Lördag

Så var det lördagkväll, den yngsta i familjen har just somnat och ligger tätt intill mig här bredvid. 

Idag hade jag butiken stängd, spenderat dagen med familjen och några av mina syskon, en bra dag med andra ord. Funderar på det här med butiken, hur viktig den är för mig, som ett litet skötebarn. Jag undrar hur många timmar per dag jag tänker på saker runt omkring den. Vad jag ska göra, hur jag ska utvecklas med den och ja, stundvis även att bara skita i det, lägga ner, skaffa ett vanligt jobb där du jobbar dina timmar, sen går du hem, stänger av. Där du vet att varje månad får du lön, du har semester, betald dessutom och du behöver inte oroa dig om det går åt helvete på din arbetsplats en dag, det får chefen oroa sig för.  Det är inte alltid kul att driva företag, det är många sömnlösa nätter och svettiga dagar. Många tror att jag jobbar 12-17 i butiken, sen är det inget mer. 
"Du jobbar ju bara 5h/dag, hur kan du vara trött?"
Riktigt så enkelt är det inte, dessutom hade jag kunnat ha butiken öppen 12h per dag om jag vill, förutsatt att jag skulle ha kunder under denna tid,  men det skulle jag inte ha. Jag har haft öppet 10-18 i två år, sedan utvärderade jag och kollade när jag egentligen har kunder. Så då anpassade jag mina tider efter det, dessutom anpassade jag tiderna mycket efter mina barn. För att jag ska hinna spendera tid med dom. När jag var gravid med Molly jobbade jag fram tills förlossningen, hade stängt  två dagar och sedan var jag i butiken igen och jobbade. Så ja, jag vet exakt vad det innebär att jobba mer än 5h per dag. 

Låt mig ge ett exempel på vad jag gör när butiken är stängd. 
Jag (vi) söver barnen, sedan slår jag upp min dator. Där fixar jag hemsidan, sökoptimerar, gör annonser, gör banners, svara på mejl, svara på meddelanden via facebook och instagram, gör kundjobb, lägger in nya produkter, skriver produktinformation, tjorvar med någon vara som varit trasig vid leverans, ja listan kan göras hur lång som helst. 
Morgonen kan jag slita upp barnen, fixa barnvakt för att åka på ett möte, i värsta fall ta med mig barnen på möte, vilket har hänt. Jag har suttit och ammat samtidigt som jag deltagit i möten. Sedan ska jag göra ärenden, det kan vara allt från bankärenden till kanske hinna köpa ett par skor till barnen. Därefter lämnar jag Lilly på förskola, Molly är antingen med sin pappa om han är ledig, med hennes mormor men ibland får hon även följa med mig för en arbetsdag i butiken. 

Jag vill inte verka gnällig, det här har jag valt själv. Det  här är en livsstil som jag gillar och det fungerar för min familj. Men nästa gång du ska gnälla att jag bara jobbar 12-17 eller att det tog en timma innan jag svarade på ditt mejl. Minns bara att jag driver det här företaget själv, en butik och en webbshop, samtidigt som jag har två små barn och ett hem. Jag ber om ursäkt att jag inte svarade direkt på ditt meddelade som du valde att skicka en lördagsnatt 03.00. (Ja sånt händer..) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0