Mysigt

Härligt med långhårig hund på våren;)

Valborgs

Idag är det valborgs, vi hade en tanke på att åka till stugan och se på majbrasan, tror Baltazar är den som gillar den ideen mest.

Vad ska ni göra ikväll?

Härliga söndag

Söndag och snart mina vänner går jag av denna jobbhelg som innehållit 23timmars jobb, eller snart och snart, om tre och en halv timma. Ska bli skönt att komma hem och vila fötter, hjärna och tålamod.
Hände även en rätt så intressant sak idag på jobbet, en sån sak jag aldrig trodde skulle hända eller egentligen är det två saker som hänt som har retat upp kunder, inte mitt fel, heller ingen annans anställd men saker och ting går sönder och blir slut ibland ;)
Kaffemaskinen gick sönder, vilket inte är jättepopulärt och heller inte enkelt att fixa, har bråkat flera timmar med den och försöka leka ingenjör, men ingenting hjälpte tyvärr. Sedan tog en del av våran bensin slut, vilket jag aldrig trodde skulle hända, faktiskt. men som tur är så har vi endel annan kvar och får väl förhoppningsvis mer imorgon, men ni kan ju se er kundernas min när dom kommer in och man berättar att det är slut bensin ;)

Nöjd kille

Jag vände mig bort mindre än tre minuter, då ser vårat vardagsrumgolvet ut såhär och i mitten står en nöjd fyrbent kille. Ibland är det som att ha barn..

Älskade sommar

Alltså kan ni förstå att det snart är maj månad?!
Tiden har verkligen sprungit iväg dom senaste månaderna och jag har inte hunnit med, nog för att det är lika bra då jag verkligen avskyr vintern. Bara hoppas att sommaren inte går riktigt lika fort, vill ju hinna njuta av den i år, nog för att jag mestadels kommer befinna mig inom stänga dörrar på jobbet, som alla andra sommrar.
Men det kommer en dag då jag också ska vara ledig på sommaren, kanske är det hundra år kvar, kanske inte :)

Work

Idag är det jobb för hela slanten, 11.00-23.15. Samma sak imorgon, däremot känns det tråkigt att jobba då det varit så fint väder idag.

Bregottkakor

Jag har just bakat bregottkakor, riktigt goda och verkligen superenkla. Dessutom är det bara fyra ingredienser och dom har man oftast hemma:)

Invigning

Ikväll inviger vi grillen för i år och även första grillningen i (utanför) huset :)

Nytt

Igår köpte vi ännu ett yankee candle, den här doften har vi aldrig haft. Kan meddela att den luktar gudomligt gott, tacka vet jag dyrare duftljus, är sjukt stor skillnad på hållbarhet jämfört med billiga.

Snöskottning.

Här hemma så håller jag på att skotta snö, känns konstigt att skrova det när det snart är maj. Men så ligger det till. Vi har mer än en meter snö utanför brom som jag håller på att skotta bort så det ska tina nångång.

Annars hade vi tänkt fara på bio, men det blir kanske en annan dag då jag hade tänkt få göra klart här ute.

Som ni ser på bilden så har jag skottat, hittils har jag fått bort hälften och fyller vårat trappsteg fyller för tillfället ingen funktion då det ligger jämns med snön.

Fundering

Jag har funderat på en sak, nämligen på att byta plats på lekrummet och mitt rum, mest för att lekrummet börjar bli lite trångt med alla leksaker och mitt rum är lite svårtmöblerat för mina saker. Men om jag skulle göra denna flytt så innebär det också att jag måste måla om två väggar i lekrummet till någon annan färg än grönt och rött, men det skulle samtidigt kunna bli riktigt snyggt..
Det är jobbigt att få ideer och bestämma sig. Måste tänka över detta fem gånger till innan jag bestämmer mig, för det är mycket jobb och jag får inte ångra mig för det orkar jag inte :)



Fredag

Fredag idag, härliga fredag!

I helgen är det jobb på mitt schema, efter fyra år ute på arbetsmarknaden är jag nu sjukt less på jobb där man jobbar helger. Jag har nog aldrig haft ett jobb som inte innebär helgjobb faktiskt och då ska ni veta att jag haft många olika vikariat, som skötare, undersköterska, kassabiträde, servitris, försäljare och listan kan göras lång.. Oftast har jag ju haft två eller tre vikariat samtidigt, endel av dom har jag slutat pågrund av att jag inte alls trivts och endel har jag varit tvungen att sluta för att jag inte haft tid att jobba åt dom när jag haft andra.

Men det var inte det jag tänkte berätta, klaga gör jag någon annan dag.
Jag tänkte berätta att idag ska jag inte göra många knop, vad jag vet iallafall. Ska passa på att vara med Andreas:)


En arkivbild som inte har något med saken att göra.

Inköp - lekrum

Jag inhandlade tre stycken förvaringlådor och tre stycken brödkorgar idag, alla dessa i olika färger. Dom ska få ta plats i lekrummet, korgarna ska få vara i köket så att all plastmat har någonstans att vara och lådorna på en hylla.
Har även beställt ett väggord som ska få pryda väggen där inne.

Bra dag

Idag är en bra dag.

Varit lite här och där, fikat med hjärtat och köpt nya fiskar eller fler fiskar.

Det närmar sig

64 dagar kvar tills jag blir ett år äldre och visare ;)

Överraskning

För inte allt för längesen så kom vi hem, dock väntade en mindre trevligt överraskning då vi kom in genom dörren. Baltazar hade lämna avföring i halva köket, stackaren var dålig i magen. Vilket resulterade i vattnigt bajs överallt, utkletat! Jag började med att spy, sedan tvätta mattor, skura, skura och åter skura. Det är härligt med hund.... När dom sover.

Nu ska jag krypa ner i soffan, vi har tänt en massa doftljus och vädrat här hemma.

Pto

Just nu befinner jag mig i Piteå, har hälsat på lillebror som ligger på sjukhus och nu är jag på stan en sväng. Ska tillbaka till sjukhuset i eftermiddag och sen ikväll hämta hem sambon:)

Regn och rusk

Det regnar ute och verkar inte ta slut i första taget.
Jag och Baltazar har varit hos farmor och farfar, det tar ungefär fem minuter att gå dit och på den tiden hann vi både bli genomblöta, men det var det värt då det serverades stuvade makaroner och köttbullar, det ni inte förstår är hur underbart goda stuvade makaroner min farmor gör, jag vet ingen som kan göra i närheten så goda som hon!

Nu ska jag iallafall fortsätta städa, hade tänkt ha det gjort innan sambon kommer hem så vi kan göra något roligare.

Nya sedlar

Hösten 2015 ska tydligen våra nya sedlar släppas. Då får vi även en ny sedel, känns dock sjukt långt borta för tillfället.

Panta mera

Kan man göra annat än älska denna reklam?

Tråkiga vuxensaker

Ikväll hade jag tänkt baka, frysen börjar bli tom på fika och självklart måste vi ha något att bjuda på när vi får främmande! Dock måste jag vänta på att farmor ska sluta jobba så jag får åka dit och skriva av ett recept, hennes recept är nämligen bättre än dom jag hittat på internet.

Annars så ska jag göra en massa tråkiga vuxensaker, sådära som städa huset, tvätta, diska och fixa lite saker. OM jag hinner och orkar så hade jag tänkt gå ut i garaget och kolla in mina trädgårdsprylar.


Förövrigt så kommer hjärtat hem tidigare än planerat :)

Tisdag

Idag står det ingen skola på schemat då våran lärare är borta. Vilket innebär att jag har inga måsten överhuvudtaget idag, känns underbart!

Hade en tanke på att göra lite saker här hemma, men jag känner mig själv så pass bra att jag vet att jag först kommer landa i soffan med min bok och ligga där ett bra tag. Vill bara att all snö ska försvinna så att jag får gå ut och fixa.

Snurrstolar

Jag tror inte ni förstår hur mycket jag skulle vilja ha dom här stolarna i köket. Helt underbara snurrstolar som jag har suktat efter väldigt länge. Priset ligger på 1290kr/st och jag skulle gärna vilja ha sex stycken, om vi inte byter köksbord vill säga. Då behöver jag nog bara fyra och får mina drömstolar och drömbord;)
Det tål att funderas på.


Ser ni så snygga och stilrena dom är!
Dock är det inte bordet på bilden som jag vill ha.

Plaza

Idag trillade min plaza interiör ner i brevlådan, så ikväll blir det att krypa ner i soffan och läsa den:)

Måndag

Då var det måndag, ny vecka och nya tag!
Bara hoppas den här veckan inte har lika många tråkiga besked som förra.

Klockan är ett och jag har inte tagit mig upp från soffan, har dock förflyttat mig från sängen till soffan och även hunnit vara ut med hundarna. Det är lite det som är tjusningen med att inte börja skola förrens klockan två, jag kan göra ingenting hela förmiddagen och vet ni?! jag har ingen som helst ångest över det, snarare tvärtom. Det finns många som får ångest om dom inte gör saker hela tiden, själv gör jag saker när jag känner för det (om jag inte är illa tvungen, som att jobba, det känner jag inte för men måste göra det ändå).

Som sagt, idag ska jag på skolan för att ha en lektion, vilket känns helt meningslöst. Efteråt hade jag faktiskt tänkt försöka slutföra mitt projekt renovera gungstol.

SOMMAR!

åh vad jag längtar tills all denna snö har tinat bort och jag får gå ut och börja gräva här hemma. Buskar ska bort, blommor ska planteras och det roligaste av allt! Jag ska gräva mig en fontän, som jag har längtat efter att vi skulle hitta ett hus så jag får hålla på utomhus hela sommaren med mina blommor, grönsaker och allt som hör till:) Längtar så otroligt tills när jag får ta fram alla mina saker jag ska ha utomhus, alla mina trädgårdstomtar, krukor och alla små detaljer. Hade faktiskt tänkt att ta fram allt i garaget och gå igenom det, nu när vi faktiskt har plats;)

Här är lite bilder från när vi bodde i lägenheten.



Less

Detta är kvällens roligheter, sjukt tråkigt (!) och jag är så otroligt trött.

Ligger efter

Idag åker sambon på jobb igen, själv har jag massor med läxor att göra. Jag har ingen aning om vart jag ska få den motivationen ifrån, men jag måste hitta den.

 

Springer iväg

Idag har vi varit hos svärfar och ätit mat, alla Andreas syskonbarn var såklart också dära. Men den enda man hinner ta kort på är Maja, dom två andra springer bara iväg när man ska ta en bild.

 

Dom två fyrbenta

Nu ska jag och dom här två gå ut på promenad i detta underbara väder.

Främmande

Lilla Knut är hos oss i helgen och jag har just varit ut på promenad med dom två vilddjurena. Nu ska vi slå på en film och krypa ner i soffan, imorgon väntas det ju palt hos svärfar :)

Sommarbilen

Fredag idag, vi har tagit fram sommarbilen och har varit ut en sväng. Annars händer det inte mycket alls, bara ta det lugnt och rå om varandra. Man får passa på då vi är lediga samtidigt för en gång skull:)

Ge mig!

Jag skulle verkligen inte tacka nej till denna skåp!


urbanliving.se

Luleyo

Sitter och tröstäter en luyxshake med bästa vännen :)

Åskboll

Jag tror att dom flesta människor någon gång drömt om att ha en egen åskboll, (fåtöljen). Om inte annat så tror jag många födda i ungefär samma årtal som mig ville ha en när Emma i spice girls hade en.
Jag har så länge jag minns alltid velat äga en, jag har ingen aning om dom egentligen är sköna. Men det kvittar i det här sammanhanget då dom är riktigt snygga.

Tonight

Ikväll kommer hjärtat hem, en dag tidigare än planerat! :)

Bingo!

Ikväll står det bingo med farmor på schemat:)

Snart tre år

Tänk att snart är det tre år sedan vi träffades första gången, det känns som att vi har känt varandra hela livet och levt ihop i hundra år. Samtidigt som jag minns så väl första gången jag åkte ner till Halmstad.
2 Maj är det tre år sedan, den 24juni har vi varit förlovade i ett år och i år har vi varit sambo i två år.
Det känns fantastiskt att veta att du en vacker dag kommer bli min man och pappa till våra barn, att vi kommer leva ihop resten av våra liv.

Vi har samma prioroteringar, drömmar och mål. Vi kan varandra utan och innan och jag skulle inte vilja leva mitt liv med någon annan än Andreas.


En av dom första bilderna på oss, på liseberg.

onsdag

Det har verkligen varit värdelöst väder ute idag, blåst och snö. Så jag har valt att krypa ner i soffan under täcket och se bröderna lejonhjärta istället. Jag har en massa saker jag måste göra, så som att göra mat, plugga och handla, men det hinner jag göra senare. Har varken ork eller motivation att flytta mig från soffan just nu.


Tänk om det hade varit såhär mysigt väder istället:)

Spännande!

Nu är det spännande!

Solsängar

I sommar har vi en tanke på att bygga om våran altan här hemma, den ska göras om helt från grunden och ska förminskas samtidigt som det ska bli en terass..
Då måste man såklart ha solstolar, jag skulle vilja ha två solsängar att ha på terassen.
senare måste vi även köpa nya utemöbler, men det blir inte förrens altanten är klar så jag vet om jag rymmer ett bord med sex stolar.

Jag har suttit och kikat på lite solsängar på internet och har hittat några hos ILVA, dock tillåter inte riktigt min plånbok dessa.. ännu ;)

Underbara granne

Jag måste bara säga att vi har nog världens bästa granne, om inte han hade funnits så hade vi aldrig kommit ihåg våra sopor, igår tänkte jag ställa ut soptunnorna för att dom skulle tömmas idag, men såklart glömde jag det och när jag var inne idag så tyckte jag att jag hörde en traktor, vilket verkade lite konstisgt då det inte är någon snö på vägen. Jag tittade ut genom fönstret och såg att det var sopbilen som var hos grannen, så jag sprang ut och halvvägs så ser jag att våran snälla granne ställt ut våra soptunnor, det är tur vi har honom, våran lilla hustomte.

Nu måste jag leta fram mina finansiering och kalkyleringsböcker och fara på skolan.

Hund-uppdatering

Ikväll när jag kom hem från jobbet så var jag trött och sjukt less, men jag tänkte att jag skulle trotsa allting, ta ett djupt andetag och ta med Baltazar på promenad.
vi försöker vara ute på promenader så mycket det bara går för att träna, mest för min egen del då jag har endel att träna på, som att slappna av :) Det är verkligen superkul att vara ute och gå nu, förr hatade jag det och drog mig verkligen för jag visste hur det slutade, en galen hund och jag minst lika galen.

Men nu går vi promenader i harmoni (nästan), men vi går en lugn promenad och om folk ser oss tycker dom säkert att det är i lugnaste laget, men det är order jag har fått och det funkar hur bra som helst. Ingen galen hund som sliter och hostar, ingen galen matte som får ett nervöst sammanbrott, vi jobbar fortfarande på att möta andra hundar, men det går åt rätt håll iallafall.

Att kalla någon bästa vän

lösenordsskyddat inlägg
(Användarnamn och lösenord krävs,
vid intresse skriv en kommentar)

lösenordet har ändrats för ett tag sedan,
så det kan hända att några av er måste be om ett nytt.

Måndag

Snart ska jag på skolan för att ha en lektion, direkt efteråt bär det av mot jobbet fram tills 23.15.

Har en hel hög med läxor här hemma som jag måste ta tag i, men jag har varken ork eller tid. Det är nog mycket som händer just nu.

Snö

Kul att vakna upp till att det snöar och ser ut såhär. Igår var det bara asfalt här kan jag ju tillägga!

Lördag

Idag har jobb stått på schemat, 7.00-19.00. Jag har just kommit hem till Andreas som har gått och blivit sjuk, själv känner jag mig inte så pigg heller så vi ska bädda ner oss i soffan och se film tills vi somnar :) imorgon står det jobb på schemat, så även måndag.

Långpromenad

Idag så var jag och Baltazar ute på en riktig långpromenad, vi gick ut klockan elva och var hemma tre. Har gått bra med tanke på att det bara är andra dagen som vi tränar med koppel, jag försöker vara lugn och inte stressa upp mig när det kommer hundar och det går ganska bra :)

Inspiration

Jag har verkligen hundra ideer om hur jag vill göra här hemma, men jag har ingen motivation för tillfället att genomföra dom och jag är heller inte ekonomiskt oberoende så att jag inte behöver bry mig om prislappen.
Men det kommer, förhoppningsvis kommer orken tillbaka snart så jag får göra klart min gungstol och även måla lite annat :)

Håll ut!
Ni är flera stycken som frågar hur gungstolen blev,
det vet jag inte ens själv då den inte är klar.
Men snart..

Ps. Det är fredagen den 13;onde idag ;)

Så länge det finns liv, så finns det hopp !

För er icke-hundintresserade så är detta inlägg helt ointressant och ni behöver inte besvära er med att läsa det.

Ikväll har vi (jag och Baltazar) varit och träffat Mia som ska hjälpa oss att bli lite bättre i bla koppel. Jag hade inga förväntningar då jag redan hade gett upp hoppet om att kunna gå med Baltazar på byn bland människor och andra hundar. Jag vet också att det är mitt fel och enbart mitt att det blivit såhär, det är såklart inte hans fel. Men det är svårt att göra på rätt sätt när man inte vet vad rätt sätt är.

Men döm av min förvåning så fick jag bevisat att det faktiskt finns hopp även för oss, efter bara en gång så är jag helt övertygad att vi kommer klara detta och kommer göra det med stil. Fick hur många bra tips som helst, skulle helst vilja vara ute och gå hela dagarna nu och bara bevisa för mig själv att det faktiskt går, att man kan gå utan att bli släpad.

Det är helt underbart att veta att vi kan klara det här, att hans beetende kan bli bättre och framförallt, att veta vad jag gör för fel. För tro mig, jag har testat allt folk har sagt åt mig att testa, men det har aldrig funkat. Men att träffa någon som säger åt en "gör så, istället för så, tänk på det här." Det är så peppande, att dom vet vad man gör fel och man själv får veta det så man kan förbättra det.

Både jag och Baltazar ser verkligen framemot det här.

Hundträning

Ikväll åker jag och Baltazar och tränar lite med en tjej som ska försöka hjälpa oss med lite vett och etikett, känns bra att någon som är duktig ska hjälpa mig att bli bättre med honom.

Ang lösenordsskyddade inlägg

Jag fick en fråga vad jag skriver i min lösenordsskyddade blogg, en ganska dum fråga egentligen då jag inte tänker berätta det, hade jag velat berätta det så hade jag inte haft den lösenordsskyddad.

Men jag skriver om saker där som jag anser inte angår alla mina läsare, jag skriver om roliga saker och tråkiga saker, saker som gör mig ledsen och besviken och saker som jag inte vill skriva om i den öppna bloggen.
Men be om lösenord så kanske du också får läsa det, egentligen får vem som helst läsa det utom i princip en (kanske två) människor. För att om den människan skulle läsa det skulle hela världen veta vad som står där och det är ju såklart det jag inte vill..

Känns bättra att lösenordsskydda vissa saker än att dra ner den här bloggen i något negativt.

Klippning

Nu har jag varit och grattat farmor, åt tårta så jag är mätt ett år framöver tror jag. Blev även utringd på jobb i helgen, trodde jag skulle få vara ledig då jag jobbar dom två kommande helgerna, men det gör inget. Jag gillar pengar ;)

Klippte mig förra veckan om jag kanske glömt berätta det, kort och äntligen går det att göra något med håret.

Örhängen

Igår fick jg med mig åtta par nya örhängen, Andreas kommentar var "ja du som inte har några örhängen". Det har jag, över 50st, men visst är det kul att kunna variera sig, sen ligger det ju inga pengar i dom heller så;)

Köpa present

Då var det torsdag, jag ligger i soffan och baltazar tittar på tv, är nämligen en hund som skäller och B är väldigt insatt.

Senare idag blir det att åka till farmor och gratta henne, måste bara ut på byn först och hitta en present. Men vad ger man någon som fyller 65år och har allt?

Förresten, imorgon kommer Andreas hem!:)

Staden

Idag har jag varit till Luleå med mamma och dom två yngsta systrarna. Fick med mig lite grejer hem, nya jobbarskor som var välbehövligt nu när jag börjar jobba två av tre helger, fick även med mig lite annat smått och gott som jag inte orkar visa ;)

Sovsött

Jag gör som Knut och säger godnatt ;)

I bilen

Det är rart med barn och deras syn på livet.

Lillasyster1: jag ska bli proffessor när jag blir stor.
Lillasyster2: och varför det?
Lillasyster1: som gode coolt ändå.

Helt otroligt!

Nu har barnen åkt till mormor, jag hade inget altenativ än att skjutsa dom dit då den äldsta skrek rakt ut "JAG SKA TILL MORMOR OCH SOVA DÄR", men hunden deras är kvar här. Går faktiskt mycket bättre att gå med Baltazar i koppel om lilla Knut följer med, vet faktiskt inte varför, men det är skönt iallafall. Baltazar gick halva promenaden utan att dra, ni som aldrig gått med honom i koppel förstår nog inte vilken bedrift det är, men det är helt fantastiskt!

Har även pratat med en tjej som nog ska försöka hjälpa mig lite med Baltazar, försöka få han lite bättre i koppel och komma på inkallning, nu kommer han när han själv känner för det, vilket inte är allt för ofta. Tror han ärvt mitt tjuriga humör.

Det är så fantastiskt, eller så inte..

Lösenordsskyddat inlägg
(Användarnamn och lösenord krävs,
vid intresse skriv en kommentar)

Underbara morgon

Tisdag idag, vaknade upp till en underbar morgon, minsta hunden står och ylar mig i örat och flickorna skriker så trumhinnorna håller på att gå sönder. Tur jag har så fruktansvärt "bra" morgonhumör att jag faktiskt egentligen inte kan behärska mig, hundarna kastade jag ut så dom fick leka av sig och ungarna satte jag framför tv;n, sedan bäddade jag ner mig i soffan och funderade om min rygg hade gått av, vilket den inte hade gjort då jag fortfarande lever och kan röra mig.

Men det är ganska fantastiskt att man kan bråka 20 av 24 timmar på ett dygn, jag hamnar i chocktillstånd om dom är sams mer än 20minuter åt gången, jag var nyss ut med hundarna och när jag kommer in möts jag av en mindre glad konversation.

Lillasyster1: Ska vi gå och leka?
Lillasyster2: Jag ignorerar dig
Lillasyster1: Då går jag och leker själv.
Lillasyster2: HÖR DU INTE VAD JAG SÄGER, JAG IGNORERAR DIG!
Lillasyster1: Prata inte med mig då om du ignorerar mig.
Lillasyster2: Jag gör som jag vill!

Det slutade med att Lillasyster1 gick och lekte, den andra kom ganska fort bakom och hade nog glömt att den skulle ignorera storasyster.

Måndag

Då var det måndag igen, Andreas åker och jobbar ikväll och vi har hämtat hit flickorna för ett tag sedan.
Har just gjort matlådor och nu hade jag en tanke på att lägga mig i soffan fram tills jag ska skjutsa Andreas.

Jag tänkte att ni skulle få lite bilder från i lördags då vi åkte till Andreas mosters stuga och tillbringade dagen där, Baltazar fick sig en ny kompis också, så han var nöjd och belåten.

STRAP - hängare

Mathilda Clahr har designat dessa hängare, enkla men på nått sätt så gillade jag dom ändå. Känns som att dom skulle passa i dom flesta hem.

Trevlig kväll!

Nu är vi just hemkomna från Johanna, Jonas och Ella, där vi har ätit god mat och haft det trevligt:) Måste helt klart göras om inom en snar framtid!

Här hemma har vi intagit soffläge och hundarna har fest, imorgon ska jag hämta hit flickorna igen. Yngsta lillasyster ansåg att jag faktiskt kunde hämta dom sju på morgonen, men riktigt så tidigt blir det inte;)

Mysdax

Andreas och Knut låg och njöt i solen när vi var i stugan :)

Bildbomd från påsken


Halvdåligt

Det är lite halvdålig uppdatering just nu, anledningarna är flera och det håller jag utanför bloggen..
Men vi har hunnit med mycket i påsk, varit lite överallt, grillat, kört fyrhjuling, tolkat och haft det trevligt.
Har ca 200bilder på kameran sedan nu i påsk, men har inte hunnit tömma den ännu. Så det får ni se vid ett senare tillfälle :)

Låt bordet följa med

Jag var in på Menu´s hemsida och såg då en av deras vårnyheter är ett flyttbart bord, man ska tydligen bara sticka ner det i marken där man vill ha det, vid grillplatsen eller varför inte på stranden kanske?
Jag undrar bara hur stabilt det står när man väl stuckit ner det, man vill såklart inte att det ska tippa. Men det var faktiskt en häftig design på det och funkar det så är det en smart ide.


Tacksam





Jag har verkligen tur som har en bästa vän som Anna, det är få förunnat att ha en allra bästa vän och jag är fruktansvärt tacksam att hon finns i mitt liv, för jag vet att jag kan ringa henne när som helst, hon lyssnar, förstår och berättar inte hemligheter vidare. Hon har ett stort hjärta, är lika galen som mig och hon förstår min bitterhet, hon förstår mig.

Farväl

Jag plockade ur mitt löshår för någon dag sedan, hade blivit så nött och fult..
Så just nu har jag hockeyfrilla, men inte länge till ;)

Farväl löshår.

Stugan

Idag har vi varit i stugan, dock så fick vi åka därifrån då Knut gjorde illa sig. Så jag fick åka hem och plåstra om honom.

Var verkligen hur skönt som helst att vara ute, åka madrass och svammla på. Baltazar ligger utslagen på golvet efter att ha jagat fyrhjulingen.

Intressant konversation


Jag: Du kan inte gå ut utan mössa och stäng jackan.
Lillasyster1: Nej, det är varmt ute.
Jag: Inte så varmt, klä på dig eller stanna hemma.
Lillasyster1: Vi har faktiskt påsklov
Jag: Ska man inte behöva klä på sig då eller ?
Lillasyster1: När jag får barn ska dom aldrig behöva klä på sig när dom ska gå ut.
Jag: Det får vi väl se den dagen, ta på dig mössan nu så får du följa.
Lillasyster1: När jag blir stor ska jag aldrig klä på mig när jag ska gå ut.
Jag: Men varsågod! Men nu är du inte vuxen, du är 8år och kommer bli sjuk..
Lillasyster1: (mutter mutter med armar i kors) Ja då tänker jag inte ta på mig vantar iallafall.


Helt otroligt med barn, sen att dom är mina småsystrar gör det nog extra frestande att reta upp mig och testa gränser. Men det måste alltid finnas något att vägra, det slutade med att hon tog på sig mössan men vägrade vantar, vilket inte hon inte behövde då vi bara skulle gå till bilen och åka iväg. Sen älskar jag argumentet som kommer med jämna mellanrum "när jag får barn ska dom..."
Så enligt yngsta lillasyster ska hennes barn få äta godis istället för mat, inte behöva klä på sig när dom går ut, inte behöva göra läxor, få så mycket pengar och leksaker dom vill.. Kan bli intressant att se hur dom barnen kommer att bli ;)

Moss-graffiti

Jag hittade en häftig och annorlunda sak när jag satt och kollade runt på internet, nämligen moss-graffiti. Verkar inte vara så svårt att göra och kan verkligen förändra en vägg.


För mer info hur man går till väga:
http://craftingagreenworld.com

Äggdekorering

Nu sitter vi och Dekorerar ägg, dock så målar vi dom inte utan stämplar :) har hur många stämplar som helst så det passade perfekt, stämpla och limma fast glitter :)

Skärtorsdag

Det är härligt att vakna upp av skrik i 150 decibell, eller så kanske inte. Jag menar allvar när jag säger 150 decibell men inte att det är en härlig känsla att vakna upp till. Imorse där kring sex så vaknade damerna, dom började morgonen med att bråka om något som jag inte ens orkade lyssna igenom. Tänk att man orkar börjar bråka direkt man slagit upp sina ögon, barn är verkligen otroliga och jag tänker påminna dom om allt dom gör när dom blir äldre. Men (peppar peppar) efter ett tag blev även dom sams och nu har dom byggt om hela lekrummet till en restaurang/affär och det är kaos därinne, men jag är fruktansvärt tacksam att vi faktiskt har detta lekrum och inte tvingas ha leksaker över hela huset. Känns skönt att allting är samlat i ett och samma rum, då kan jag bara stänga dörren och slippa se katastrofen för en stund.

Iallafall, skärtorsdag idag. Måste åka och handla lite och sedan i eftermiddag åka till Piteå för att hämta hem sambon som kommer bli mäkta imponerad av kaoset som lätt uppstår när man är en vuxen, två barn och två hundar, istället för en vuxen och en hund.

Tvålning

Jag har glömt att berätta, för ett tag sedan beställde jag lite saker som kom i veckan. Bland annat så var det tvålmassa, färg och doft så att man kan göra egna tvålar, har provat på att göra ljus men aldrig tvålar. Så det måste jag självklart göra någon dag framöver då det inte står så mycket annat på schemat.

Har ni provat göra tvål?
Och vad tyckte ni?

Onsdag

Dom två små sover och jag är helt slut i kroppen. Ska bädda ner mig i soffan och se tv hade jag tänkt. Har faktiskt varit ut ikväll och hämtat in ris till Ronja och Agnes som ska få pynta imorgon, dom har tjatat på det konstant sen jag råkade nämna att man brukar ju göra det till påsk. Har även kokat ägg som ska få bli målade imorgon, vilken rolig storasyster jag är ;)

Vet ni vad? Imorgon kommer Andreas hem, skönt med en kort arbetsvecka för honom. Vi hade tänkt åka till stugan i helgen för att grilla, mysa och ha det trevligt och som det ser ut så följer dom två små damerna också med.

Här får ni en gammal bild på tjejerna.

Intressant

Detta finner jag väldigt intressant, vem köper denna bok? En bok om hur man är otrogen och kommer undan med det.

Påskpyssel

Nu hade jag tänkt krypa till sängs, dom två små damerna och dom två fyrbenta sover sedan länge. Det är ganska otroligt, Knut väger kanske fem kilo men snarkar som en fullvuxen man, baltazar blev livrädd när han började snarka och jag förstår honom, har spelat in det på telefonen för att ingen ska tro att jag bara fablar. Om jag ska sova i samma rum som Knut så måste jag somna innan honom annars blir jag galen.

Lilla Knut

 

Imorgon hade jag tänkt påskpynta med tjejerna, klä påskris och kanske måla lite ägg. Börjar ju faktiskt närma sig påskhelgen.
Har ni något tips på roligt påskpyssel?

Filmmys

Andreas är som sagt och jobbar, men jag är inte ensam gör det. Har nämligen lillasyster ett och två här, 8 & 10år, även lilla knut följde med. Vi har varit och handlat lite mat så vi ska klara oss och nu ligger vi nerbäddade i soffan allihopa och ser Gnomeo och Julia :)

Gott skratt

Idag när jag hämtade posten fick jag mig ett riktigt gott skratt, på ett av breven som kom stod det nämligen Andreas Stenvall och inte Andreas Lundberg som han egentligen heter, eller har han kanske bytt till Stenvall utan min vetskap? För vem vill inte heta Stenvall egentligen?
Så nu är det ju klart, den dagen vi gifter oss så tar han mitt efternamn, familjen Stenvall blir det :) Haha

Bästa kund!

Varje dag rasar det in skräpmejl och spam, men ibland blir jag som full i skratt när jag får mejl. Det här var jättesnällt av Balorina att ge mig, men det intressanta med allt är att dom säger att jag är en av deras bästa kunder och har betällt därifrån en gång och det var tre väggord till Andreas rum som inte kostade mer än 60kr/st..

 

Rosor

Hur fint är inte det här?

Fanta strawberry and kiwi

Ni har väl inte missat den nya fantan som är här på tillfälligt besök. Smakade den för någon dag sedan och den var helt okej. Smakar jordgubbar och kiwi.
Har ni provat den?

Hold on

Tisdag och jag är så fruktansvärt trött att mina ögon står i kors. Idag borde göra läxor, men det är många saker man borde göra..

Det är lite dåligt med uppdatering för tillfället, det har och göra med att det händer en massa saker som jag väljer att lämna utanför bloggen och bara dela med dom närmsta.

Maybe you know the feeling


Ibland så måste man ge upp människor,
inte för att man slutade bry sig.
Utan för att dom slutade bry sig..

Inspiration Walk in Closet

Inspiration Walk in Closet



pinterest.com

April April

Ja då var det söndag och jag befinner mig på jobbet, där jag kommer vara till kvart över elva ikväll..
Sen imorgon är det skola för hela slanten, har en massa skolsaker jag måste göra till veckan också.
Och än så länge har jag inte blivit lurad, peppar peppar.
Hade faktiskt inte tänkt lura någon idag, skulle ju kunna lura folk med att jag och Andreas ska ha barn, gifta oss, flytta, göra slut eller något liknande. Men då det förstnämnda redan cirkulerar för fullt som något elakt virus så skippar jag det..
Väldigt underhållande hur alla tror att jag är gravid hela tiden, klart jag har lagt på mig något kilo, men ändå. Sen att dom flesta inte kan komma direkt till oss och fråga är bara skrattretande.
RSS 2.0