BB-väska

Då jag har lite smått panik att bebisen ska komma för tidigt, (något som jag helt plötsligt fått för mig när jag sett för mycket förlossningsprogram) så har jag börjat fundera på BB-väskan och vad man ska packa ner där och när man ska packa den ?!
 
Här är lite saker som jag kan komma på, men jag skulle uppskatta om ni kunde hjälpa mig och ge tips på saker som jag glömt eller saker som är onödiga :) Och ni ska veta att jag är en människa som alltid packar för mycket och alldels för tidigt, så det förvånar mig att jag inte packat väskan ännu..
 
 
Till Bebisen:
♥ Bodys (hur många? tre?)
♥ Byxor (två?)
♥ Overall
♥ Mössa (Ska man ta både tunnar och tjockare?)
♥ Strumpor
♥ Vantar
♥ Pyjamas
♥ Filt (så man kan bädda ner bebis i bilbarnstolen)
 
Till Mig:
♥ Mjukisbyxor
♥ Linnen/T-shirtar
♥ Amningsbh
♥ Bindor
♥ Underkläder
♥ Nessesär
♥ Amningsinlägg
♥ Mjukt toapapper
♥ Tofflor
 
Till Andreas: (och sånt han får ansvara för)
♥ Ombyte kläder
♥ Nessesär
♥ Snus
♥ Kamera och Videokamera (+laddare)
♥ Plånbok (legitimation, småpengar...)
♥ Bilbarnstolen
♥ Mobil + Laddare
 
Behöver man ta med sig blöjor till bebisen eller får man det ?

Onsdag

Det känns verkligen att det närmar sig slutet, jag sover otroligt dåligt och måste vila på dagarna annars får jag alldeles för ont. Det finns så mycket jag skulle vilja och borde göra, men jag orkar inte så mycket, så Andreas får hjälpa mig när han kommer hem.

Tänk att på fredag går vi in i vecka 34, det är helt sjukt hur fort tiden går.. Dock har vi ännu inte fått veta när föräldrautbildningen är, det känns som att det börjar vara dax för den snart..

Lite frågor

I och med att jag fått en massa nya läsare som inte känner mig sedan innan så trillar det ofta in lite frågor. Så jag tänkte jag skulle försöka ge er svar på några.
 
Jag får ofta lite frågor om vad mannen i huset gör när han är borta så mycket och hur mycket han är borta. .Han jobbar borta två veckor och är ledig en och så rullar det på. Han jobbar med att bygga vindkraftverk och befinner sig överallt i hela Sverige, ibland även utomlands. Det är verkligen supertråkigt att vara själv två veckor åt gången, men efter två och ett halvt år inom den branschen så blir det också en vana, jag tycker mer synd om Andreas än mig själv, han får vara borta hemifrån i två veckor åt gången..
 
 
Sen hunden Baltazar som bor här i huset, han är en bearded collie som blir fem år i januari. Han ska inte flytta nånstans och ska få bo kvar när bebis kommer, vilket stör endel människor men för oss är det inget problem. Han tillhör familjen och självklart kommer det bli en omställning även för honom när det kommer en bebis i huset.
 
 

Snöskottning

Idag har det snöat och det innebär att jag varit tvungen att skotta snö, blöt snö dessutom. Som tur var så är yngsta lillasyster på åtta år här och hjälpte mig, efter ett tag kommer en av grannarna och erbjuder sig att hjälpa till, han tyckte synd om mig. Helt otroligt så bra grannar vi har, allihopa! Dom hjälper alltid en, är trevliga och snälla:)

Nu ligger jag i soffan och vilar, kroppen tyckte inte det var så bra ide med snöskottning.. Lillasyster poppar musik och vi har just fixat en rosettfrisyr på henne:)

Tisdag

Igår fick jag verkligen hur mycket som helst gjort, fixat däck, följa morfar på vårdcentralen, köra in sommarebilen i garaget, hämta lillasyster och (trumvirvel) städa huset! Dock städade jag inte klart, hade tänkt fortsätta med städandet idag, känns verkligen att jag är höggravid och inte orkar något alls egentligen. Foglossningarna är hemska och ibland gör dom så ont att det kommer tårar, låg i soffan idag och tog mig inte upp. Det gjorde alldeles för ont, usch nu är jag verkligen less att ha ont.
 
Annars händer inte mycket alls, yngsta lillasyster kom hit igår och har sovit här inatt och jag går och väntar på att mannen i huset ska komma hem, dock får jag vänta några dagar till då han inte kommer hem förrens till helgen.
 
 

Ang namn

Jag har fått frågan om vi har bestämt oss för något namn ännu. Vi vet som sagt inte om det är en tjej eller kille som gömmer sig därinne, men vi har i princip bestämt namn. När Andreas var hemma sist så låg i och pratade om mellannamn och kom även fram till mellannamn till båda könen, så ja namnet är klara (så klara dom kan bli) men vi har valt att hålla dom för oss själva fram tills bebisen väljer att titta ut :)
Men det är verkligen en djungel med namn, flicknamn finns det hur många fina som helst medans pojknamn tycker jag är mycket svårare, är faktiskt förvånad över att vi har kommit överens om namn utan ens en disskution, sen om dom är vanliga eller inte bekommer mig inte, utan vi väljer namn som vi gillar.
 
Våra mellannamn som vi har valt kommer från min och Andreas släkt, vi har valt att ta ett mellannamn från min släkt och ett från hans, känns roligare om det har lite betydelse.
 
Vanligaste namnen 2011
1
Alice
985   1
William
1 035
2
Maja
743   2
Lucas
973
3
Elsa
723   3
Oscar
957
3
Julia
723   4
Hugo
863
5
Linnéa
720   5
Elias
837
6
Ella
712   6
Oliver
758
7
Ebba
683   7
Liam
748
8
Molly
675   8
Alexander
740
9
Wilma
657   9
Viktor
731
10
Emma
6411   10
Emil
700

Håret

Alla pratar om hur fint deras hår blivit sedan dom blev gravida, jag kan väl inte påstå att det stämmer in på mig.. Det känns smutsigt i princip direkt jag torkat det och tjockare har det då inte blivt, heller inte tunnare som tur är. Jag skulle borda göra något åt skatboet också, men jag hade en tanke på att spara ut det och låta det vara, men kanske jag iallafall ska klippa pannlugg som jag hade tidigare i år, är ju så enkelt att inte behöva fixa luggen och den är inte heller ivägen.
 
 
En bild på mig och Andreas tagit tidigare i år.

Flaskställ

Vi har fortfarande lite småsaker kvar att köpa innan bebisen kommer till världen, bland annat en flaska om jag inte kommer kunna amma. Känns bättre att vara på den säkra sidan och ha en hemma än att vara tvungen att åka och köpa en när man kommer hem från BB.. Men jag har ännu inte bestämt vilken flaska det blir, finns ju så många..
Däremot hittade jag den här för någon dag sedan i bebisens garderob, hade helt glömt bort att jag köpt den för jättelängesedan, tycker dom är så himla söta och verkar vara ganska praktiska. (Den är dock inte röd utan vit)
 

Städa huset

Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser den här bilden,
det är så typiskt mig (och även mannen).

Julkrans

Fick förfrågan om jag kunde visa en bättre bild på kransen som jag håller på att göra till ytterdörren. Självklart kan jag visa det, den är ju som sagt inte riktigt klar, lite småfix kvar och sen är det bara vänta tills det är dags att börja julpynta :)

Nerbäddad

Jag och magen bäddar ner oss i soffan och ser tv. Har mannens t-shirt på mig, dom enda t-shirtarna jag kan ha nu för tiden. Som tur är så har jag fortfarande lite tröjor och linnen som passar:)

V. 32+1

Lördag

Idag hade jag så tur att jag blev bjuden på mat hos mormor och morfar, det var inget mindre än palt! Favoritmaten nummer ett. Sen till en mindre rolig sak, förra veckan köpte vi nya vinterdäck och nu är det punktering på ett av dom, måttligt roligt! Så nu kan jag inte fara ut med bilen och måste vänta till måndag så jag kan fara med däcket och få det fixat. Nåja, det är bara bädda ner sig i soffan och se en film, bara en vecka kvar tills mannen i huset kommer hem från jobbet. Ska bli skönt när han kommer hem och få ha honom hemma en hel vecka :)
 

En femtedel

Nu är det bara 20% kvar!

It´s Friday

Fredag idag och det känns som att jag varit vaken tre dagar i sträck, fastän jag inte alls varit vaken så många timmar. Tröttheten håller på att ta över mitt liv. I eftermiddag har bästa vännen varit på besök, vi har pratat strunt och jag blev bjuden på mat, vilket lyx för en gravid gräsänka:)
 
 
Förresten så är det veckorbyte idag, så idag går vi in i vecka 33! Nästa helg när Andreas kommer hem är vi i vecka 34, tänk vad fort tiden går! Låg och kollade på förlossningprogram igår och insåg att det är inte alls långt borta innan jag också ska föda barn, känns lite skrämmande faktiskt.
 

Tomtar

I och med att det egentligen inte alls är länge kvar tills det ska börja julpyntas så tänkte jag tipsa om dom här tomtarna som finns hos åhlens. Jag tyckte dom var supersöta och självklart skulle dom passa bra här hemma :)

Favoriter

Mina två favoritkillar ♥
 

Barnstolen Leopard

Jag har länge sagt att jag vill ha en tripp trapp stol, men jag skulle även kunna tänka mig denna stol som finns hos IKEA, den är ju dessutom billigare (549kr) och som ett plus så är den snygg.
 

Torsdag

Idag så var det kvällsöppet här i byn, jag var med mina två yngsta systrar och gick skattjakt och tittade i butiker. Dock känns det verkligen i fogarna nu, men det är sånt man får ta.

Nu ska iallafall jag och den här killen se tv och mysa:)

Mammatröja

Den här såg mysig och skön ut nu när det börjat vara minusgrader ute.
Finns på H&M
 

Baltazar

Ibland kan han vara ganska så mysig :)

Pysselkväll

Idag har jag fått mycket gjort, vilket känns otroligt skönt! Då kan jag ligga och vila hela morgondagen utan att ha dåligt samvete. Just i detta nu sitter jag i mitt pysselrum och pysslar, samtidigt som jag lyssnar på julmusik.
 
Tänkte jag skulle passa på att tipsa om världens enklaste pyssel som går fort och är väldigt enkelt.
Att klä om tändsticksaskar, man kan ta lite av vad man har och limma fast, klart!

Kläder

Nu har jag sorterat alla kläder till bebis, skrivit upp hur mycket vi har av allt och hade tvätta upp allting. Kom fram till att vi hade 30bodys i strl 50-56, vi har inte köpt alla då vi har fått ärva några av dom av bebisen kusiner Anton&Maja, men det känns som att 30st räcker ;)
Även den här söta overallen har vi fått ärva, vilket var perfekt då vi har tänkt köpa en sådan.
 
 

24 Oktober

Idag har jag och Andreas varit förlovade i ett år och fyra månader  ♥
 

Onsdag

Godmorgon!
Egentligen känns det alldels för tidigt att säga godmorgon klockan fyra på morgonen, men sånt är livet när det uppenbarligen inte går att sova mera. Idag ska jag posta lite viktiga papper, åka upp på graven och tända ljus då det är tre år sedan svärmor lämnade oss, ringa försäkringskassan och åka till stugan så att Baltazar får springa i skogen.
 
För ett tag sedan lade jag upp en babygym som jag tyckte verkade ganska smart då det var lite högre kanter runt det så att bebisen inte rullar ut. Jag har fått lite frågor om vart jag hittade det.
Det hittar ni HÄR!

Bebis för tidigt

Jag läser en massa olika gravid och mammabloggar. Många av dom gravidbloggar jag läser är beräknade samtidigt som mig, på ett ungefär. Det är nu flera av dom som fått sina bebisar lite för tidigt, rättare sagt kring två månader för tidigt och då slår tanken mig, det kan faktiskt även hända mig. Fastän man är så inställd på slutet av december, kanske till och med början av januari. Det hela ger mig lite panik, vadå om jag skulle få barn nu så har jag ju inte hunnit göra allting, ingen föräldrautbildning, inga nya däck till barnvagnen, jag har ju inte ens packa bb-väskan och satt in bilbarnstolen i bilen.
 
Nä bebis, du får lov att stanna där inne några veckor till iallafall.
 

Några år sedan

Jag måste bara visa den här bilden som jag hittade på datorn för ett tag sedan.
Tror jag var femton år här och sjävklart en rebell ;)

BaltazarHund

Jag satt och tittade runt på åhlens hemsida och hittade då detta mjukisdjur.
Det är ju en Baltazar! Fast nu är han ju nerklippt så han ser inte riktigt ut sådära, men nästan ;)

Ombyggnad

Jag ber om ursäkt om bloggen ser lite tjorvig ut, den är under ombyggnad.
(uppdatera sidan för att se den nya designen)
 

Pyssel - Ljus

Ett snabbt och enkelt pysseltips är att klä in stearinljus.
Jag har klätt in dom i papper och endel i washi tejp tejp.
 

Bm Besök

Idag var jag som sagt till barnmorskan, vi tog inga nya prover då dom var så bra sist (och alla andra gånger). Ska ju tillbaka på två veckor, så då ska vi kolla alla värden och då kommer Andreas att kunna följa med:)
Magen fortsätter att vara liten, dock följer den sin egen kurva och håller sig inom ramarna och mitt blodtryck var lite högre än vad det brukar, men ändå inte högt. Bebisen är fortfarande rörlig, vilket jag redan visste då den snurrar runt och sparkar ganska friskt därinne.
 
Magen: 28
Blodtryck: 120/80
Hjärtljud: 152
 

Längtan

Tänk att om dryga två månader så är vi föräldrar. Helt sjukt när man tänker på det, vi två ska äntligen bli föräldrar. Vi kommer att träffa en människa som bott i min mage i nio månader, en människa som växt i magen och vi är dom första som kommer träffa den.
En alldeles egen bebis, ingen annans..
 
Du & Jag älskling ska bli en familj ♥

Det närmar sig

Idag är det 60 dagar kvar till beräknad bebis :)
 

viktuppgång

Efter 32 (31+2) veckor som gravid så kan jag berätta att jag börjar längta tills bebisen kommer ut. Jag har snart gått upp 20kg och det känns verkligen. För att inte tala om syns, efter att ha sett lite bilder på mig själv från för några dagar sedan så inser jag att det ser ut som att jag har gått upp fem kilo i bara ansiktet.
 

Saffranslängder

Tidigare idag så bakade jag och mannen årets första saffranslängder:)

Så nu har jag ätit bullar för ett år framåt.

Söndag

Då var det söndag igen, vilket innebär att mannen åker iväg på två veckors jobb. Känns tråkigt att vara själv i två veckor, men det är bara gilla läget..

Imorgon ska jag till barnmorskan, så då får vi se om magen växt något och om värdena fortfarande är bra:)

2 månader

Idag är det den 20/10, vilket innebär att det är exakt två månader till BF. Känns lite overkligt, fast det är ännu osett om bebis blir en 2012;a eller 2013:) går vi över så kan det ju hända att det blir ett januaribarn. Det är ju roligare för bebisen om den blir ett januaribarn än sent decemberbarn, men jag säger som alla andra blivande föräldrar, bara den är frisk :)

Gick ni över tiden med första barnet?

Babygym Pulpino

Ett babygym är något vi kommer att önska oss i julklapp och får vi inte ett då så kommer vi köpa ett. Dock finns det hur många babygym som helst. Men det här tyckte jag såg ganska smart ut, så rullar bebisen inte iväg :)

Veckobyte

Då var det dags för veckorbyte igen, till vecka 32 närmare bestämt :)
 
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
 
Egna Tankar: Det känns som att jag kan skriva exakt samma saker som förra veckan, foglossningarna blir värre och halsbrännan håller sig kvar. Det har även börjar bli otroligt jobbigt att sova då jag aldrig hittar någon skön sovställning, ligger jag på sida så känns det som att jag trycker alldeles för mycket på magen plus att bebisen börjar alltid sparka på den sidan som ligger ner mot madrassen.
Jag går som en halt anka och allting tar fruktansvärt långt tid, jag kan inte sitta för länge för då får jag ont i fogarna, heller inte gå. Så det innebär att jag flera gånger per dag måste lägga mig ner och vila för att orka.
 

Morgon

En sak som kan göra mig galen är att inte kunna sova, man är trött, lägger sig i sängen men nej! Det går inte att sova. Inatt har jag sovit noll, jag ligger alltså minus på sömnkontot och vet att det kommer att sluta med att jag sover bort hela denna fredag (nog gör att det bekommer mig inte). Anledningen till att jag inte kan sova är flera, först foglossning som försöker ta livet av mig om jag funderar på att röra mig, samtidigt som jag måste snurra fyrahundra varv innan jag hittar en skön sovställning (ni hör ju själva, det går inte ihop).

Sen att karln i huset inte verkar ha några som helst sömnsvårigheter och ligger i djup sömn bredvid mig gör mig bara irriterad. Ibland känner jag för att väcka honom och tvinga honom att vara vaken med mig. Men än så länge har jag behärskat mig och låtit honom sova.

Klädhängare

Jag gillar den här klädhängaren från IKEA (249:-). Den skulle nog passa perfekt i ett barnrum, men även i något annat rum :)

Årets första

Ikväll har jag gjort årets första julpyssel. En krans till dörren av julgranskulor, dock är den inte riktigt klar och får inte komma upp förrens på ett par veckor.

Bäbis

Ett klädmärke som jag har fastnat för till bebisar är märker Bäbis. Jag har dock aldrig hört något om detta, så jag vet inte om det är bra eller inte, men kläderna ser fina ut och jag gillar färgerna, sen är det ganska bra pris på kläderna, vilket är ett stort plus :)
Har ni någon erfarenhet av detta märke?

Onsdag

Idag har det varit fullt upp här hemma, vi har städat förrådet och garaget. Jag har sorterat och pekat medans Andreas har burit alla saker. Sedan har även mannen fixat vinterdäck och bytt till dom så nu har vi bra däck till i vinter när vi ska skjutsa omkring på en bebis:)

Hoppades

Jag hade hoppats på att snön skulle vara borta när jag vaknade idag. Det var den inte. Nåja, bara acceptera att det ska vara kallt och mörkt i ett halvår nu.
Förövrigt så tycker jag att det borde vara så att direkt snön kommer så börjar man julpynta, mycket mysigare så.

Gratis Napp

Om ni går in och gillar MAM på Facebook så får ni en napp hemskickad gratis.
Jag fick hem min för någon dag sedan, dock är vi väldigt kluvna angående napp till bebisen. Men den som lever får se, hittils har vi inte köpt några. Vi har bara dom som vi fått gratis.
 

Du vet att du är höggravid..

Jag hittade den här listan och har även sett den på en massa bloggar sedan tidigare. Kände att jag var tvungen att lägga upp den, för det är så mycket som stämmer.. Det som är i fetstil stämmer in lite mer på mig än resten. Då har jag ändå liten mage jämfört med många andra som är i vecka 31, så jag kan ju bara tänka mig hur det är för dom som är jättestora.
 
Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören. (hade jag haft skosnören hade han fått knyta dom)
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.¨
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Snö

Idag snöar det, jag kan väl inte påstå att det gör mig särskilt lycklig. Det enda som gör mig lycklig i sammanhanget är att jag inte behöver kratta idag, heller inte gå utanför dörren..

Dock har jag bakat katjas kokoskaka, tanken slog mig att det är i princip tomt på fika i frysen,
så det fick bli en kaka:)

Baksätesspegel

En sak som vi ska köpa till bebisen som vi inte köpt ännu är en baksätesspegel (det finns säkert hundra namn för denna spegel). Hur som helst så tycker jag det verkar vara en himla bra sak, speciellt om man kör själv och bebisen sitter i baksätet, då ser man barnen hela tiden och slipper bara orolig om den blir tyst :)
 
Vad har ni för erfarenhet av dessa?
Bild lånad från smartasaker

Tiger

Hur söt är inte den här?
Finns på H&M

Måndag

Då var det måndag och dags för en ny vecka. Natten till idag var inte det minsta rolig och jag somnade inte förrens mot morgonen. Halsbränna och något som liknande migrän satte stopp för min sömn.

Idag har jag tänkt göra ingenting, vilket är ganska likt många andra av mina dagar då det mesta gör för ont.. Middag är det enda som står på schemat för tillfället..

Tvätta kläder

Jag borde gå igenom alla kläder vi har till bebis och kanske börja tvätta upp dom. Det är så mycket kläder så jag har skjutit på det ett tag, men i veckan måste jag ta tag i sorterandet. Nu är ju Andreas hemma på ledigvecka, så då kan han ju hjälpa mig ;)
När började ni tvätta upp kläderna?
 
Förresten, om ni tänkt köpa en present/julklapp till bebisen. Köp inte kläder! Vi har så mycket kläder från 50-68 så att vi drunkar i dom. Det känns så onödigt att folk ska köpa kläder när  vi redan har så mycket.
 

Söndag

Härliga söndag, jag ligger i soffan och laddar upp för en massa bra program ikväll. Partaj, solsidan och face off. Mannen i huset är och kör miniracingbil, hunden sover och det enda som saknas för tillfället skulle vara en riktigt god tårta, men man kan inte få allting har jag hört :)
 
Förresten..
Idag fyller bästa vännen år! Dock jobbar hon idag så jag får åka och gratulera henne någon annan dag ♥

Det går undan

Det närmar sig ankomst nu, tyckte det var nyss som bebisen var några fjuttiga centimeter och man längtade tills det hade gått halvvägs. Alla säger att tiden går så sakta när man är gravid (iallafall med första barnet) men jag tycker det har gått hur snabbt som helst och hinner inte riktigt med.

Dark Shadows

Nu ska jag och mannen krypa ner i soffan och se filmen Dark Shadows, både gillar Tim Burton filmer, så vi får väl se om den här är bra.

Lördag

Då var det lördagkväll, har haft besök av mamma och yngsta lillasyster idag. Alltid lika trevligt:)

Nu ligger jag i soffan, är trött som vanligt och funderar på att gå till garaget och fortsätta med mitt projekt som jag hållt på med i veckan.

Vecka 31

Då var det dags för veckorbyte igen, vecka 31 går vi in i nu. Vilket innebär att det är bara nio veckor kvar till BF-datumet, dock tror jag inte att bebis kommer att komma då. Är ganska förberedd på att gå över tiden.
 
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
 
Egna Tankar: Halsbrännan börjar bli ganska jobbig, ingenting jag provar hjälper. Desamma är det med foglossningarna, dom blir bara värre och värre för varje dag som går och snart betvivlar jag att jag kommer att klara mig själv. Jag haft foglossningar sedan vecka 19, dock är dom betydligt värre nu än vad dom var då, nu undviker jag att bära saker för att det gör alldeles för ont, jag måste hålla ihop mina ben när jag ska sätta mig upp från sängen/soffan, ta små korta steg när jag går och får aldrig sätta mig på golvet, det har faktiskt hänt att jag inte tagit mig upp utan hjälp för att det gör så ont.
Bebis hickar, sparkar och puffar för fullt därinne, dock tycker jag det har varit lite mindre än vanligt. Men det tycker jag alltid när Andreas inte har varit hemma. Förlossningen närmar sig och jag börjar bli lite nervös, mest att det ska hända bebisen något..

Village

Jag var in på village och kollade runt, dom har verkligen hur mycket snyggt som helst!
 
 
Ljuslykta . Kubhylla/Bord . Golvklocka . Klädhängare
Brevhållare . Korg/Fat
 

Bra koll :)

Nog är det ganska hemskt, tur jag har bloggläsare som berättar för mig att jag bara svammlar. inlägget nedan står det att det är den 18oktober, vilket det såklart inte var, det är ju om en vecka..
Jag skyller på att jag blivit helt dygnsvild och senil av graviditeten :)
 

Ett år!

Idag är det den 18 Oktober, vet ni vad det innebär?
Jo vi har haft vårat hus exakt ett år idag. Ett helt år, det känns som att vi bott här hela vårat liv, samtidigt som det känns som att det var igår vi flyttade in och började renovera vardagsrummet.
 
Vi har hunnit göra ganska mycket på det här året,
Vardagsrummet - tapetsera, måla taket, byta lister, måla runt dörrar.
Utomhus - Ny altan, tagit bort plattor och satt dit grus, tagit ner träd, byggt fontän
Köket - Tapetseratnya lister runt fönsterna
Andreas rum - Målat
Garaget - Målat
Mitt rum - Målat (ett av rummena)
Lekrum - Målat
Det är säkert en massa flera saker som jag inte kan komma på för tillfället.
 
 
 

Bra nyheter!

Åh, mannen ringde tidigare ikväll och berättade att han kommer hem imorgon istället för lördag. Behöver jag berätta hur glad jag blev? Har saknat honom så himla mycket när han varit och jobbat.
Tror Baltazar också ser fram emot att få hem honom.

Hem ljuva hem

Igår trillade den här ner i brevlådan, så nu har jag lite att läsa :)

Drömmer mig bort

Idag är jag helt slut i kroppen fastän jag inte gjort något alls.. Jag längtar verkligen tills dom här foglossningarna är borta och jag kan röra mig normalt utan att det gör så fruktansvärt ont. tv;n har nog aldrig gått så varm som nu, sedan jag fick foglossningar spenderas mycket tid vilandes i soffan med fötterna i högläge, känns som att jag sett varenda inredningsprogram som finns att se. Jag ligger ofta och drömmer mig bort bland renovering och pyssel, men orkar tyvärr inte göra särskilt mycket..

Förresten så är det bara tre nätter kvar innan mannen kommer hem och har ledigvecka, ska bli så skönt att ha honom hemma:)

Mysdress

För ett tag sedan så köpte vi en mysig dress till bebis, känns lite trist med grått men det får lov att bli så fram tills bebis kommer ut och visar vad den är för kön :)
 

Skogen

Idag blev jag bjuden på palt hos farmor och farfar, perfekt att slippa göra mat själv när man är ensammen.

Här hemma så håller jag på i garaget, har ett litet projekt som jag började med igår. Dock blir den nog inte färdig förrens då Andreas kommer hem, han ska nämligen hjälpa mig:)

Jag och Baltazar har även hunnit vara till skogen en sväng.

Byxor till bebis

När pappan i huset bestämmer så blir det stjärnor :)
 

Nattbebis

Det är verkligen en nattbebis i magen. Varje kväll kring elva så vaknar den till liv och trycker, sparkar, hickar och snurrar. Så håller det på i princip hela natten med vissa vilostunder.. Självklart håller den på och stökar därinne på dagarna, men inte i närheten av vad den gör på nätterna. Undrar om den kommer hålla fast vid detta även utanför magen och blir en bebis som gillar att hålla sina föräldrar vakna på natten.

Pumpor

En tanke slog mig, det är inte alls länge kvar tills det är halloween. Och efter det är i princip dags att börja julpynta:) Åh det ska bli så mysigt med allt julpynt, älskar verkligen tiden fram till jul och nyår! Men tiden efteråt är inte det minsta rolig. januari och februari är bara mörka och superkalla.
 
Men först blir det att dekorea pumpor, här är förra årets.

Foglossningar

Nu ligger jag i soffan, helt slut tack vare mina foglossningar.. Jag blir verkligen galen av att inte klara av någonting, jag är van att kunna hålla igång hela dagarna med saker jag gillar att göra, nu orkar jag knappt lägga in ved i kaminen utan att få fruktansvärt ont. Kan ju heller inte bara ligga och titta i taket hela dagarna för då blir jag ju knäpp, det är trots allt tio veckor kvar (kanske mer)..
 
Hur många sockar kan en bebis behöva? Vi har tjocksockar, tjocka sockar och tunnare sockar.. Nog borde det här räcka ?! :)
 
 

Måndag

Måndag igen, vilket känns bra då Andreas snart kommer hem (6dagar kvar). Själv måste jag städa ihop i garaget, vilket jag har skjutit upp hur länge som helst, tänker hela tiden att det kan jag göra imorgon. Men nu får det vara slut på det, måste verkligen ta tag i garaget och förrådet, annars kommer vi inte rymma våra bilar i vinter..

Face off

Jag måste tipsa om programmet face off som går på sexan kl19.00 på söndagar. Helt otroligt hur duktiga dom är på sminkningar (eller vad man ska kalla det). Jag är riktigt imponerad.

Älskade vän

Det är verkligen en otrolig känsla att bära på ett barn, fastän det medför många krämpor så är det helt fantastiskt. Tänk att det växer en liten bebis i magen, hälften jag och hälften Andreas. Våran alldeles egna bebis, undrar vem den kommer att vara lik, i både utseende och sätt. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att vi ska bli föräldrar, mamma Johanna och pappa Andreas. Bebis kommer att få världens bästa pappa, det vet jag:)

Att flera gånger per dag få känns sparkar, hicka och kullerbyttor, det är en mäktig upplevelse. Det är en helt underbar känsla att veta att det bor en liten krabat därinne som vi snart ska få träffa. Känslorna verkligen bubblar över och det går inte att förklara kärleken man känner till någon som man aldrig träffat.

Mamma och pappa längtar efter att få träffa dig, men än får du stanna därinne ett tag.

Besök

Åh idag hittade jag julmust på coop, lyckan var total!!

Får besök av två av mina yngre syskon och mamma ikväll, så vi ska mysa å äta gott ;)

Välkommen vecka 30

gunghäst

För ett tag sedan så målade jag om min gamla gunghäst som jag hade när jag var liten.
Så den har fått ta plats i lekrummet nu.
 

Lyfta benen

Foglossningar är inget jag önskar någon, sen att dom bara blir värre och värre desto längre in i graviditeten jag går är inte direkt någon tröst.. När jag inte kan lyfta benen för att det gör för ont, då undrar jag om det är värt att ens stiga upp. Usch! Att gå på ica och handla tar all kraft, jag borde be Andreas filma mig när jag går, måste vara en fruktansvärt roligt syn då det går i sakta vaggande tempo.

Men till något roligare, imorgon är det fredag och vi går in i vecka 30. Redan vecka 30, tycker tiden har gått så himla fort.

Skötväskan

Tidigare i veckan så hämtade jag ut skötväskan som jag beställde förra veckan. Är himla nöjd, både när det gäller pris och storlek :)
 

Favoriter

Två favoriter från Lagerhaus :)

Tips

Tänkte bara tipsa om att jollyroom.se har 100kr rabatt på åkpåsar.
 
 

Bilbarnstolen

Jag har fått frågan om vilken bilbarnstol vi har köpt. Det är en Acta Graco som vi köpt begagnat av Andreas syster. Känns bra att kunna köpa begagnat och inte allting nytt då det lätt blir ganska dyrt, dock så måste jag ha hjälp  när den ska in i bilen då jag inte vet hur basdelen (eller vad det nu heter) ska sitta. Det är ju en hel djungel med bilbarnstolar, barnvagnar, sängar och att förstå sig på endel av sakerna är verkligen inte lätt..
 

Bm Besök

Idag så var jag till barnmorskan och allting såg bra ut. Mitt järnvärde är fortfarande bra, känns riktigt skönt att slippa järntabletter. Hjärtljudet var desamma som dom senaste gångerna, magen är fortfarande lite mindre än medel, men håller sig inom ramarna och följer sin kurva. Mitt blodtryck var dock lite högre än vad det brukar men det gjorde inget då jag i vanliga fall har väldigt lågt blodtryck.
 
Vecka 28+5
Hjärtljud 152
Magmått 26
Blodtryck 118/80
Järnvärde 128
 

Jag & Andreas

När jag såg den här bilden kunde jag inte låta bli att skratta för mig själv och börja tänka på när Andreas frågar mig vad/vart jag vill äta. Precis såhär är det.
 

Vantar

Senaste inköpet till bebis blev vantar, något jag faktiskt höll på glömma bort. Det är ju klart den också ska vara varm om sina små händer i vinter:)

Vecka 29 (28+4)

Har fått frågan om jag fått några cravings, vilket jag inte har. Det är mer från vecka till vecka vad jag vill ha, kan äta havregrynsgröt en hel vecka och sen spy åt tanken på att äta det. I början var jag tokig i morötter och nu klarar jag knappt av att äta det.

Palt är en sak jag skulle kunna äta fem dagar i veckan och det enda jag möjligen har fått cravings på, det är helt sjukt men jag skulle kunna äta det i princip varje dag, nu tycker inte Andreas att vi ska göra det, så jag får nöja mig med det några gånger i månaden :) Vilket ändå är mer än normalt.

Tisdag

Idag är både jag och Baltazar trötta, eller han är nog trött bara för att jag är det och inte orkar leka..
Jag sov som en kratta inatt, sammandragningar också saknade jag Andreas. Det är så tomt när jag har hunnit vänja mig att ha honom hemma, men två veckor går förhoppningsvis fort.

Annars händer inte mycket, imorgon är det dags för ett besök hos barnmorskan, min nya barnmorska för övrigt. Den jag hade blev sjukskriven fram till december så jag fick en ny, Kändes ganska värdelöst då jag haft en halva graviditeten och sen byta.. Men, men.

Snart 30

Vi är ju som sagt i vecka 29 nu, vilket innebär att vi alldeles snart går in i vecka 30. Vilket känns som att vi nästan är i mål fastän det är tio veckor kvar. Jag har fortfarande inte förstått att bebis väger mer än ett kilo och ser ut som en bebis, ibland så kommer jag på mig själv med att inte riktigt förstå att om ca 11 veckor har vi en egen bebis, en helt egen bebis som är hälften jag och hälften Andreas. Det känns helt underbart samtidigt som det är skrämmande, ska vi få en helt egen bebis ?!
 
Desto närmare vi kommer målet, desto mer börjar jag tänka på en förlossning och drömmer ofta om att jag föder en pojke som jag sedan glömmer på BB och jag tycker ofta inte att han är söt. Jag har hört att man ofta drömmer sjuka drömmar när man är gravid, men mina drömmar ser oftaste likadana ut, jag föder en pojke, jag glömmer honom och han är inte söt (för övrigt så vet vi inte könet). Desto mer jag drömmer, desto räddare blir jag för förlossningen, det som gör mig mest rädd är att jag inte kommer ha 100% kontroll på situationen och ingen kan säga hur det kommer att gå. Det finns inget facit förutom att bebisen ska komma ut på ett eller annat sätt..
 

Oktober

Då var det måndag och oktober månad. Skjutsade mannen imorse så nu blir han borta i två veckor på jobb, tråkigt men tyvärr inget att göra åt..

Skulle till barnmorskan idag, men hon ringde och ändrade tiden till onsdag. Annars händer det inte mycket alls, jag har kommit i en period igen då jag sover mestadelen av dygnet, vilket innebär att jag är inte så roligt sällskap eller särskilt effektiv.

Nu ska jag iallafall åka och hämta ut skötväskan som har kommit :)

RSS 2.0