Det där med att sova

Lilly har som sagt börjat sova i sin egna säng, vilket funkar jättebra när hon väl bestämmer sig för att sova. För ca två vecka sedan var det inga problem, efter lite stök och bök så somnade hon och sov oftast till fem då hon vaknade och ville äta. Detta var rena drömmen kan jag meddela då vi annars är vana att ha en bebis som skrek dygnet runt i fyra månader pga av bla magen.
Men nu har hon fått för sig att somna och sedan vakna efter en kvart och vägra somna om. Hon är gärna vaken länge efter att hon tagit denna lilla taktikvila, som ikväll. Hon var så trött så hon höll på somna där hon låg i babygymmet, då jag gjorde henne klar och lade ner henne i sängen. Väl där somnade hon i princip direkt, men vaknade efter ca 15minuter och somnade inte om förrens två och en halv timma senare. Hon låg och pratade, sprattlade, fick komma upp då hon ansåg att det inte var roligt längre, jag satt bredvid henne, sjöng och ja listan kan göras lång. Såhär har det varit i två veckor nu, undrar om det är någon fas eller om hon bara besämt sig för att såhär ska våra kvällar se ut..
Till saken hör att dagtid sov hon i princip ingenting, det är näst intill omöjligt att få henne att sova mer än 20minuter 2-3gånger per dag. Om hon inte åker bil, då kan hon sova lite längre..
 


Kommentarer
Anna

Ja de är inte lätt att få sina små att sova.. Vi har börjat lägga Ester runt kl 20.00 nu, ibland somnar hon direkt och ibland inte.. då kan de ta 1-2h innan hon somnar.. sjunga, vagga upp o gå.. ja vi gör allt.. Igår somnade hon vid 22.. men hon sover fortfarande och kl är över 8.00.. Lyx! Medans vissa nätter så vaknar hon flera ggr.. en natt var hon super pigg kl 4.00... och var vaken i typ 2h.. kul..
Hoppas hon somnade sen iaf! kram

2013-06-01 @ 08:05:34
URL: http://www.heuteitsmeintag.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0