Söndag!

Då var snart denna vecka över, i veckan hade vi öppet även söndag då det var skyltsöndag här i byn. En massa fina kunder har vi haft i veckan, alltid lika kul när gamla kunder kommer tillbaka och nya hittar ner till butiken. Det känns i kropp och knopp att jag jobbat dom senaste sex dagarna, men nu är jag ledig en hel dag och sedan blir det jobb igen, både i butiken och som behandlingsassistent. 
 
Imorgon ska jag och Lilly göra lite nytta medans pappan sover efter nattjobb, förhoppningsvis hinna fara på soptippen med lite skräp från julklappsinsamlingen, få tag i kyrkan och höra när dom vill ha julklapparna och besöka lite affärer på byn.. Måste även börja fundera på vad jag ska ge maken i julklapp, finns hur mycket som helts han vill ha. Jag måste bara hinna åka iväg till någon utav grannkommuneran och köpa det, vilket inte är alltid lika lätt då man jobbar för det mesta. Men det brukar lösa sig :)
 
 

Nyhet!

Hur fin är inte denna plåtlåda från wu & wu. Självklart hittar ni den i butiken :) 



Nytt!

Vi köpte oss nya bordsunderlägg tidigare i veckan, betydligt snyggare med runda när man har ett runt bord :) 



Nyhet - klocka

Det rasar nyheter hela tiden till butiken. Idag kom bland annat denna väggklocka. Hela 38cm hög! 



Extraöppet

I butiken så rullar det på, en massa fina saker trillar in och jag blir lite kär i dom allihopa! På söndag är det skyltsöndag här i byn och affärerna har öppet 14-18, ja såklart så kommer även vi har extraöppet då :) frågan är bara när vi ska öppna, tål att funderas på. 



Snart jul!

Tänk att nu är det mindre än en månad kvar till jul, helt ofattbart! Lillys tredje jul, spännande att se vad hon tycker om tomten. 


Helt otroligt nog så har vi köpt klart en stor del av julklapparna. Men varje år är det samma visa, det är några som är supersvåra att köpa till. Men det brukar lösa sig. Lillys adventskalender är klar i alla fall, nu väntar vi bara på att det ska bli 1december. 

Pyssel - örhängen

Gjorde lite juliga örhängen i butiken igår :) 



Pyssel - smycken

Har gjort lite smycken den senaste tiden, halsband, armband, nyckelringar och berlocker. 





Ljuslyktor

Kolla vilka fina ljuslyktor som kommit till butiken. Dessutom till superpriset 29kr & 24kr. 



Blöjtårta

Jag brukar göra blöjtårtor på beställning, här är en jag gjorde förra veckan. Blev ganska fint med Liberos blöjor med djurmönster. Enkel men ganska fin, behöver inte alltid vara så avancerat för att det ska bli bra. 



Pyssel

Här kommer ett enkelt pysseltips såhär lagomt till jul. Klä dina julgranskulor med vinylstickers/dekorplast. Jag har använt färdigskuren vinyl (finns i butiken) 




Två År!

Grattis världens bästa barn/dotter/blöjninja/klätterapa/charmtroll! Helt otroligt, två år har redan gått. Du är så otroligt smart och uppmärksam så ibland blir jag rädd. Du är alltid omtänksam och noga med att ge kramar. Hemma är du en durecellkanin som ger järnet största tiden av dygnet, men du älskar att kryps upp i famnen på kvällarna och vill så gärna att man stryker på dig och sjunger. Du älskar att hoppa och springa, dina dockor står dig varmt om hjärtat och glass är det bästa du vet. Älskade lilla vän, du är det vackraste jag vet! 



Tårtor

Klockan är mitt i natten, jag är just klar med Lillys tårtor. Nu måste det bara dammsugas när jag vaknar och innan jag åker till butiken. Sen är vi klar för kalas! Pappan i huset stiger upp på en timma och åker på jobbet, själv ska jag lägga mig och sova några timmar. 

Här är tårtorna, inte guds bästa verk men det funkar. Blir intressamt att se hur dom smakar då jag kört på fler lager än vanligt. Chokladtårtan har fyra lager godsaker och marispantårtan tre. I vanliga fall är det bara två :) 




Dog en aning

Ikväll när jag stängde butiken gick jag på coop (maken hade bilen på jobbet), jag höll på frysa ihjäl och dog en smula innan jag ens var framme på affären. Väl där handlade jag lite saker som behövdes för att kunna baka till Lillys kalas på lördag. Såklart var det enbart tunga saker som skulle handlas, ni vet mjöl, socker, morötter och sådana saker. Påväg hem dog jag en aning igen, lika kallt som jag gissar att det var för dom som dog i vattnet där titanic sjönk och lika tungt som Magnus Samuelsson är stark. 
Nåja, väl hemma hann jag baka lite innan klockan slog midnatt och det var dags att avbryta för idag. Får fortsätta imorgon så vi har frysen full. Blev bland annat morotskaka och saffransbullar ikväll. 


Nyheter!

Idag drunknar jag i leksaker i butiken, tre stora kartonger anlände idag med en massa saker för dom små. Perfekta julklappar och riktigt bra priser dessutom! 

Varje gång jag packat upp en leverans så förundras jag över att jag rymmer det i min redan fulla butik. 45kvadratmeter är inte så himla stort. 

Idag kom bland annat playmais/playcorn. 

Info om dessa:
PlayMais, byggklossar av 100 % majs, ca 15x25 mm. Fäster ihop med lite vatten. Produkten är biologiskt nedbrytbar. Med PlayMais kan barnen bygga roliga figurer. Från 3 år. 

Med andra ord, dessa är ekologiska och giftfria. Perfekt för som små!


Nyhet - klossar

Idag trillade det in några superfina nyheter till butiken. Bland annat dessa fina träklossar med bokstäver och bilder. Betydligt finare i verkligheten än på bild. Lilly hjälpte till att packa upp och blev väldigt besviken när hon inte fick leka med dom. 


Ny vecka!

Då var det ny vecka igen! Till helgen fyller Lilly år, så då blir det kalas. 

I helgen har vi firat pappan i huset på farsdag, som vanligt var det även arga leken vid köksbordet ;) 



Vardagsrummet

Ikväll har vi städat, inte riktigt hela huset men halva i alla fall. 



Julpynt!

Julen är den bästa högtiden på året och det där med att vänta har aldrig varit min starka sida. Så ikväll åker jullådorna fram och succesivt början julen titta in hos oss! Samma visa varje år och varje år säger någon att man börjar pynta för tidigt, dom små julpoliserna är överallt. Tur man inte behöver bry sig om vad andra tycker :) man måste ju hinna njuta av allt juligt och inte bara tre veckor före jul. Nä mer jul åt folket! 

Julgranen får vänta ett tag omän jag gärna skulle ta fram den redan nu :) 


Julpyssel

Idag började det trilla in julpyssel! Bland annat superfina bokmärken i gammal stil. Nu inväntar jag bara dom sex andra leveranserna som är påväg in med leksaker, inredning och finfina grejer. Som ett barn på julafton! 



Snart två år!

Nästa vecka fyller Lilly två år! Åh herregud så tiden går.
Jag vet inte vad som är värst, att hon blir äldre och äldre eller jag blir det.
 
Nåja, nästa helg blir det kalas, dock på eftermiddagen för vi jobbar på dagen. Annars går söndagen bra att komma på kalas också :)
 
Hon har iallafall uppdaterat sin önskelista.
Duplolego
Legolådor (lådor som ser ut som stora legobitar)
Kläder strl 98/104
Spade så hon kan skotta snö med mamma & pappa
Kritor
Dockor med tillbehör
Sop i barnstorlek
Babyvakt (kanske mest mamma & pappa som önskar sig det då den gått sönder)
pussel
brödrost (leksak)
halksockar
 
 

Tisdag

Tisdag idag, tisdagar nu för tiden känns alltid som måndagar då jag har stängt butiken måndagar. Här hemma är ett full gas, Lilly går hårt in och river ut hela rummet på rekordtid, dansar och fyller soffan med lego. En helt vanlig dag med andra ord.
Att få en bild på henne som är består utav enbart streck är inte alltid det lättaste, hon älskar att vara med på bild. Men helst ska det går riktigt fort och man ska springa bakom.
 
 
 

Utklädning

Igår var vi ut på maskerad, självklart var vi utklädda! Helt fantastiskt att få klä ut sig, ungefär det roligaste som finns! 

Dessutom vann jag pris för bästa utklädnad, en middag för två :) 



RSS 2.0