". För vi är ju trotst allt svenskar, lilla landet lagomt och man får inte sticka ut från mängden, sticker man ut så måste man sticka ut precis som alla andra gör. Det hör som till att ibland klaga på sitt jobb och inte berätta för något vilket parti man röstade på. Sen emellanåt så slår man på stort och sticker ut lite, kanske färgar håret, tar på sig ett par färgglada byxor eller varför inte går ut osminkad. Som alla andra som..

Jag tror man måste komma till punkten då man inte har något annat val än att ändra sin livssituation, då man hamnat riktigt på botten. För dom flesta av oss nöjer sig med ett skitjobb, för det är just ett jobb och en inkomst. "det är svårt att byta jobb när man har fast jobb", nä det är väldigt enkelt, sök ett nytt, få det och ta det. Svårare än så är det faktiskt inte, men som dom svenskar vi är så måste vi hela tiden säkerthetsknarka, vi måste ha säkerthet i allt vi gör och låt oss för gudars namn inte chansa! Tänk om det inte skulle gå vägen, hur skulle det se ut?! Nej låt oss injicera lite säkerhet i armvecket och behålla skitjobbet, klaga över att fel parti vann och leva ett typiskt svenssonliv som vi bara drömmer om att förändra..

I love you

Min bättre hälft!

Lilla hjärtat

Världens bästa!
Här var han inte gammal och väldigt lugn och fin när han åkte bil.

Babyshower

När  vi ska ha barn skulle jag vilja ha en babyshower, dels för att jag aldrig varit på en och dels för att det verkar riktigt roligt och mysigt. Att fika, ge/få presenter och pyssla med saker till den kommande bejbisen, skriva på haklappar/kläder och liknande. Har suttit en del och tittat på det på internet för att få ideer på vad man kan ge en bejbis och det var där jag fick idén till blöjtårtan jag gjorde till dopet som var tidigare. (klicka HÄR för att komma till inlägget om blöjtårtan)

Tänkte dela med mig av lite inspirationsbilder jag hittat, mest för att det är roligt men också för att det kanske ger er någon ide vad man kan ge till en liten bejbis.

Stugbesök

Igår var vi till stugan en sväng, grillade, såg hockey och hade det trevligt i det fina vädret. Även pappa och äldsta lillasyster var där. Ingen var nog nöjdare än Baltazar, han fick göra två av dom sakerna han gillar bäst, springa bredvid skotern och leka med Emma (lillasyster), han har nämligen lärt sig att hon gillar att leka och kasta pinnar med honom ;)



Tyvärr så har det blivit ganska lerigt i stugan nu när det tinar, så ni kan ju tänka er hur Baltazar såg ut i pälsen efter att ha lekt där.  Som ni kanske ser på bilden så var det inte sådära jättemysigt.

Köket

Några nya bilder på köket, det saknas fortfarande lister :)
Haha vi kommer aldrig ta oss och köpa dom där listerna, varje gång vi ska åka och köpa det så jobbar Andreas och har bilen.

Denna vinter

Här får ni en bild på vardagsrummet, men det är egentligen inte det jag vill visa.
Det jag vill visa är snön, titta ut genom fönstret, då kanske ni förstår varför jag är så less denna vinter och bara vill ha vår och sommar! Det är hur mycket snö som helst och jag håller på att få ett nervöst sammanbrott varje gång jag ser det, att jag efter 23år inte har lärt mig att det är såhär att bo här..
Tänk dom neråt i sverige, snöfritt och vår. Jag kan berätta att jag är helt riktigt avsundsjuk.

Lördag

Nu är jag hemma från jobbet, hade tänkt att höra något vettigt idag, men soffan kändes ganska skön. Speciellt med tanke på att det inte blev så många timmars sömn inatt.

För övrigt så blev jag påmind idag om mina tatueringar i nacken/bakom örat. Glömmer ofta bort att jag har en stjärna bakom örat och text i nacken, lätt hänt då man aldrig ser dom.

Up and away

Nu drar vi ut och vidare, ska förbi jobbet och hämta en grej först bara:)

It's friday

Fredag idag, i helgen står det jobb på schemat, dock är det bara öppning så jag jobbar inte hela dagarna. Egentligen borde man vara ute när det är flera plusgrader, men jag står över då man håller på att blåsa bort. Men samtidigt är det bra att det blåser, då försvinner snön fortare:)



Jag kommer aldrig sluta förvånas när det gäller anonyma kommentarer, förväntar sig människorna utan namn svar så kan dom börja med att stå för vem dom är:)

Ny duk

Jag har köpt mig en ny vaxdux till mitt rum, passar perfekt då det är svart, vitt och rosa därinne;)

Belysning

Jag har glömt att visa våran nya belysning bakom tv;n.
Finns flera färger att välja bland, men vi har blått just nu då det är turkost i vardagsrummet.
En suddig bild, men det är lite svårt att få det rättvist och samtidigt visa er den rätta färgen på ljuset.

För att sedan ge upp

Idag är det torsdag, jag började dagen med att sova bort den. Satt nämligen med skoljobb fram till fem inatt, jag blev dock inget klokare, men tunnhårigare. Jag vet inte om det ens är meningen att jag ska förstå uppgifterna och sedan kunna göra dom. Kalkylering och bokföring är verkligen inte min grej..

Den här dagen ser nog ut som gårdagen, plugga, slita lös mitt hår pga av att jag inte förstår och sedan ge upp.

Designtorget

Hitta en massa godbitar hos designtorget som gärna får flytta hem till oss,
men då måste jag nog jobba övertid eller vinna på Lotto :)

Förlåt Älvsbyn, kanske försöker ni helhjärtat. Men det här är bara för tragiskt..

Jag känner att jag blir mer och mer irriterad över byn där jag bor. Den byn som så vackert kallas Norrbottens pärla, hur, vars eller när detta kom till har jag ingen aning om, är heller inte intresserad av. Det enda jag är intresserad av är nutid och framtid, att det inte är någon pärla längre och att Älvsbyns kommun tror att dom ska komma undan med "att vi har ju iallafall storforsen", det är egentligen bara skrattretande.

Anledningen till att jag bryr mig så pass mycket som jag gör och stör mig så pass mycket som jag verkligen gör är för att jag bor här, har en tanke på att fortsätta med det och faktiskt låta mina blivande barn växa upp hära. Om detta kommer att ske är ännu en gåta då jag inte alls trivs här pågrund av många orsaker, men främst för hur kommunen låter denna by förfalla. Ja det är sant, Älvsbyns kommun håller just nu på att gräva sin egen grav, ett projekt dom sysslat med helhjärtat och kämpat med länge.

Att få befolkningen så uttråkade som möjligt, göra allting så komplicerat som det bara går och framförallt, ge falska förhoppningar, det verkar vara denna kommuns syfte, motto helt enkelt. För är det något som är riktigt konstigt så är det just det faktum att när jag gick gymnasiet så lovade dom guld och gröna skogar (i älvsbyns bemärkelse) och jag har nu insett att det dom lovade oss för sex år sedan, det lovar dom fortfarande gymnasie-elverna och det har ännu inte skett, dom har ännu inte kommit till skott med det dom lovade, det dom skulle åtgärda.

Låt mig citera på ett ungefär "Vi kommer att ha ett band som spelar varje torsdag i lomtjärnsparken hela juni och juli." Alltså förstår ni att detta är det största som händer Älvsbyn, något sketet band spelar varje torsdag. Sen då? Bra början, värdelöst slut.
Ingen vidareutveckling? Om jag inte vill lyssna på ett band varje torsdag då? Om jag vill ha bra musik, marknad och dricka en cider i den varma sommaren, måste jag då flytta till en annan kommun?! För med facit i hand, det funkar för andra, varför inte för oss? Vi behöver inte bli lika stora som Luleå eller Piteå, men vi kan väl ändå bli något?

Förlåt Älvsbyn, kanske försöker ni helhjärtat, kanske kämpar ni natt som dag och kanske ligger ni sömnlösa pågrund av hur situationen ser ut. Men det här är bara för tragiskt..

Återvinning

Ikväll tänkte jag plugga, men jag tog mig inte längre än till just tanken. Så jag har städat och pysslat istället. Mycket roligare;)
Har gjort mig en tavla av gamla toarullar eller den är inte klar ännu, men snart. Det är verkligen hur enkelt som helst och billigt.

Sanningen bakom

Att ta en bra bild på Baltazar är allt annat än lätt. Han är aldrig stilla och när han väl är stilla så vägrar han att ens slänga en blick på mig. Så får man en skarp och bra bild så tittar han bort. Det tog 30bilder innan jag fick tre där han tittade mot mig och var halvt stilla ialllafall.

När jag tömmer kameran så ser oftast dom flesta bilder ut såhär.

Dom blir också äldre

Det här kan jag finna väldigt intressant och roligt. Att se hur barn-kändisarna som man växte upp med ser ut idag.

Bra besked

Då var det onsdag, idag är jag en klubbad säl. Som dom senaste dagarana med andra ord. Tror jag har varit vaken max tio timmar på tre dagar, har verkligen försökt sova bort den här förkylningen, utan vidare resultat dock.

Pratade också med en av mina chefer idag och fick riktigt bra besked, så nu är jag nöjd och glad, med näsan full i snor;) Ska nämligen ta på mig och jobba två helger av tre, enda problemet har varit att Andreas bara är ledig var tredje helg och vi har varit rädda att jag skulle pricka in så att jag jobbar när han är ledig. Men som tur är så går det att fixa så att vi iallafall får vara lediga samma helg. Hur bra är inte det?

Karim Rashid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen..
Min absoluta favorit designer är Karim Rashid, att han vunnit en massa utmärkelser förstår jag verkligen då han gör helt gudomliga saker. När jag ser alla hans verk så skriker mitt Jag-måste-verkligen-ha-detta-begär.


Klicka vidare här för att komma vidare tills hans hemsida.

It feels good

Då var det tisdag, igår sov jag i princip hela dagen i hopp om att bli av med min förkylning, tyvärr så fungerade det inte. Ska försöka ta mig på skolan idag, känner mig inte alls motiverad, men hade tänkt försöka iallafall. Måste även plugga, men plugga och ha hjärnan full i snor är ingen höjdarkombination.

För övrigt så blir det jobb till helgen, känns riktigt kul:)

Blåsigt

Ute blåser det nått så fruktansvärt och jag hade ingen tanke på att gå utanför dörren. Jag tar min förkylning och bäddar ner mig istället.

Bokstavslampor

Hittade dessa snygga bokstavslampor hos magasin11.se, riktigt snygga och jag tror det skulle vara riktigt snyggt att ha i Andreas rum. Dock kostade dom lite för mycket för min börs, speciellt med tanke på att man vill ha fler än en.

Min blivande man

Det är verkligen en underbar känsla när man har hittat rätt, att efter tre år så älskar man någon bara mer och mer. Det är helt fantastiskt att vara med en människa som har samma mål som en själv.
Det känns så underbart att veta att denna man är min blivande make och en dag kommer bli en underbar pappa till våra barn, vi kommer bli en underbar familj. Fast vi är ju redan en familj, en liten sådan men fortfarande en familj ♥



I LOVE YOU ♥

i love you

Här är min älskade Baltazar för någon dag sedan när vi var i stugan ♥

___





You don't want to wake up in the end of your life and realize that you have no memories...



Byggla.se

Jag tänkte tipsa er om Byggla.se där man kan få en massa ideer av andra människor som också renoverar hemma. Riktigt roligt att se hur andra har gjort och få ideer, även dela med sig av sina egna projekt. Jag har registrerat mig där och det är en perfekt sida när man känner att inspirationen tryter.



Just nu har dom även en målar/tapetserar tväling där man kan vinna ett presentkort på 2000kr hos byggmax och vem skulle tacka nej till det?!

http://www.byggla.se

Blöjtårta

För ett tag sedan så visade jag bilder från mitt rum, men visade då inte ett ställe i rummet för att där stod det en present som jag hade gjort. Men nu kan jag visa er presenten för att den gav jag (vi) bort igår. Den var till ett dop, dock närvarade inte jag på dopet av olika skäl, men Andreas gjorde det och gav då tårtan från oss..
Det är en blöjtårta, första gången jag gjorde en och det var riktigt kul! Överst på tårtan satt det en kanin och lite kläder, sammanlagt så gick det åt 90st blöjor till tårtan. Jag valde att göra en ganska stor tårta, har sett många som gjort småa, vilket går lika bra :)

Världens bästa!

Älskade, älskade du.

Levande

Söndag då, det känns att det var kul igår. Sen kommer ångesten smygandes, har en massa skoljobb att göra men tyvärr ingen motivation eller ork. Förhoppningsvis kommer det tillbaka när huvudvärken försvinner.

Partaj

Ikväll har vi haft en trevlig hemmafest här. Verkligen jättekul att umgås och ha det trevligt:) speciellt då bästa vännen kunde vara med!

Don't waste your time on jealousy. Sometimes you're ahead, sometimes you're behind. The race is long and in the end it's only with yourself.




Lösenordsskyddat inlägg.
(lösenord och användarnamn behövs, vid intresse kommentera eller skicka mejl)




Känn er inte skyldig om ni inte vet vad ni vill göra med erat liv

Idag är det lördag, hela dagen lång!
Systrarna har åkt hem och jag ligger i soffan med en dunderförkylning, funderar om jag ska orka göra något idag eller ligga kvar här. Känns verkligen trist att vara inne när det är så underbart väder utomhus, men det är inget att göra åt. Jag och Baltazar har iallafall hunnit vara ut på en liten promenad.

Förövrigt, ni måste lyssna på den här låten.

Fruktansvärt sann, alltså på riktigt! Ge den en chans och förstå texten. Det var Anna som tipsade mig om den, jag fällde en tår när jag lyssnade på den. Men det och andra sidan säger er ingenting då jag gråter till alla filmer och blir tårögd till dom flesta låtar när jag lyssnar på texten.



Upp-piffning

Piffade upp vårat köksskåp lite. Det är en dålig mobilbild men det är allt ni får just nu:)

Besök

Ikväll efter jobbet kom dom två yngsta systrarna hit, vi har hunnit göra mycket, spela spel, sy, byggt pärlplattor, städa och en massa annat. Nu är dom i badet och efter det ska vi slå på en film och sova. Dom har även pyntat min garderobsdörr i mitt rum som jag målat med skoltavel-färg.

Gonatt

Nu tänkte jag krypa ner i soffan och se film, imorgon är sista jobbdagen för den här veckan (vad jag vet). Så det återstår att se vad helgen har att erbjuda:)

Nyhet

Jag kom just på jobbet och fick se våran nya glasskylt, det har kommit endel nyheter från gb. 
Den som verkar mest intressant är helt klart den här. 

Tamburmajor

Denna snygga tamburmajor har dom hos jysk, finns i grön och svart. Jag ska helt klart kolla in den när jag besöker jysk nästa gång. Dessutom kostade den bara 249kr.

Storstädning

Nu har jag storstädat mitt rum, alltså stor stor storstädat. Det har aldrig varit så lite saker och så städat där inne. Blev flera sopsäckar med kläder, tyger, pyssel och massa annat. Känns skönt att det är gjort och jag har fått ordentlig ordning där inne. Har även målat ett bord som jag tog från svärfar och ställt in bredvid min stol:)

Svar på tal

Kirsi om lägger lite golv:
Jag har ett likadant dockskåp hemma som du.. som jag ska börja renovera. =) tänkte fråga vad du har använt för "golv" till dockskåpet? // Kirsi
Ps. ditt dockskåp är superfint..

Sv: Jag använde mig utav dekorplast, finns verkligen hur mycket som helst med olika motiv och jag har sett flera stycken som liknar golv :)

Ombyggnation

Bloggen är just nu under ombyggnation och kommer att se konstigt ut ikväll.
Då vet ni.

Grillning

Nu befinner vi oss i stugan, åkte hit efter jobbet. Jag och Andreas sitter framför elden i kåtan och Baltazar springer ute i skogen och förmodligen leker med sig själv. Man ser verkligen hur glad han blir när vi kommer till stugan för här får han vara lös ute och får springa vart han vill:)

Godmorgon!

Godmorgon!
På drygt en timma så åker jag mot jobbet! Jobbar kort-dag idag, tio-tre. Vad som händer sedan är en fråga, den eviga frågan. Det finns verkligen hur mycket som helst som man borde göra, men hur roligt är det att alltid göra en massa måsten? Nä nångång måste man ha roligt!
Ska även ringa min vän Malin som nyss fått en liten Milo, vi måste verkligen hälsa på dom någon dag då jag inte är så himla trött och inte jobbar:)

Stämplar ut!

Nu tänker jag krypa ner i soffan och se film med min andra hälft. Är helt slut och trött i kroppen efter helgen och jobbet idag. Imorgon står det som sagt också jobb på schemat, men då börjar jag inte förrens klockan tio!

Såhär såg jag ut i lördags, dåliga bilder vilket nog är lika bra så slipper ni drömma mardrömmar ;)


Måndag

Då mina vänner var det måndag och en ny jobbvecka, befinner mig för tillfället på jobbet och är här till kvart i fyra. Sedan blir det att åka hem och göra lite nytta, kanske plugga om den sidan skulle infinna sig.
Sen har jag bestämt att jag ska åka utomlands i april om jag hittar någon resa som passar mig och Andreas både tid, pengar och resmål. Är fruktansvärt sugen på antingen london eller New York då vi bestämt sedan flera år att vi nångång ska åka dit. Men det beror som sagt på jobb, hips vips så jobbar vi så mycket så att det inte finns tid att åka iväg. Om inte annat så åker vi ju på våran årliga roadtrip i juni :)

Sunday

Det är nu söndag, igår vart det utgång och det var faktiskt rätt så trevligt. Att då sedan denna lilla by är en klass för sig när det handlar om uteliv, det är en annan femma.

Ikväll ska jag bädda ner mig i soffan och se big brother för att sedan somna. Det väntas nämligen jobb imorgon, jobbar måndag-fredag :)

Lager 157

Kikade in på lager 157, vilket jag aldrig skulle gjort då jag blev kär i dessa plagg. Att dom dessutom var till kanonpris gör inte saken bättre.
Kan även meddela att dom har en massa söta kläder till bejbisar!

God morgon!

Då var det dags för jobb, wish me luck! Idag blir det upp till bevis om jag klarar av att öppna on my own. Har bara öppning idag, så jag jobbar bara sju-elva, ganska skönt med en kort dag nångång också:)

Att vara vuxen

Jag vet inte, är jag vuxen? När är man vuxen? När man blir myndig, skaffar barn, går ut skolan, köper hus, får ett fast jobb, börja pensionsspara?! Hur vet man?
Är jag vuxen?
Jag är snart 23år, förlovad, husägare tillsammans med Andreas, hundägare, har körkort, har slutgiltigt betyg från gymnasiet,  pluggat till undersköterska efter gymnasiet och nu pluggar jag en massa starta eget kurser. Är jag vuxen nu då? Jag betalar mina räkningar, jobbar, skattar och betalar tv-licens. Jag har dock inga barn, är det de som gör mig icke-vuxen om nu fallet skulle vara så?!
Måste man uppfylla en massa kriterier innan man kan klassa sig själv som vuxen, eller blir man det automatiskt när man fyller ett visst antal år?
Egentligen spelar det inte så stor roll, det gör ingen skillnad om jag är vuxen eller inte då mina räkningar fortfarande kommer att komma, jag kommer ändå vara tvungen att gå på mammografi när jag blir 40, köpa stödstrumpor när jag blir gammal, bli tjock och klumpig när jag blir gravid, vuxen eller inte, det här är livet.

Men visst känns det märkligt ändå, för bara några år sedan så önskade jag inget annat än att hellre bli vuxen, få ta hand om mig själv, flytta hemifrån och allt som hör till och nu när man får göra allt det där, så var det inte så kul som man trodde. För nog var det skönt när man bodde hemma och inte behövde betala räkningar, köpa mat, laga mat, storstäda hela huset (det var nog jobbigt att städa rummet) och allt vuxentrams som man göra jämt nu för tiden..

Tänk om man visste då, det man vet nu..

Funky highwaist leggins

Jag har fått frågor angående byxorna jag köpte som jag visade upp här i bloggen, dom är av märket pieces och heter Funky highwaist leggins och som sagt. Dom är helt underbara!

Jag har ett par gröna och så ett par svarta som jag idag fick av mina underbara sambo, för att han tyckte dom var så fina så han ville jag skulle ha mer än en färg :) Så nu ska jag köpa dom blåa nångång, verkligen superkul att ha en massa färger på kläder, speciellt nu när det börjar bli vår.




Härliga väder

Helt otroligt så skönt väder det är ute! Idag åkte skinnjackan på och jag var in på glasbanken, där kvinnan i kassan tyckte jag hade snygga byxor och såg så vårigt fin ut:) Visst blir man glad av spontana komplimanger?!
Imorgon blir det utgång hade jag tänkt, se där sprack ryktena IGEN, jag är inte med barn den här gången heller:) tänk att folk har så lite att prata om så dom måste bry sig vidare vi ska ha barn eller inte.

Men oj va kul!!

Det här möttes jag av imorse, gick inte ens att gå ut genom ytterdörren, utan fick ta garagevägen..

Kul!

Detta möts jag av då ja ska ut med hunden. KUL! Då var det bara skotta.. Jag avskyr vinter, snö och halka!

Ett mål





Hunden har ett mål i livet.
Att skänka bort sitt hjärta


Pysselrum

Här kommer några fler bilder från mitt pysselrum.

Detta är då min smyckesförvaring tills jag kommer på något smartare och snyggare:)


Här skymtar man in i det yttre rummet som fortfarande är röd-flammigt och därinne är just nu alla mina kläder i garderiber och på ställningar.


Pysselrum renovering

Mitt rum är fortfarande inte helt klart, men det börjat ta sig och man ser verkligen skillnaden nu. Så jag tänkte ni skulle få några före&efter-bilder. Rummet känns så mycket större och fräschare nu, jag har dock bara gjort om det innersta av mina rum, det yttre kommer jag ta tag i lite längre fram då jag kommit på hur jag vill göra därinne :)

Kanske ska berätt vad jag gjort också, har målat väggarna och fått bort den flammigt röda färg som satt där, målat garderobsdörren med tavelfärg, så även listerna in i rummet (det förklara varför det är skrivet där). Målat runt fönstret som var brunt och nu är svart. Sorterat och rensat och hips vips, ett rum man kan vistas i utan att skämmas.





Hejdå extra-kilon

Då står vi där igen.
Jag ställde mig på vågen idag, vilket misslyckande! Jag är snart där jag sa att jag aldrig mer skulle vara, eller okej så hemskt var det inte, men det var hemskt.
Så idag bestämde jag att det måste ske en förändring, igen.. Så nu blir det nyttig mat som smakar skit (hemskt sällan riktigt nyttig mat faktiskt är god) och inget godis eller liknande, eller jo, en dag  i veckan får jag äta vad jag vill. Om jag då gör det är upp till mig från gång till gång. Men iallafall, det kommer en ny kategori i samband med detta, som såklart kommer heta viktnedgång där ni får följa med på min resa.

Och ett tips, vill ni bli riktigt motiverade, hitta någon som inte tror på er. För om någon inte tror ni kommer klara det, så blir iallafall jag så himla tjurig så jag klarar det i ren tjurighet..


Pants

Byxorna jag köpte idag :)
Finns i en massa färger och var fruktat sköna! Kommer vara tvungen att köpa ett till par i annan färg. Dessutom kostade dom endast 300kr.

Om sanningen ska fram

Idag är det dryga 7 plusgrader ute och Andreas är och jobbar. Själv är jag ledig och tänkte den smarta tanken att jag skulle ta en promenad, ut på byn och sedan förbi på jobbet och hämta schema. Men att gå ut i detta väder visade sig vara som att skriva på ett kontrakt med djävulen. Utan att överdriva och låta som en mytoman så höll jag på ramla fem tusen gånger, minst!
Det slutade iallafall lyckligt, jag bröt inga ben, fick två timmars promenad, fick jobb måndag-fredag nästa vecka och hittade ett par snygga gröna byxor som fick följa med hem.
Men när jag kom hem, var på toppenhumör och kände att nu är våren påväg, jobben rullar på, skolan rullar och det är ljust ute så ska jag gå in i mitt nyrenoverade rum och slå igång datorn. Tror ni inte då att det har gått en säkring, inga problem tänker stål-Johanna och ska gå och ta mig an proppskåpet, då är enda problemet att ingen plupp har ramlat ut från proppen och schemat stämmer inte, så jag fick ta lös alla proppar och självklart var det den näst sista proppen som behövde bytas. Påminn mig att nästa gång börja bakifrån..

Giftermål

Jag har kommit fram till att när jag gifter mig så skulle jag vilja ha en klänning med färg. Dock finns det inte så många snygga brudklänning med färg som inte kostar över 5000:-, skulle aldrig någonsin köpa en klänning för flera flera tusen, man ska ju trots allt bara använda den en gång.

Men en tanke slog mig, varför kan man inte ha en balklänning?!
Dom är ju superfina och många påminner och bröllopsklänningar.

RSS 2.0