Fullt upp

Nu har jag och Baltazar varit i stugan och hjälpt pappa att klä väggarna med plåt, känns i kroppen att man varit igång hela dagen. Tänkte bädda ner mig i soffan och vila en stund innan det är dags för middag.

Baltazar hjälpte inte direkt till idag, han badade, rullade i sand och skog. Detta är slutresultatet.

Tre år sedan

För ganska exakt tre år sedan såg jag ut såhär och befann mig i Halmstad, nykär, blond och ynka 19år gammal.

Fiskande Tomte

Jag har länge letat efter en fiskande gubbe, någon som ska sitta på mina stenar bredvid fontänen med ett fiskespö och när jag väl hittar en så finns den inte i lager. Det är så att jag kan bli riktigt irriterad.

Är det någon som vet vart det finns att köpa liknade figur som fiskar eller har en dom vill sälja, hör av er!

The best part of me, is you

I love you

Yesterday

Igår var bästa vännen här, vi grillade och umgicks. Vilket var riktigt trevligt, speciellt med tanke på att jag är ensam nu när Andreas jobbar borta.

Idag blir det inte så många knop, ska hälsa på mormor en sväng och se hur hon har det och om hon behöver någon hjälp med handling eller städning. Känns som en självklarhet att hjälpa äldre människor som inte orkar allting själv, vet däremot många som inte bryr sig det minsta om sina nära och kära. Jag skulle nog aldrig kunna leva med det på mitt samvete, för tänk den dagen dom inte finns mera, ska man då gå omkring och veta att man aldrig ställde upp eller hälsade på. Nä hjälp andra och andra hjälper dig.

Tidsfördriv

Just nu befinner jag mig på jobbet, där det är lugna gatan för tillfället, tyvärr måste jag nog säga då tiden går extra sakta just nu och jag har grym huvudvärk. Kommer bli otroligt skönt att komma hem kring halv tolv och få lägga igen ögonen, känns att jag steg upp klockan sex imorse och skjutsade Andreas.
För övrigt så fick jag hem min nya gele idag till gelenaglarna, så nu ska jag prova den någon dag när jag får tid och se om den är bra och i sådana fall hur bra. Börjar vara några månader sedan jag gjorde på någon annan än mig själv då den gamla gelen inte alls var särskilt bra och inte höll länge alls..
Nåja, nu har jag fördrivit cirka tre minuter av min arbetskväll, bara tre timmar och 45 minuter kvar innan mitt huvud får vila.

Älskade sommar

Som jag har längtat efter sommaren, våran första sommar i huset :)

Billigare

Då var det måndag, på drygt tre timmar åker jag mot jobbet, men först ska jag färga håret och hämta bilen hos farfar. Han har nämligen lagat den åt mig, tur man har dom som kan runt omkring en, blir betydligt billigare.

Men nu ska jag och den här herren ut en sväng.

Sunday

Då var det söndagkväll, vilket innebär att imorgon på morgonen så skjutsar jag Andreas till jobbet, han kommer då att vara borta två veckor. Hans schema är verkligen inget drömschema då han jobbar två veckor och ledig en, men man får inte alltid välja och det är bara acceptera läget. Som tur är så brukar veckorna gå ganska fort.

Hittade även en ganska snygg sak som passar perfekt i en damm eller fontän. Kan tänka mig att det är riktigt mysigt på hösten.

Flyter i dammen, poolen eller tunnan
Elegant belysning
Rostfritt stål

Snyggare belysning på vatten går det väl knappt att få?! Den är underbara facklan i rostfritt stål låter du flyta omkring i din pool (inne eller ute) eller damm för att sprida det där fantastiska och stämningsskapande skenet från levande lågor. Vill du använda den utan vatten eller förvara den smart använder du den medföljande plastringen som stöd.

Plantering

Nu har jag planterat lök, sallad, morötter, smultron, åkerbär och jordgubbar. Förhoppningsvis tar sig nånting och växer i sommar. Nu är det bara invänta det magiska datumet så jag får plantera blommor.

Annars är det underbart väder ute, känns verkligen att sommaren har kommit :)

- - - - -

Lösenordsskyddat inlägg

Hejdå plattor

Vi ska riva bort alla plattor här hemma, bredda gången och sedan fylla den med grus. Kommer bli betydligt bättre då våra plattor rör sig hela tiden och ser ut som sju svåra år.

Plantering

Nu ska det planteras, vi börjar med 12 säckar ;)

Utgifter

Just nu befinner vi oss i Luleå, jag har köpt en ny drivknut till min bil. Hatar verkligen när man måste lägga ut alldeles för mycket pengar på bilen. Men det är bara dra kortet och se glad ut.

Har även köpt mig lite saker till gården och lite plantor, inget mindre än jordgubbsplantor och smultronplantor.

Kvällsbild

 

 

Händelserikt

Igår var en väldigt händelserik dag från morgon till kväll, vi hann med både det ena och det andra, åka med altangolvet på soptippen, vara på akuten och rökbelägga köket.

Helgen planer

I och med att det är Onsdag idag och soptippen var stängd så stod arbetet här hemma stilla.. Så imorgon blir det att få bort allt virke och sedan fortsätta rivningen av altanen.
Tanken är att vi ska riva klart altanen så den är klar för att börja grävas i, göra klart för grillplatsen och göra klart för grusgången innan söndag. Detta för att när grävaren kommer ska allting vara klart för att börja grävas.
Så detta innebär att hela helgen kommer vi spendera på våran gård med att riva, mäta och lyfta stenplattor. Men oj så fint det kommer att bli!

Ansa busken ;)

Idag har det varit fullt upp här hemma med att riva altanen och jag har gett mig på våra buskar som ingen brytt sig om dom senaste åren. Idag tog jag dom på baksidan och klippte ner helt, imorgon blir det dom på framsidan som får sig en omgång.

Här ser ni hur tråkiga dom såg ut, spretiga och hälften av kvistarna var sten kollavippen döda.

 

Rökmaskinen

Nu är den på plats :)

 

Hejdå

Nu rivs det för fullt här hemma:)

 

Måndag

Då var det ny vecka igen. Hoppas inte den här veckan går så fort nu när vi äntligen är lediga samtidigt.

Dom närmsta dagarna står det riva altanen på schemat. Vi ska nämligen riva bort allt och göra om det från grunden, kommer att bli riktigt snyggt när det är klart!

Söndag

Då var det söndag och jag befinner mig på jobbet, jobbar 11-23.15 så jag blir här hela långa dagen. Men det känns bra att jag är ledig nästa helg då Andreas också har sin lediga helg :) vi har nämligen hur mycket som helst att göra hemma nu när det äntligen börjat gå mot sommar.

Det tar sig

Karatekid

Idag har jag varit på dop, Andreas kommer inte hem förrens ikväll så han kunde inte vara med.

Har just ätit middag och nu hade jag tänkt vila innan karln kommer, blev lite sömn inatt då jag sovit med karatekid (lillasyster), slutade med att hela hon låg över mig och jag fick byta sida på sängen;)

Playstation

Minsta systern spelar playstation och jag har bäddat ner mig i soffan och tittar på.

Grillbesök

Nu har jag och dom två yngre systrarna grillat kött och myst ute på altanen, solen kom faktiskt fram en sväng:)

Just nu håller en av dom på att dressera Baltazar och en ritar. Som det låter så går det inte sådär jättebra att få någon pli på Baltazar, speciellt med tanke på att ingen av dom har något vidare tålamod.

Humor

Trädgårdsdrömmar

En av mina stora drömmar har alltid varit att ha en stor trädgård full av väldoftande blommor, färger och massa grönt. Nu kan jag tyvärr inte ha en stor trädgård då vi har lite för liten tomt och bor på helt fel ställe i Sverige, hade jag bott neråt i landet där sommaren börjar mycket tidigare så hade jag haft ännu mera blommor.

Många säger hela tiden "desto mindre du har, desto mindre jobb. Ha inte så mycket blommor och sånt, det blir bara en massa jobb". Men hallå?! Om det är mitt intresse att ha det, så måste jag väl ändå få ha det? Ska jag säga samma sak om deras intressen? Och sen är det faktiskt ingen annans problem, det är mitt och till en viss del Andreas bekymmer hur mycket eller lite blommor och dylikt vi har.

Det inte mycket som är så avkopplande som en fontän som låter, vindspel som spelar och en massa vackra och väldoftande blommor. Det är verkligen harmoni för själen och dessutom superkul att syssla med. När jag kommer hem till människor som inte har en blomma utomhus på sommaren känns det kalt och tråkigt. Det är helt klart upp till dom, men någon liten blomma kan man ju ha, det är ju faktiskt sommar :)

Fredag

Då var det fredag, imorgon kommer Andreas hem och det vankas även dop för lilla Milo. Så jag måste göra klart presenten senare idag.

Låter även som att lilla lillasyster kommer på besök, hade tänkt att vi skulle hålla på utomhus men det var inte så lockande då det refnar ute idag också..

Humor

Humor bland blommorna ;)

Önskelista - Utomhus

Om det inte var pengarna som satte stopp så hade jag beställt hem detta fortare än fortast. Skulle passa perfekt i fontänen.

Rökmaskin med 9 utblås 1800:- (min har 1 utblås, skulle bli riktigt coolt med 9st) • Flytande klotbelysning 390:- • Undervattensbelysning 999:- •



Rökmaskin

Nu är den min :) kommer bli riktigt snyggt i fontänen.

Stämplar ut

Nu är jag klar med dagens arbete, fortsättning följer imorgon. Jag har just kokat nyponsoppa och ligger och äter det  i soffan och tittar på Big brother. Är så sjukt trött så jag knappt orkar äta eller se tv, men hade tänkt se klart och sedan sova.

Det börjar även vara dags för Baltazar att bli nerklippt, dock inte som förra året då det blev lite väl kort. Jag och Andreas höll på dö i skratt förra året när han vart korthårig ;)

Ett himla jobb

Onsdag idag (om jag inte är ute och cyklar) har varit och plockat mer sten i santaget idag, kan meddela att bara plocka all sten som behövs är ett himla jobb. Men nu ska väl det mesta vara plockat. Fontänen börjar ta form och nu saknas nog bara lite vattenväxter och vanliga växter. Men det måste vänta ett tag då det är för tidigt att plantera nu.

Men grodan har fått komma på plats och sprutar nu vatten för fullt, bara så jordkullen bakom fontänen med gräs då och hoppas på att det växer:)

Sakta men säkert

Det tar sig:) nu ska ja skära dammduken och fixa med sten och jord.

 

Sol och bad

Just nu befinner vi oss i stugan, jag hade tänkt plocka lite sten att sätta runt kanten på fontänen och Baltazar badar ;)

Fontänbygge

Igårkväll grävde jag och åter grävde här hemma och nu är halva fontänen färdig för en dammduk. Resten ska grävas i eftermiddag och sen ska jag dit med dammduken, hade sån tur att mamma skulle till luleå så hon skulle se om det fanns några på jula.
Känns bra att jag har pumpar och alla sådana saker som man behöver till en fontän.

Nu ska jag åka ut och köpa koppling till vattenslangen och sen åka och titta på grus till grusgången.

På begäran

På begäran så kommer dom här inspirationsbilderna upp igen. ( är det något ni söker så har ni kategorierna till höger).

Känns bra

Nu är första omgången jord köpt, känns riktigt bra kan jag lova!

Planering

Måndag, klockan fem imorse så Skjutsade jag Andreas till jobbet, jag var inte särskilt nöjd när jag inte fick mina timmars sömn på min lediga dag. Men sånt är livet..

Idag hade jag en tanke på att kratta ute och börja planera lite vart jag ska ha blommor, vart det ska grävas och vart mina jordgubbar ska bo. Men än så länge regnar det, så vi får se om det går över ;)

Älskade söndag

Idag är det söndag, hela dagen lång och jag jobbar..
Men bara till klockan sju, sedan åker vi vidare till piteå där vi ska gratta en vän åt Andreas som har gått och blivit gammal som en fossil (lika gammal som Andreas).
Imorgon är det skola och göra en massa nyttigheter hemma, även ringa lite samtal och fixa lite saker.
Jag vet att bloggen är tråkigt för tillfället då den knappt innehåller några bilder,
men det blir bättre bara jag får ordning på lite saker.

Ingen lek

Imorse när klockan ringde och ansåg att jag behövde stiga upp för att infinna mig på jobbet klockan sju var jag nära på att få ett nervsammanbrott. Funderade på att dö istället, kändes inte alls som jag var särskilt pigg i kroppen, men vem är det klockan sex på morgonen en lördag?
Idag blir det jobb till klockan sju, känns otroligt skönt att jobba öpnning och inte stängning. När jag kommer hem kommer jag krypa ner i soffan och försöka vara social med min sambo utan att somna.

Kvällen

Kvällen spenderar vi i piteå på skeppet. Har lekt i leklandet, bowlat och nu ser vi Sverige spela hockey vm.

Torsdag

Idag har det varit en riktigt hälsa-på-dag. Sen när vi kom hem fick vi främmande som vi bjöd på mat och hade trevligt med.

Imorgon ska det göras lite ärenden och kanske köpa hem lite blomjord och bara för att det inte ska vara så bildlöst så får ni en arkivbild:) jag och mina bröder utklädda till musse pig och mimmi pigg.

Daimrutor

Igårkväll bakade jag daimrutor, blev riktigt goda! Sist jag bakade dom innan jul så blev dom inte alls så bra, men nu bakade jag efter farmors recept och dom blev som sagt supergoda!

Tv3 dokumentär

TV3 har börjat med ett nytt program. Tv3 dokumentär, det har bara hunnit vara ett avsnitt och det handlade om kvinnor som blir kär i kriminella män. Faktiskt en riktigt bra dokumentär, ser fram emot dom kommande avsnitten.
Det sänds på torsdagar, så imorgon klockan åtta ska jag sitta bänkad framför tv;n. Men har ni nu missat förra veckans avsnitt så kan ni se det på tv3 play.

Imorgon handlar det om unga mammor, deras val och kval.

Info om programmet:
Nyproducerade dokumentärer om människor, samhällsproblem, märkliga fenomen och udda livsöden. TV3 Dokumentär tar upp ämnen som avslöjar och berör.

Vi får träffa allt från unga mammor och sexmissbrukare till kvinnor som tänder på farliga män. Sanna Lundell är programledare.

Kvalitetstid

Idag grillade vi här hemma, sedan fick vi främmande av bästa vännen. Så vi har suttit ute på altanen och löst världsproblem. Mycket trevligt och roligt att få lite kvalitetstid med henne.


Förresten! Idag åt jag årets första jordgubbar:)

Besvikelse

Idag hade jag ett sug efter jordgubbar då varenda en verkade äta det, men såklart vr dom slut. Då skulle jag köpa glass, vilket såklart också var slut. Så det hela slutade med att jag köpte vindruvor, bäddade ner mig i soffan och åt dom i protest.

Ikväll ska vi se en film ja hyrde på jobbet.

Snart Stängning

Snart är det färdigjobbat för idag, känns mycket bra! Då blir det att åka hem till mina två herrar och krypa ner i soffan, vi hyrde film som vi hade tänkt se ikväll :)
Imorgon står det skola på schemat en snabbis och förmodligen hålla på lite hemma. Har förresten glömt att berätta det, men när Andreas var och jobbade så städade jag inte bara garaget utan jag målade även om därinne. Andreas blev nöjd, så även jag och vi blev av med dom fula blåa väggarna.
Idag var även Malin och lilla Milo in på jobbet en sväng, superkul att träffa dom!

Sugen på 200g choklad?

Vad får människor att vara otrevliga utan anledning?

Är ganska fantastiskt med endel människor. I och med att jag jobbar på en bensinmack så får jag se det mesta när det gäller människor och dess beetende och jag kan aldrig sluta förundras över hur olika människor verkligen är, endel får man inte ett hej av. Kanske har dom en dålig dag eller bara är bittra människor medans endel sprudlar utav så mycket glädje och energi.
Varje gång jag får en kund som är otrevlig redan innan denne har klivit in genom butiken så brukar jag fundera varför denna är så bitter, det skulle vara ganska intressant att veta varför den har denna attityd mot en människa som den just mött och ska handla utav.
Helt onödigt egentligen, men det är en sak jag har funderat över i några månader nu.
Vad får människor att vara otrevliga utan anledning?

Måndag

Det är lite dåligt med uppdatering från min sida. Anledningarna är många och inget jag tänker dela med mig till hela världen.

Ikväll står det iallafall jobb på schemat, stängning för att vara exakt. Har även en massa skoljobb som jag borde göra, men det finns varken ork eller vilja till det.

Besök

Ikväll är minsta syster på besök, vi har målat min "förvaring" till barnrummet ett varv och nu håller hon på prova kläder ur min garderob.

Hur många buskar rymmer en gård?

Idag har det verkligen varit fullt upp från morgonen. Har städat garaget och fixat där inne, krattat och planerat här ute för mina kommande blombänkar, har även grävt bort en buske (nio kvar), att gräva bort en buske tog ca 40minuter och var ett rent helsike. Det slutade med att jag låg på marken och muttra hur mycket jag hatar buskar och såga av alla rötter under den. Kan då lova att grannarna har fått sig ett gott skratt ;)

Blötsnö

Jag hoppas aftonbladet har fel.

Fullt upp

Idag har det verkligen varit fullt upp från morgon till kväll. Efter soptippen så åkte jag till Luleå åt lunch med Anna och köpte lite saker hit hem, bland annat färg så Andreas kan måla. När jag väl kom hem så började jag städa garaget, vilket innebär en massa timmars arbete.. Är fortfarande inte riktigt klar, men jag tror jag fortsätter imorgon.

Idag var jag även in på blomsterlandet och blev förälskad, jag gick omkring där inne och tittade på alla blommor, buskar och grönsaker som dom har fått in. Känns verkligen som vår när man får se allting dom har, längtar hur mycket som helst tills jag får börja plantera här ute!

Bara därför får ni lite inspirationsbilder :)


Härliga Torsdag

Då var det torsdag, har hunnit vara på soptippen med pappa och kastat en massa skräp och nu funderar jag om jag ska orka gå ut och kratta eller om jag ska göra något annat. Kändes lockande att åka till Luleyo och hälsa på Anna innan hon börjar jobba, men det kändes långt att köra.
Det mesta kändes jobbigt idag faktiskt, men jag har faktiskt endel saker som jag borde köpa i Luleå, en ny drivknut exempelvis. Helt underbart med utgifter på bilar, först spindelleden för någon månad sedan och nu en drivknut, plus att min älskade försäkring på bilen kommer i veckan. Tänk vad billigt det hade varit om man inte hade behövt ha någon bil eller om man hade haft en bil som MUM;en som inte kostar så många kronor och reservdelarna finns redan på gården. Nåväl, vuxenlivet är dyrt och jag jobbar för lite.

Funderingar

Jag är verkligen supertrött, men jag kan inte sova! Anledningarna är många, men en av dom största faktorerna är funderingar på att möblera om och byta rum som jag berättade om tidigare, men jag kan inte bestämma mig hur jag ska göra. Hade varit enkelt om Andreas hade sagt, gör så eller gör si. Fast jag hade nog inte lyssnat till hundra procent ändå, hade nog ändå fortsatt fundera och spekulera.

Imorgon ska jag på soptippen med pappa, har ett helt släp med saker som ska kastas och efteråt vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, borde måla och kratta, men det får jag se om jag är på humör för att göra.

Trofast

Jag har köpt en trofast förvaring av en kvinna på facebook, väldigt bra pris då den i affär skulle kosta mer än 600kr och jag gav 300, ska dock måla om den då jag verkligen avskyr träfärg.
Och självklart ska den få ta plats i lekrummet, man rymmer verkligen en massa leksaker i den.

Det är dock inte samma lådor som på bilden, är sju små vita och en stor.

Erbjudande

Just nu har Jotex ett superbra erbjudande, alla deras hissgardiner för 49:-. Det gäller dock bara till imorgonkväll så det är bäst att passa på.

Tre år

Idag har jag och den här mannen varit tillsammans i tre år :)

Härliga maj

Idag är det 1:a maj, vilket jag firar med att kratta löv, skotta snö och hacka is. En härlig blandning, men tillslut så ska det väl kanske bli fint här ute.

Nu vill jag bara att det ska tina lite till så jag får gräva ur och fylla upp med grus där lekstugan har stått. Där det är lera på bilden ska det grus och en eldstad:)

RSS 2.0