Gravidsmycke

Jag har funderat på att köpa ett gravidsmycke, egentligen mest bara för att dom är söta och det ser så sött ut när gravida går omkring med den där bjällran och en söt mage :)
Jag har hittat på endel sidor för ca 200kr, men tänkte nu höra om ni har någon sida att rekomendera där dom ser lite roligare ut än bara en rund boll ?!
 

lördag

Det har varit lite dåligt med uppdatering, detta är helt och håller blogg.se fel då deras app inte fungerar.. hur som helst, idag och imorgon står det jobba på schemat hela dagen och jag funderar på att dö en långsam död eller förbjuda korv på jobbet, men det är bara bita ihop..

Igår bjöd jag även på fika och blev uppvaktad, fick mig en massa fina grejer så som presentkort, blommor, pengar och ett superfint bord och stolar att ha ute på altanen av bästa vännen. Jag ska visa er bilder lite senare då jag har kameran till hands.

Frågor

Jag har fått några frågor vart vårat bord och stolar kommer ifrån, vi köpte det begagnat men det finns att köpa på EM. Det fanns då iallafall sist jag kollade dära :)
 

Grattis till mig idag!

Idag är det ingen vanlig dag, idag fyller jag 23 år och funderar lite smått vart tiden egentligen har tagit vägen..

Hur som helst, jag jobbar hela dagen lång så det blir ingen fika-bjudning förrens imorgon.. och ta den som kommer före klockan tio, då är dörren löst och jag kommer inte öppna för imorgon har jag planerat in att sova :)

Fylla i bok

Jag har tänkt köpa en gravid-fylla-i-bok, dock så vet jag inte riktigt vilken jag ska köpa då jag hittat flera olika på internet. Så jag tänkte höra om ni har några tips. Endel som jag har sett i affärer är så fruktansvärt tråkiga, skulle vara kul om det fanns någon där man kunde skriva lite egna tankar, klistra in någon bild och liknande. Tror det kan vara kul att ha kvar efteråt och se vid nästa graviditet.
 

Är det någon annan bok ni rekomenderar när vi ändå håller på ?
 
 
 

Födelsedag

På torsdag fyller jag år, hela 23 år gammal blir jag. I och med detta så hör det ju till traditionerna att lägga upp lite saker i bloggen som jag skulle vilja ha i min ägo :)
 
Vi börjar med lite saker från Lagerhaus
1. Karottunderlägg 2. Kokboksställ 3. förvaringskorg
 
Och sen har vi en massa andra blandade saker.
Skottkärra (med trähandtag), någon som bygger altanen, ett gruslass, Nikon systemkamera, nytt kök, doftljus, renoverad toalett, utemöbler, grästrimmer, presentkort, fatboy hämgmatta,

Att dom bara ljög

När jag blev gravid var jag helt säker på att alla människor runt omkring mig som någon gång varit gravida bara har stått och ljugit för mig, för det enda jag har hört är hur mysigt och underbart det är. Jag kan väl meddela att efter dryga femton veckor (nånstans mellan 14-17 är vi) så kan jag inte påstå att jag njuter särskilt mycket ännu, jag har mått illa från dag ett i princip och haft mensvärk. Allting som är i matväg har luktat skit och oftast smakat skit, förutom grönsaker, frukt och yoghurt. Jag har heller inte fått behålla min mat många gånger och i princip samma sekund som jag kommit ut ur duschen så har håret varit flottigt. Listan kan göras lång, men jag vet att det kommer bli bättre :)
 
Självklart finns det possitiva saker också, förutom den självklarthet att vi får en bebis. Mina naglar har blivit hållbara och jag jag äter mycket frukt :) Mitt humör däremot har inte alls blivit så hemskt som jag hade förväntat mig, jag förvarnade Andreas innan jag blev gravid att jag kommer att bli ett monster och han lovade att stå ut med det. Men det blev jag inte, självklart tryter mitt humör, men oftast kan jag tygla det. I och för sig så hade jag inte kunnat jobbat med kunder hela dagarna om jag inte hade kunnat tygla det, då hade jag bett hälften fara och flyga.
 
 
 

Måndag

Då var det måndag och en ny vecka, jag har egentligen inget vettigt att skriva. Jag tänkte mest meddela att jag vi lever och mår bra och det är drygt tre veckor kvar till ultraljud :) Känns som en evighet då vi vetat om datumet hur länge som helst.

Nytt Bord & Stolar

Jag har länge velat ha ett runt bord med trumpetfot och stolar med trumpetfötter.
Och gissa vad jag fick av Andreas?! Jo just detta, nästa vecka fyller jag år och imorgon har vi varit förlovade i ett år så bordet och stolarna var en födelsedagspresent och förlovningspresent.
 
Jag tog även bort kökssoffan nu när jag fick ett nytt bord. Istället ställde jag in köpmannadisken som vi målade om i vintras.

Bord & stolar

Snart åker vi och köper ett köksbord och stolar. Jag har länge suktat efter just dessa stolar och bord. Jag visar bild senare när vi fått hem det. Och en sak till, varför i hela fridens namn kan inte blogg.se fixa sin app så det går att blogga från den?!

Klädproblem

Jag har rensat min garderob då dom flesta av mina byxor har av någon konstig anledning blivit för små helt plötsligt. Detta resulterade i att mer än hälften av alla kläder åkte ner i säckar och ska väl kanske få komma fram nästa år om jag inte har tänkt bli alldeles för stor. Det jag egentligen ville komma fram till var vart man kan köpa behagliga kläder som inte ser ut att vara ärvda av mormor. Har ni något tips på en bra sida där dom säljer sköna och relativt fina kläder för en blivande tjockis ? :)
 

Gravid i höga klackar

Jag låg och såg en serie ikväll på svt1 som var rätt så intressesant eller egentligen blev jag bara irriterad över det hela. Den heter Gravid i höga klackar och ni måste se det själva för att förstå vad jag menar. En av mammorna tror inte att hon ens kommer behöva byta blöjor på sitt eget barn, samtidigt tycker jag att programledaren har endel konstiga resonemang och funderingar.. Men som sagt, ni måste se det själva för att förstå, dessa kvinnor ska ha barn inom en månad och dom har ingen aning om vad dom håller på med.
 
 
Även rika kvinnor är däggdjur. Graviditets- och bebiskonsulten Rosie Pope jobbar på Upper East Side Manhattan. Det visar sig att pengar inte gör mycket skillnad när familjer går igenom att barn väntas eller har anlänt.

Försäkring

Ja mina vänner, imorgon är det midsommar och famlijen "bra på planera" som vi heter så har vi ingen aning om vad vi ska göra. Dock brukar det aldrig vara något problem då det löser sig i slutändan.
Idag har iallafall mannen i huset kommit hem och blir även hemma i ca två veckor, så det känns skönt! Själv har jag inte gjort många knop alls, handlat mat, hämtat hem Andreas och sovit.
 
Kan även meddela att vi nu har försäkrat både mig och bejbisen som komma skall, vi teckande en gravidförsäkring och det känns faktiskt väldigt tryggt. För man vet aldrig vad som kan hända.
 

Sparkar

Ikväll har jag och bästa vännen varit på stan en sväng och sedan bilbingo. Just nu ligger jag i soffan och har mitt vanliga kvällsillamående, det är på kvällarna det är som allra värst och jag oftast måste uppsöka toaletten.. Men förhoppningsvis så kommer det väl att gå över nångång, om inte annat när H*n väljer att titta ut.

Sen låg jag här i soffan och började tänka på det här med sparkar, hur vet man egentligen när bejbisen sparkar? Det kan ju lika gärna vara magen som bubblar eller tarmarna som lever ett eget liv, så berätta för mig alla ni som varit/är gravida, hur känns det när dom sparkar ?

Mini morötter

Detta måste vara guds gåva till den gravida kvinnan, jag skulle kunna äta flera kilon!

Handlingsdax

Ikväll har jag minsta lillasyster på besök, vi har just varit och handlat. Det märks ganska tydligt att jag är gravid, varken godis, chips eller nått annat sliskigt köpte vi med oss hem, bara tanken av det får mig att vilja spy, tacka vet jag slät yoghurt, frukt och grönsaker. Jag har aldrig haft sådant sug efter det som nu.


Så såhär ser det ut när en gravid och en 9åring handlar.

dumma frågor, får dumma svar.

Jag finner det ganska intressant med människor som frågar "var det planerat?".
Jag kan börja med att säga att det var det, men har folk något med det att göra och spelar det någon som helst roll för dom?! Är det bara i ren nyfikenhet som man frågar något sådant? Vad skulle dom svara om man sa att "nej gud verkligen inte" ?!
Det är egentligen en skitsak, men det är något jag har funderat över ett tag, långt innan jag själv blev gravid. Varför frågar man en sån dum fråga?

Vilken vecka ?!

Det är många som frågar mig vilken vecka jag är i och mitt svar blir samma till alla, att jag inte riktigt vet. Det jag vet är att det är nånstans mellan 13 och 16. Hur det blev såhär kan jag förklara.
När jag var i vecka åtta plus nånting och skulle skriva in mig så blev jag skickad till sunderbyn för ultraljud då min barnmorska tyckte det var en bra ide pågrund av flera orsaker. Väl där så berättar dom att jag inte är i vecka åtta, för dom kan inte se något embryo, (alltså barn om man så vill kalla det.)
Det resulterade i att dom tog prover och jag fick en ny tid en vecka senare med orden "antingen så finns det inget foster eller så är du tidigare än vad man trott". Både jag och A var nervösa och rädda i en vecka, skulle det visa något den här gången? Fanns det någon som levde där inne?
En vecka senare åkte vi och tog fler prover och gjorde ultraljud igen och då ser man att den växt, men den var bara en liten liten prick på en skärm och vi fick då veta att vi inte var i vecka nio som vi skulle ha varit utan var nånstans mellan vecka 4 och 6.
Så därför vet vi inte ännu riktigt vilken vecka vi är i, men vi har räknat från vecka fyra för att slippa bli bakåtflyttade och hellre bli framåtflyttade.
Och om en månad så ska vi på ultraljud och då får vi veta mer exakt :) Vi har iallafall fått höra hjärtljud och det känns underbart och barnmorskan trodde det var en liten flicka som gömde sig därinne.
Men enligt min barnmorskas beräkningar så är det lilla hjärtat beräknat till 24 December, på självaste julafton, men det är fort att det ändras på ultraljudet.

Måndag

Jag är så less att blogg.se appen aldrig ska fungera som den ska. Det går inte att läsa bloggar och det funkar bara ibland att uppdatera, sjukt irriterande!

Hur som helst, idag står det jobb på schemat, stängning. Helst skulle jag vilja krypa ner under täcket och sova resten av dagen men det går inte riktigt. Jag har försökt sedan vecka fem att sova och äta bort illamåendet, men det har inte gått nått vidare bra. Så det är bara må illa och hoppas att det går över någon gång.

Kärlek

Jag tänkte bara meddela att i mitten/slutet av December så får vi tillökning i familjen :)

 

Lördag

Då var det lördag, jag var dödssäker på att det var söndag imorse när jag vaknade. Snart ska vi till stugan en sväng, Baltazar ska få bada och vi ska hämta hem den andra bilen. Men först! Duschen, klippa klart Baltazar och hitta några kläder att ha..

Ikväll åker vi till två vänner för att spendera kvällen där :)

Hemkörning

Idag fick vi hem plintarna till altanen, 80kg/st och lite fattigare. Men det känns bra att det går åt rätt håll i bygget iallafall:)

Home

Nu är vi hemma, vi hade kunnat vara borta någon dag till men valde att åka hem. Men vi behöver inte vara oroliga för att sitta sysslolösa för det. Just nu är vi och ska köpa saker till grunden till altan och sedan hem. Jag har varit och köpt mig lite mer blommor och jord så jag ska plantera och Andreas klippa gräsmattan :)

Furuvik

Just nu är vi på furuviksparken och har tittat på djur, åka karusell och nu är det dags för cirkus :)

Vi har även vunnit choklad, första gången för Andreas ;)

Lever

Just i detta nu befinner vi oss i Gävle på hotell, imorgon blir det djurpark och sedan fortsätter våran resa.

Jag tänkte egentligen bara meddela att vi lever, har helt okej väder och bilen är hel:) (den har hunnit vara in hos mekaniker en sväng idag).

Nu vare klippt

Baltazar har fått sig en sommarfrisyr ;)

lördag

Snart slutar jag efter tolv arbetstimmar och jag kan lova er att jag längtar hem. Är så himla trött att jag skulle kunna somna sittandes här på jobbet. Blir att hämta hem sambon och sedan åka direkt hem och sova så jag orkar upp och öppna imorgon.
Kommer bli så otroligt skönt med lite semester känner jag!

Stämplar ut

Jag har just städat här hemma och nu ska jag krypa tills sängs så jag orkar upp och jobba mitt 12 timmarspass imorgon. Baltazar har redan stämplat ut och ligger utslagen på golvet, han var inte intresserad av att hjälpa till med städningen, heller inte med att hänga tvätt..

Imorgonnatt får jag sova med hjärtat ♥
Det är tråkigt när han åker iväg för två veckors jobb, men oj så roligt när han väl kommer hem för en veckas ledighet. Fick jag bestämma skulle jag vara ledig varje sekund han är hemma, men nu funkar inte vuxenlivet riktigt så;)

Mina två absoluta favoritkillar !

Dagen D

Då var det fredag, dagen jag längtat efter väldigt länge.

Jag och B kom just hem från stugan, vi var dit en sväng så han fick bada och springa av sig lite och nu ligger jag i soffan en stund. Ska snart ut och försöka göra lite nytta, ska även skriva en lista på sakerna vi ska ha med oss när vi åker iväg, börjar närma sig våran semester :)

Imorgon kommer mitt stora hjärta hem! Och jag jobbar även hela helgen..

Inte länge till

Nu är blommorna planterade, bilarna tvättade invändigt och mercan utvändigt. Det är städat på gården så gott det går, är nämligen brädor och annat till altanen lite överallt. Ikväll hade jag tänkt städa lite inne så det inte ser så hemskt ut när Andreas kommer hem i helgen, en timma efter att man dammsugit ser det likadant ut här hemma. Baltazar drar nämligen in flera ton med sand, barr, löv och kvistar, men inte länge till för snart vankas den årliga sommarfrisyren.

Krukor

För ett tag sedan köpte jag två höga krukor som jag ska ha vid grusgången. Dom var på rea och såklart fula, så jag sprejade dom svarta och hips vips blev dom mycket bättre :)

Torsdag

Just nu är vädret här hemma helt okej, inget regn och rusk. Så jag ska fara och tanka en dunk bensin på ett tag och klippa gräsmattan, det behövs verkligen kan jag lova. Hämtade nämligen hem gräsklipparen igår som vi fått av pappa och Ulrika, verkligen superbra att inte behöva köpa en då altanen och grusgången är en nog stor utgift just nu.

Fontänen

Grusgång

Ikväll har jag klätt in kullen i mossa och gjort en grusgång i miniatyr :)

Stugdag

Jag och Baltazar har varit i skogen i stugan och hittat en pinne eller vad man då kallar det. Hur som helst så ska jag ha den vid dammen, jag har två altenativ hur jag ska ha den. Så ni får se senare vilket det blir:)

Tisdag

Då var det tisdag och regnet öser ner, som det gjort i flera dagar nu. Just nu har jag minsta lillasyster på besök, alltid roligt när någon av syskonen kommer hit och håller mig sällskap.

Jag hoppas på bättre väder i veckan då jag har en hel hög med blommor som jag ska plantera ut i krukor, hade tänkt göra det igår eller idag, men det är inte så kul att göra ute i regnet.

Är det fest, så är det

Då var det söndag och jag befinner mig på jobbet, samma visa som det var igår..
Påtal om igår så var det crousing här, vi hade extraöppet och som tur var så jobbade jag öppning och gick hem klockan sju istället för mitt i natten. Men när jag kom på jobbet imorse kan jag lova att det syntes att det hade varit fest, ölburkar, flaskor och skräp överallt utanför affären. Så då var det bara agera sopgubbe för ett tag, fanns även endel som hade mått lite väl dåligt igår.
Igårkväll kom även Andreas hem en snabbis, han åker nämligen och jobbar idag igen så vi hinner knappt träffas då han åker tillbaka medans jag är på jobbet. Men jag fick så sovsällskap iallafall :)

Inköp

Idag har jag spenderat alldeles för mycket pengar på blommor, men jag har hört att det är på förlust man ska leva. Har även hunnit vara och köpa lite vattenväxter, köpte bara tre då jag är osäker på om dom överlever nätterna då det fortfarande är kallt. Ska köpa fler när det blir lite varmare.

Nästa vecka blir det att inhandla fler blommor, så även fler vattenväxter.

Upp och hoppa

Fredag, jag är inte pigg för öre, men det är bara göra det bästa av situationen och försöka hålla sig så frisk som möjligt. Väntar ju nämligen helgjobb.

Idag händer det inte mycket, jag ska försöka ta mig ut en sväng och fylla på vatten i fontänen. Skulle även borda klippa ner Baltazar till hans sommarfrisyr, men det får jag ta en annan dag.

RSS 2.0