Årsresume

Då var snart detta år slut. Hejdå 2013 och hej 2014. Jag tänkte att jag skulle resumera året som gått, nog för att med mitt amningsminne så minns jag inte särskilt mycket. För övrigt, är det inte meningen att minnet ska komma tillbaka när man slutat amma? Inte?
 
Januari.
Vi hade en kolikbebebis höll hela huset vaket. så även februari, mars, april och maj..
Bara därför får ni en bild från Januari när hon faktiskt sov ;)
 
Februari
En lugn månad även detta då den hysteriska mamman gjort strikta regler om att ingen som är det minsta förkyld får besöka huset och har du nångång i ditt liv varit sjukt får du bada i handsprit.. Jag räknade ner dagarna till RS-viruset inte stryrde mitt liv.
Ni ser ju Lillys ansiktsuttryck, här går jag säkert lös på inredningen med handsprit..
 
Mars
Vi tapetserar om Lillys rum och gör det mysigt. Befinner oss i stugan över påsken
 
April
Jag går lös på pyssel och nu har jag fastnat i mustaschträsket, allting hemma täcks av mustascher. Lilly växer så det knakar och alla sjukhusbesök blir färre och färre..
 
 
 
Maj
Om jag inte är ute och cyklar så var maj en underbar månad, jag började köpa blommor, vi var ute på gården och fixade och påbärjade även projekt måla om huset, byta hängrännor, fixa en gräsmatta, lägga sten och allt vad vi då gjorde..
 
 
 
Juni
Som månaden ovan så lägger vi all energi på Lilly och huset som numera är svart istället för gult. Jag fixar i min trädgård, fyller 24år och spenderar alldeles för många timmar med att plantera blommor, bygga blomrabatter och fixa fontänen. Vi är på 50års kalas, besöker boda borg och har en superfin månad!
 
 
Juli
Svärfar fyller jämnt, vi planerar bröllop och Lilly växer. Vi är ute på äventyr bara lilla familjen, Lilly provar på att gunga för första gången och vi är ut (dock nyktra) för första gången.. Vi firade en av Lillys kusiner som blev fyra hela år och var där och lekte så ofta vi bara kunde :)
 
 
Augusti
Vi blir man och hustru, är på smekmånad i en vecka i husbil med Lilly och har det bra.
 
 
 
September.
Vad hände i september?
Jag gick lös på inredningen här hemma, flyttade om alla saker fram och tillbaka och suckade över att ingenting var bra..
 
Oktober
Helt seriöst, vad hände i oktober då? Jag fixade upp en gåvagn till Lilly, pysslade och funderade på vad jag vill bli när jag blir stor..
 
 
November
Lilly fyllde ett helt år! Jag var nostalgiskt och började prata "tänk att för ett år sen..."
Jag började om att jobba som vikarie och pappan fick besked om varsel, alla på hans avdelning skulle sluta jobba.. Lilly besökte ett lekland för första gången, vi shoppade julklappar och pappan var pappaledig medans jag jobbade långa pass.
 
 
 
 
December
Vi firade jul med nära och kära. Gjorde drygt 40 julkorgar, ännu mera ljus och pysselverstaden gick på högvarv..
 
 
Det här året har innehållt väldigt många sömnlösa nätter och magproblem. Men även så mycket kärlek. Både bröllop och LIllys utveckling. Hon har utvecklats så fruktansvärt mycket det här året och har lärt oss så mycket, både om varandra och om oss själva.
 
 

Hyllor

Igår dick sig våra hyllor i hallen en omgång av dekorplast. Gul insida! Om det inte framgått så är jag ganska kär i just färgen gul för tillfället, ungefär lika kär som i mustascher. Det bästa med dekorplast är att man kan byta färg efter humör och det kostar inte många kronor. 



Förnyelse

 Jag har länge stört mig på att våran hallmöbel jag köpte begagnat för ett tag sedan som varit mörkbrun. Jag är allergisk mot bruna saker i hemmet. Så ikväll tog jag fram dekorplasten, orken fanns inte till att börja måla så jag valde ett billigare och enklare altenativ.
 
 


Älskade Make

Tänk att snart har vi varit gifta i ett halvår. Än har vi inte slagit ihjäl varandra eller gått varandra på nerverna (ja okej, ibland gör vi nog det, men det går över), vi kan ju till och med tapetsera tillsammans!
 
Älskade make, snart fem år har du varit i mitt liv. Vi har tillsammans byggt upp detta liv och skaffat våran egen familj, du är min sol och min måne. Jag vill aldrig vara utan dig vid min sida!
Du är den bästa pappan Lilly kunnat få, den bästa make som finns och du är min andra hälft. Det som folk säger bara sker i sagor, har för mig skett på riktigt. Du är min prins på sin vita häst (dock utan häst, vi borde ändra det där till "du är min prins med sin vita iphone").
 
Jag älskar dig nu och föralltid. I nöd och i lust ♥
Tillåt mig citera ur våran bröllopslåt.
 
Nu är jag din och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har
och låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.

Ballonger i taket

Nu när Lilly blivit lite äldre så har hon börjar krypa in i sitt rum för att sitta där och leka. Hon upptäcker hela rummet och provar på alla hennes tusen leksaker. Känns bra när hon är därinne så alla eluttag och allt annat är säkrat.
 
För någon dag sedan fick hon tre ballonger i taket ovanför hennes koja. Ballongerna är från rusta och är egentligen juldekorationer, men dom passade ju perfekt i ett barnrum :)
 
 

Nyårsoutfit

På nyår jobbar jag, 7-16, men på kvällen är jag ledig. Dock jobbar jag nyårsdagen så det blir en lugn nyårsafton hemma med lilla familjen. Lillys nyårsoutfit är redan klar, den här söta klänningen fick hon i julklapp och när vi var till stan köpte jag koftan till..
 
 

Lördag

Lördag! Idag har jag jobbat, jobbar lördag till onsdag, så det känns bra för börsen. Annars händer inte så mycket, Lilly har blivit förkyld och har förmodligen en tand eller flera pågång. Man märker på kvällarna hur jobbigt det blir för henne när det kliar i munnen, inatt tog det många timmar innan hon somnade och när hon tillslut gjorde det så var det tvärs över våran säng med fötterna i pappans ansikte.
 


Att konversera

Att försöka konversera med det lilla blöjmonstret är inte alltid sådära superlätt..
 
Ord som hon förstår:
Äta
Majskrok
Mat
Tutte
Hej
...ja även några flera men det här är nog dom viktigaste
 
Ord hon absolut inte förstår
Nej
Ajabaja
Lugn
Vänta
Försiktigt
Sov!
 

Shopping

Idag var vi som sagt och shoppade på mellandagsrean tillsammans med alla miljoners andra människor. Till och med mamman hittade kläder, det mesta svart och vitt, men fortfarande kläder! Förutom det på bilden så blev det lite annat. (På bilden är det skjorta, tröja, byxor & tights)..
 
 
Lilly som inte behövde direkt nånting fick mest (ovanligt?) Hon fick sig duplolego (varför är lego lika dyrt som diamant?), kläder, en egen stor mjuk mysfilt, ljusslingor till sitt ru och nya tuttar för av någon konstig anledning försvinner dom ;) 
 


Morgon 2.0

Varje dag säger vi "försök påminna mig", lättare att säga så än " jag är så jävla senil så jag glömmer allt". Tyvärr så gäller detta båda i familjen.. Så vi glömmer det mesta. Därför packar jag allting dagarna före, skriver listor (som jag glömmer) och försöker verka så smart och ordningssam som de bara går.

Imorse var inget undantag. Vi skulle åka och shoppa (med resten av universum), vi bestämde igår att vi stiger upp tidigt så vi tar oss iväg, Lilly ska lämnas hos sin mormor och vi tar med oss dom två yngsta av mina systrar (10&12 år). Det där med ordning fungerar aldrig i Stenvalls hushåll. Vi försover oss alltid, stressar och glömmer hälften. Så även imorse, sedan hade mamman i huset slagit av larmet i sömnen som skulle ringa åtta, vi vaknade 09.10. I panik sprang vi upp och blöjmonstret tittade glatt och sa hej. Jag är helt övertygad att hon var väl medveten om att vi försovit oss.. Den enda som behöll lugnet denna morgon var just blöjmonstret, nöjd över livet satt hon och tittade på sin mamma och pappa som i panik försökte få med sig alla saker. Maken börjar blö näsblod, resesängen som mormor ville vi skulle ta med oss fick vi i princip bryta ihop då vi i all stress glömt hur fanskapet ska fällas ihop och igår inventerade Lilly sin skötväska så nu vet jag inte om allt är med..
 
Hunden var galen och sprang under våra fötter och kofferten på bilasen har gått i baklås och vägrar att öpnna sig. Maken mumlar om en ny bil och jag skippar det pedagogiska pratet idag om att en ny bil är alldeles för dyrt..
Men tillslut tog vi oss iväg. Två timmar försent, barnet är med, resesängen ser ut att ha varit med om en bilolycka, men är då med i alla fall. Dessutom är det otroligt halkigt ute (såklart) så vi kör lika sakta som pensionärerna, jag är glad om vi kommer fram levande tills nästa mellandagsrea
. En vanlig morgon i Stenvalls hushåll.


Då var julen slut!

Ikväll har vi firat ännu en jul, fina klappar och mätta magar!
 
Imorgon åker vi till stan, jag ska se efter lite kläder till mig själv. Något som jag inte gjort sedan innan jag blev gravid, men nu kände jag att det var dags då min garderob består av mjukisbyxor och två par andra byxor. Dom flesta tröjor och t-shirtar är så urtvättade så inte ens röda korset skulle ta emot dom. Även den yngsta i famlijen ska få sig lite kläder, dock bara någon ny body och halksockar då hon fick en massa fina kläder i julklapp.. Kom ihåg nu att jag skrev vad hon skulle få, imorgon när vi kommer hem kommer det garaneterat att ha följt med något till henne som inte skulle följa med. Av någon konstig anledning så säger jag alltid "lilly behöver ingenting, hon har så mycket kläder nu" och likförbaskat så kommer jag hem med kläder åt henne.
 
Nåja, ute regnar det (?), inte vanligt såhära i slutet på året. Speciellt inte här i normalt sett kalla Norrbotten. Vissa säger det är den globala uppvärmningen, jag kanske håller med samtidigt som jag varvar med min bil.. Dubbelmoral när den är som bäst, men ikväll gick vi i alla fall till min farmor och farfar när vi skulle fira jul, det är trots allt ca 500meter..
 
 

Julafton!

Då var denna julafton över eller snart i alla fall. En trevlig dag med nära och kära, imorgon är det julfirande nr2. Ska bli roligt! Hela familjen fick fina julklappar, Lilly var mest intresserad av allt skräp som blev.
 
Jag hade gjort en byrå till en av mina systrar, hon har länge sagt att hon vill ha  en, så självklart fixade jag det.. Om det inte märks så gillar hon Justin Bieber. 
Före/Efter

Det är robin hood jag vill ha!

Då var det jul! Just nu sitter jag i soffan med yngsta lillasyster och Lilly far fram som ett oväder. Jag passar på att känna lugnet före stormen, snart ska de börjas med julmaten och gästerna kommer, med andra ord så utbruter kaoset alldeles snart.

Jag vill önska alla er läsare en god jul, hoppas ni får umgås med nära och kära. Jag hoppas även alla barn får uppleva en vit jul!


Nu är det nära!

Imorgon är det julafton, jag har en lista lika lång som vintern att beta av. Istället ligger jag i soffan med yngsta syster och ser på tv, var vaken halva natten med monstret i blöjstorlek fyra. Tydligen var sova överskattat. 

Jag har noll julkänslor, fastän jag gjort efter konstens alla regler så finns inte julkänslan där. Nåja, bara jag vinner en ny bil ikväll på bingolotto så gör det inget om julkänslorna är borta. 



Tomteluvor

Ikväll så julbakas det för fulla muggar, har just bakat tomteluvor. Supersöta små "bakelser" och faktiskt inte så svåra att göra.


Du behöver:
Marsipan/sugarpaste (ja använde sugarpaste)
Nougat
Vit choklad
Kokos

Forma små tomteluvor utav sugarpaste, fyll dom sedan med nougat som du smält. Ställ in det i frysen en stund medans du smälter den vita chokladen. Ta sedan ut tomteluvorna ut frysen och doppa botten och toppen i vit choklad och rulla i kokos.
Klart!
 

Greklands ekonomi

Söndag, bara imorgon kvar sedan är det julafton. Som kommer firas här hemma, kaoset här hemma kan jämföras med Greklands ekonomi, obefintligt. De är lugnt, mamma gör inlagd sill, Maken matar dottern, ena lillasyster skottar snö och själv får jag bajsa ifred. En förmån som händer väldigt sällan sedan den lilla huliganen lärt sig att ta sig framåt och till varje pris ska befinna sig med mamma på toa. 

Imorgon/ikväll däremot kommer kaoset att utbryta, när jag inser att de snart är jul och långt ifrån allt är klart. Precis som med vårat bröllop, allt fixades i sista sekund, förutom make att älska i nöd och lust, han hade jag ruvat på ett tag. 

Påtal om något annat så går det magsjuka nu, jag gör som i exorsisten och kastar vigvatten (handsprit) omkring mig och ber till högre makter att det inte ska nå vårat hus. Nog för att vi har två toaletter och många buskar, men det är ju snart jul för attans! 

Jul-Lilly

Tänka sig att Lilly var såhära liten förra julen.
Fem veckor gammal och inte alls stor.
 
 
 
 
Och i år är hon liite större :)
 
 
 

Underbara fredag!

Fredag! Idag kom maken hem, kändes ungefär som när prinsessan gifte sig, halva sverige jublade. I detta fall var det väl bara vi här hemma som jublade, men ändå.

Har ikväll gjort klart alla julkorgar och lösa ljusbeställningar. Dryga 30korgar och nästan lika många ljus. Kul när saker uppskattas och påtal om uppskattning. Idag var det förbi en kvinna med en blombukett, som tack för allt jobb jag lagt ner på julklappsinsamlingen. Fortfarande finns det hopp om mänskligheten! 


En dag i stan

Idag var jag och Lilly till stan för att handla lite saker. Jag såg framför mig hur vi skulle ha det mysigt och bara gå omkring, det regnade och jag sprang med vagnet. Lilly var faktiskt glad hela tiden hon åkte vagn, det är en av dom bästa sakerna som finns. Speciellt nu när hon kan skrika hej till alla hon ser, vi skrämde halvt ihjäl en stackars 300åring (minst), men när en huligan på ca 70cm gallskriker hej bakom ens rygg så är det inte så konstigt om man får hjärtsnörp. Sedan satt hon och pratade med en tant som stod före oss i kön, samtaöet löd, "hej, hej, heeeeeeej," ja ni förstår. Tanten svarade snällt hej varje gång, dock med mindre och mindre engagemang. 

På vägen hem var det inte riktigt lika roligt att vara Lilly, mamman körde alldeles för sakta pga av vädret och Lilly ville förmodligen åka rally. Men hem kom vi och väl hemma började vi städa. Här är Lillys bodrag till städningen, hon sorterade tidningar. 



ROT Avdrag?

Lilly har länge ställt sig upp mot saker, men sedan en tid tillbaka så har hon börjat gå längst soffan, väggen och allting annat som hon når. Stå gör hon själv, tills hon kommer på att hon inte har något stöd och sätter sig då ner. Jag börjar ana att det kanske inte är så långt borta tills hon går själv och alla i min (vår) omgivning ser framemot detta. Det är mer hysteri kring detta än när ikea har nyöppning nånstans.
 Själv är jag inte lika lycklig, känns ju roligt att hon utvecklas och att risken för att jag ska få en hjärtinfarkt ökar varje dag pga av hennes utflykter och djupdykningar i golvet. Det är nog nu när hon kryper i ljusets hastighet, har teleskoparmar som når allt och röntgensyn. Tänk när hon kan springa! Hur ska jag hinna med? 

Får man göra ROT avdrag för att vara mamma? 

Mitt i natten

Klockan är fyra på natten, inget konstigt med det då den är det en gång varje dygn. Det som är konstigt är att jag inte sover, i och för sig så är det inget konstigt med det heller. Föregående natt somnade Lilly fem på morgon, 06.45 ringde min klocka och jag skulle jobba.. Behöver jag berätta att jag var ingen exemplarmamma den natten?!

 Inatt somnade hon lite tidigare, 02.00. Jag borde ha lagt mig jag med, men istället tappade jag upp ett varm bad, läste en bok och låg där tills det kändes som att huden skulle lossna, kroppen är inte van vid vatten längre. Nu för tiden så racerduschar man medans en ninja på 9,5kg stirrar ihjäl en och tycker det går alldeles för sakta. Förresten, upptäckte idag att Lilly fått ännu en tand, kanske det som är anledningen till sömnproblemen? 

Sova som förälder? Det ryktas om att den förmånen försvinner i samma sekund som moderkakan lossnar. 




Sista dagen!

Onsdag! Sista jobbdagen den här veckan, vad jag vet. Sen blir det att göra klart alla beställningar, städa huset och till helgen när maken kommer hem ska vi göra som resten av Sveriges befolkning och handla julmat.. Jag kommer svära och muttra, såhär är det varje gång. Jag vet att man ska undvika att julhandla dagarna innan jul för det är kaos, men ändå gör jag det. Men med handen på hjärtat, det har sin charm all denna julstress och jag är ju en person som arbetar bäst under stress.. 


Lista

För ett tag sedan fick jag tre nomineringar från några läsare. Tiden har inte funnits att skriva 11 saker om mig själv och svara på 11 frågor. Men nu ska jag försöka. 

1. Jag har provat på mer än 10olika arbetsplatser för att försöka komma på vad jag vill bli när jag blir stor. 

2. Som de känns nu vill jag nog inte ha fler barn. Men de kanske ändras när Lilly blir äldre. 

3. Jag har bott på ett zoo med bla apor, kameler, zebror, strutsar, kängurur.. 

4. Jag drömmer om att starta eget.

5. Jag sprider kläder omkring mig. 

6. Jag var inte så lätt i tonåren. 

7. Jag älskar matte och hatar geografi. 

8. Har bloggat i tio år och gillar att skriva ner mina tankar. 

9. När jag tar på mig en uppgift gör jag det många gånger med lite för mycket vilja och engagemang, så det tar upp all min tid. 

10. Jag har svårt att säga nej till folk, dels för att jag vill hjälpa alla och dels för att jag är rädd att göra dom ledsna. 

11. Det bästa jobb jag någonsin haft har varit på rättspsyk. 

Svar på frågorna. 

Hur träffades du och pappan till ditt/dina barn?
På systemparkeringen
Vad är det bästa med att vara mamma?
Att få se alla framsteg Lilly gör och veta att hon är vår, våran alldeles egna lilla prinsessa.

Vad saknar du som mamma?
Det finns två saker jag kan sakna, ett är att sova oavbrutet alldeles för länge då sova är en av dom bästa sakerna man kan göra enligt mig. Ibland saknar jag också min egentid då jag satt i timmar och pysslade, det händer inte så ofta nu när maken jobbar borta och Lilly inte somnar förrens mitt i natten. 
 
Vilken pryl hemma hos dig skulle du inte klara dig utan?
Iphone
 
Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Smör, ägg, ketchup.. Resten är bara bonus. 
 
Finns det något i ditt liv som du ångrar?
Dumt att ångra, men självklart finns det saker som hellre hade fått vara ogjort.
 
Om du kunde köpa vilken bil du ville, vad skulle det bli?
 En ny vit volvo v70 så vi rymmer barn och hund.
 
Hur många barn vill du ha?
Just nu? Bara ett, kanske kommer det ett syskon nångång.
 
Hur är din syn på kärleken?
Fantastisk.
 
Beskriv dig själv med tre ord?
Kreativ, färgstark och givmild
 
Om någon annan beskrev dig med tre ord, vilka skulle det bli?
Kreativ antar jag, kanske skinn på näsan och förhoppningsvis snäll. 

För få timmar

Undrar hur många gånger jag önskat att dygnet hade fler timmar. Jag hinner inte ens göra hälften av allt jag skulle vilja, men sånt är livet och kanske en dag blir alla mina projekt klara. Eller det tror jag i och för sig inte, det kommer hela tiden nya saker jag vill prova på att göra, jag har alldeles för många ideer i huvudet för att det ska vara hälsosamt.
 
Klockan är snart tre på natten, jag ska precis bädda ner mig i sängen och hoppas Lilly sover i alla fall fram till klockan sju då radio ringer. Ja hoppas kan man alltid!
 
Tänk att nu är det bara en vecka kvar till jul, jag har inga som helst julkänslor fastän jag julpyntat, julpysslat, sett julfilmer, julbaka och allt som hör julen till. Nåja, bara inse att julen aldrig blir som när man var liten.
 
 
 

Måndag

Då var det måndag.. Igen! Ikväll har jag jobbat, tisdag och onsdag står det även jobb på schema. Sen blir det att städa huset och börja handla all mat inför julafton som vi ska fira här hemma med lite nära och kära. Julklappar är klara, vad jag vet iaf. Känner att jag kanske inte har så jättestor koll då det visat sig att vi köpte julklappar för lite mer än planerat till makens syskonbarn. Nåja, sånt är livet :) köpte en julklapp till Lilly idag, något ja tänkt köpa länge som jag velat ha i hennes rum.

Radio ringde tidigare ikväll, dom vill göra en uppföljning och höra hur det gått med julklappsinsamlingen. Så imorgon 07.15 ringer dom. Kanske inte min tid på dygnet att göra radio, men men.

Förresten, man behöver inte ha Lp-skålar som skålar, man kan även ha dom på väggen!


Lördag

Här hemma är pysselverkstaden i full gång. I helgen är yngsta lillasyster på 10år här och hjälper mig att göra klart lite julkorgar och andra saker för till veckan jobbar jag ganska stor del, så det som går att göra klart nu är det bara göra :)
 
Ikväll kommer även pappan hem, dock bara över helgen då han jobbar även nästa vecka, men ändå. Bättre hemma ett litet tag än inget alls.
 
tidigare i veckan gjorde jag mig en våningskakburk (eller vad man då vill använda den till) utav gamla pepparkaksburkar i plåt.
 
 

Dockskåp

Ikväll (natt) gjorde jag klart mitt dockskåp som jag köpte i förrgår. Tredje dockskåpet jag gjort om och det är så himla kul! Pillrigt men roligt!
 
Jag vet bara inte vad jag ska göra med det då jag redan har två stycken, men det löser sig. 
Här får ni en före och efter bild iaf. 
 


Sliter mig i håret

Torsdag, som alla andra kvällar så vägrar Lilly att somna. Jag har provat ändra sovtiderna på dagen, bara låta henne sova en middag, ha ljud när hon sover, byta rum, byta välling, ja listan kan göras lång.. Enda sättet att få henne att somna (9av 10ggr) är att söva henne i famnen.. Och somna före 23 är omöjligt, gärna kring 01.00 somnar hon.. Om hon somnar tidigare än 23 så vaknar hon efter ett tag och vägrar somna om.
Nåja, bara gilla läget, snart gör hon väl inte annat än sover. Kan lova att när jag blir gammal och Lilly förhoppningsvis tar hand om mig så ska jag också tjorva på nätterna, gärna skrika. 

Granen

 
 

Julklappsutdelning

Onsdag! Ikväll ska jag och Lilly åka och dela ut julklappar till lite barn, känns kul då jag annars bara gett julklappar till ställen som i sin tur delar ut dom till barnen. Blir intressant att se hur road Lilly kommer att vara.

Annars rullar allting på, maken är borta på jobb, när Lilly sover så pysslas det. Just nu är det ännu ett dockskåp som håller på att renoveras. 

Gardinerna!

Jag blev så himla nöjd över mina rullgardiner som maken satte upp åt mig i vardagsrummet.  Nu är det inte lika mycket insyn heller..
 
 

Nätter

Vi har försökt få Lilly att sova i hennes rum, så kanske hon inte blir lika störd av oss när vi sover. Men det har inte gått enligt planerna, hon vägrar somna i rummet utan har somnat hos mig och sedan har jag burit in henne i sängen. Efter detta har utspelat sig några dagar så har jag bestämt att hon fortsätter att sova i vårat sovrum.. 

Inatt sov hon så sött i sin säng, sånna stunder kan man verkligen titta på sitt barn i timmar. Det ser så fridfullt ut där hon ligger och helst vill man bara plocka upp henne och lukta i hennes hår.. Sedan lägger man sig själv, hinner precis börja drömma någon fantastisk dröm och BAAM! Där vaknade barnet, full i gråt och snor och den där fridfullheten är som bortblåst. Efter x antal omsomningsförsök, en ny blöja, en flaska välling. Allt detta med blodspränga ögon för att man aldrig lägger sig i tid så erkänner jag mig besegrad.. Det slutar med att vi ser babblarna i sängen och tillslut somnar den lilla, med fötterna i mammas ansikte. 




(Våra nätter senaste tiden)

Nattsudd

Klockan är mitt i natten som vanligt, jag kan inte sova och Lilly sparkar i spjälorna i sömnen.. Maken, han har åkt iväg för jobb igen. 

Ikväll har jag slagit in dom allra sista julklapparna till insamlingen, gjort lite beställningar och påbörjat att renovera ett nytt dockskåp. Så nu har jag tre dockskåp och en undervåning, jag vet faktiskt inte vad jag ska göra med tre stycken men det är ju så roligt att renovera dom. Ett kommer jag ha kvar som Lilly ska få när hon blir så pass gammal att hon är rädd om det. Ligger så många timmars jobb och pengar bakom den renoveringen. Det huset fick sig även nya tavlor ikväll. 


Snart i mål!

På tisdag avslutar jag denna julklappsinsamlingen, med handen på hjärtat så känns det otroligt skönt! Det har tagit fruktansvärt mycket tid och energi, jag har fått tjorva så himla mycket när det gäller vilka som ska hjälpa mig att dela ut julklapparna så vissa dagar har jag tappat tron på mänskligheten. Men nu är vi snart i mål, mer än 400 julklappar är inslagna och dom flesta redan levererade.
 
 

Julbilder

Ikväll har vi försökt ta julbilder på Lilly, inte så enkelt som det låter då hon vägrar sitta stilla, titta ens i närheten mot kameran eller ha tomteluvan på sig. Så av 400 bilder blev väl fyra helt okej :) Nåja, det ska inte alltid vara lätt säger dom.
 
 

Sov bara!

Lilly vaknade 03.30 och vägrade i sten att somna om. Så då var det bara stiga upp, kan inte påstå att jag var supernöjd över det beslutet och när jag försökte muta Lilly fick jag till svar "heeeej", det ordet som används mest här hemma av den 70cm höga huliganen. 

Men kring sex somnade hon tillslut om i min famn så då kröp vi ner i sängen igen.. Enda problemet var väl att jag inte var trött längre. Så här ligger jag, två sovandes familjemedlemmer bredvid mig och det lurviga monstret sovandes utanför sovrumsdörren.. Suck, att sova är ju min största hobby och det bästa som finns.. 

Mina två!

 
 

Ang nappar

Jag läste bland kommentarer där en tjej frågade angående napp till sitt barn. Vilket absolut inte är något fel i det, frågar man inte får man heller inga svar. Men endel kommentarer gjorde mig riktigt upprörd faktiskt! Alla har vi delade åsikter, om allting. Men att säga att föräldrar som ger sina barn napp är lata föräldrar, därr har man gått över gränsen!
 
Jag har alltid sagt att mina barn inte ska ha napp, dels för att det är en hel process att komma ihåg att ta med sig den där lilla jävulska saken som hela tiden tappas bort och dels för att det kan vara en hel process att vänja bort när dom blir lite äldre. Men i vårat fall så hade vi inte så mycket till val..
 
I och med att Lilly är för tidigt född och var väldigt väldigt svag när hon föddes så kunde hon inte amma första tiden, hon fick mat genom en sondslang och vi (sköterskorna) försökte hjälpa henne med hennes sugreflexer med hjälp utav en napp, en väldigt liten speciell napp..
 
När vi kom hem så sa vi (kanske mest jag) "nej hon ska inte ha napp", tiden gick och hon hade kolik, tills hon var dryga fem månader skrek hon i princip konstant. Dygnet runt och sov bara några minuter åt gången, jag höll på att tappa förståndet och maken lika så. Så vi introducerade nappen för henne, tillslut så funkade det och hon blev lite lugnare, inte alltid, men många gånger så blev hon lite lugnare tack vare nappen..
 
För oss var nappen en sista utväg och jag var allt utom lat, jag provade allt! Jag frågade alla jag kände, frågade alla läkare, apoteket, läste överallt och allt jag provade var förgäves.. Så kom inte och säg att föräldrar som ger sina barn napp är lata, precis som med allting annat så ska man inte uttrycka sig kring endel saker förrän man varit i någon annans skor. Nappen var våran räddning och jag är idag glad att vi tog den, att jag sedan kanske får ta en strid för att vänja bort den, den striden är jag beredd att ta.
 
Idag är Lilly en betydligt gladare tjej som gillar sin napp, men det är inte hela världen om mamma och pappa ibland råkar glömma den.
 
 

Stjärna

Gjorde mig en stjärna utav mina papperssugrör. Enkelt och lite annorlunda. 


Ljus, tänder och träning

Ikväll (inatt) har jag gjort lite ljus, både ljus i kopp och lite andra. Har även försökt mig på att stansa smycken, betydligt lättare sagt än gjort! Men träning ger väl färdighet antar jag. Har också jobbat idag en sväng och även hunnit ha främmande på kvällen. Så med andra ord har det varit fullt upp hela dagen lång.
 
Igår var jag till tandläkaren, drog ut en visdomstand så nu kommer jag förhoppningsvis slippa denna tandvärk. Till råga på allt så var min tandläkare sjuk och dom ville boka om min tid som jag har väntat på i flera veckor, vilket jag inte gick med på och fick komma till en annan tandläkare..
 
Detta lilla vilddjur sover för natten, vilket jag faktiskt också hade tänkt göra nu.
 

Rullgardiner!

Igår eller var det i förrgår(?) satte maken upp mina nya rullgardiner i vardagsrummet. Blev supernöjd! 


Julklapp

Då var det natt igen, jag kan inte sova pga av tandvärk, men på några timmar ska jag till tandläkaren så då får vi hoppas det blir bättre. Annars ikväll har jag gjort lite beställningar och bara legat i soffan. Maken fick sin julklapp idag så han har roat sig med den. Jag och mamma köpte honom ett ps4, något vi visste han verkligen ville ha :) 

Det verkar gå i arv det där med att spela, får väl se om Lillys morfar lyckas få henne till att börja köra radiostyrt också ;) 



Söndag

Söndagkväll.. Min tandvärk har blivit ännu värre, men på tisdag ska jag till tandläkaren så förhoppningsvis blir det bättre då.. Synd bara att det är så himla dyrt. 

Imorgon är min sista introdag, då är jag  på tre ställen. Känns kul med lite variation på jobben! Men till veckan ska jag inte jobba sex av sju dagar, har lite annat som ska göras och på en vecka ska mormor opereras. 

Söndag och ledig

Idag är jag ledig, halleluja! Känns att jag jobbat sex dagar i rad och inte vant mig ännu. Idag ska lilla familjen gå på skyltsöndag här i byn. Sen imorgon är det jobb igen, till veckan kommer även tre paket med pysselsaker som jag beställt. Bla fler delar till kakfaten då dom jag hade har blivit sålda :) 

Igår gjorde jag ett enkelt pyssel att hänga i granen. Polkagrishjärtan! 


RSS 2.0