Lampa

Köpte mig en stor snygg glödlampa för ett tag sedan.
 
 

Diy - pall

Har fixat upp två pallar här hemma, har ytterligare två som ska fixas direkt tillfälle ges. 



Lillys rum

Vilken energi man får när det är ljust ute! Helt fantastiskt, får en massa saker gjorda här hemma! 



Söndag

Då var denna helg över. Lilly ligger här bredvid och sover, medans jag planerar alla tusen projekt jag har. Imorgon hade jag tänkt åka till nya lokalen och fixa lite så den kanske blir klar nångång. 

Lilly har fått sig en ny jacka av hennes gammelfarmor och gammelfarfar. Superfin och mjuk. 


Nyheter!

Kom in massa nyheter idag! Ja även påfyllning av sådant som tog slut direkt det anlände förra veckan. Här är några av sakerna :)





Nya ord

Lilly lär sig nya ord varje dag, igår blev det Emma. Hennes äldsta moster, så nu hör man "Emma, Emma, Emma, vovve, Emma". Ja Emma har en vovve, vilket är ytterst viktigt att berätta.

Jobbigt att lära sig nya saker hela tiden. 


Tisdag

Då var det tisdag, ny vecka i butiken. Började dagen en timma tidigare, tog bort alla hjärtans dag dekorationerna, flyttade om och städade lite. 

Hemma så pysslas det för fullt, jag får ny energi nu när solen tittar fram. Så fantastiskt med sol och snart vår! 

Gjorde den här ljushållaren här för någon dag sedan, enkelt och går att utveckla i det oändliga. Hade dygnet bara haft fler timmar så skulle jag nog pysslat ihjäl mig. 



Äntligen!

Äntligen är den klar! Tack vare mannen som hjälpte mig att måla när jag blev spyless. Två varv med vit grundfärg och sju(!) varv med gult. 



Alla hjärtans dag

Lördag igen, alla hjärtans dag till och med. Vilket innebär att det är två år sedan vi bestämde oss för att gifta oss. Ja tiden går verkligen i superfart. 

Igår kom det in en massa fina saker, vaser, krukor, ljuslyktor och dessa fina miniposters i vykortsstorlek. 

Sol och värme!

Nu när solen börjat titta fram på dagarna och det inte är -25 grader ute så blir man (jag) så himla mycket piggare. Vilket märks här hemma då jag fått tillvaka intresset för att inreda och göra fint. Målar, slipar, flyttar om och renoverar. Just nu är det en skönkliknande skapelse som får sig lite färg. Ja även lite loppisfynd får sig en makeover.. 

Väntar bara på att möbeln ska bli klar så åker sedan dessa tre posters upp på väggen. 


Snart hos oss!

Hur snygga är inte dom här ljuslyktorna på en skala? Inkommer inom kort till butiken. 




Ledig dag!

Idag har jag varit ledig, så jag och blöjninjan har varit på secondhand med mormorn. Fyndade lite saker som ska få nytt liv, efteråt så blev det en tripp till piteå med mormorn och mostrar. Handlade lite nytt till Lillys rum, bland annat förvaring och lite nytt till toaletten. Nu är klockan mitt i natten och jag har just städat skåpar här hemma. 

Bild från Lillys rum. 


Påväg in!

Klickade hen en massa nya saker till butiken igår. Bland annat dessa snygga vaser! 




Lexikon

Lilly pratar ofta och mycket, dock föredrar hon teckenspråk när hon vill göra sig förstådd och hon är skrämmande duktig faktiskt. Hon kan förklara iprincip vad som helst med hjälp av det där teckenspråket. Sen när hon pratar är det mycket som vi aldrig riktigt förstår, men endel förstår vi faktiskt. Sen tar hon efter allt man gör, så som när hon tar upp valfritt objekt och låtsas att det är en telefon "mmm hej, mmm, aaa, hejdå" och håller telefonen mot axeln som jag oftast gör. 

Men låt oss sammanställa ett litet ordlexikon, med både ord vi vet vad det är och ord vi inte har den blekaste aning om. 

Ordlexikon

Vi börjar lite enkelt
Dajs - bajs, används upp emot tusen gånger per dag. Till det mesta och gärna till främlingar. 

Mim - inte klädbutiken här i byn utan MIN, uttalas MIIIIIIM.

Gass - glass, bara glass.

Bea - bea betyder tre olika saker beroende på situation, antingen är det såsen, alltså bearnaisesås iof kan det vara vilken sås som helst i hela världen eller så är det min moster som kallas b-m, det kan också vara bh som hon gärna berättar att mamma ska ta av sig innan hon somnar. 

Vovve - alla djur i hela världen, inga undantag. Alla djur är en vovve och låter vovovov. 

Baba - till en början betydde det babblarna, nu betyder det "jag vill ha ipaden". 

Lällä - välling

Piss - ingenting jag är sådär jättestolt över att hon säger, bara därför används det hela tiden. Piss är ju då precis vad det låter, men är det blött på golvet är det också piss eller om de regnar och blir blött på en ruta så är även det piss.. Man ska gärna skrika ut det bland folk, gärna när man är ute och äter och det regnar mot fönstret. 

Dom där vi inte riktigt vet vad det är

Bitte - vi får ingen uppfattning om vad/vem denna bitte är. 

Jojjo - uttalas jo-joooo. 

Lulu - uttalas Luu-Luuu och jag tror det är lollo från den där sången med lollo och bearnie. 



Sen har hon en massa andra ord också, men dom är så självklara vad dom är så dom utelämnar jag. 



Full dag.

Igårmorse var det en trött tjej jag väckte då hon skulle till mormor och jag till butiken. Efter jobbet åkte vi vidare och firade min äldsta lillasyster som fyllde 20år. Lilly charmade in sig och skaffade sig några nya vänner. Efteråt gick vi några trappor ner och hängde hos mamma/mormor, ja Lilly hängde mest med dom två andra mostrarna (11&13år) och deras kompis. Hon verkligen älskar att vara med dom, dom målar naglar, leker, fixar håret och myser. Lilly gillar att leka med dom som är lite äldre, är nog för att hon umgås så mycket med sina mostrar. Får hon välja så är hon hellre med någon över fem år än någon i sin egen ålder. Nåja, huvudsaken är att hon har roligt och trivs, vilket hon verkligen gör. 

Det var en trött tjej som somnade i bilen påväg hem och fortsatte sova sen när vi kom hem. Att ha varit igång hela dagen, stigitupp tidigt och inte sovit någon middag tar på krafterna. 
När Lilly somnat så tapetserade jag om skåpet dom hon rev sönder tapeten på för ett tag sedan, mannen jobbar natt så då passade det perfekt att pyssla på här hemma. 


Fort fort

Men herregud så fort tiden går! Hur ska jag lyckas hinna med?! Ikväll när jag stängde butiken så blev det att dammsuga, imorgon måste hyllorna dammtorkas. Ja de är inte bara roligheter med butik.

Måste visa det här snygga grytunderlägget från koloni stockholm. Så himla snyggt!
(Självklart finns det i butiken)



Lillhjärtat

Min yngsta lillasyster tog den här bilden på Lilly. Jag älskar verkligen den här bilden, manser hur fin hon tycker att hon är. Stora, lilla tjej! 


Pyssel - Bord

Efter några månader i garaget så tog jag tag i det här lilla bordet och gav det nytt utseende. 



RSS 2.0