Vem står på tur?

Nu går dom på hyresvärdar också som redan gör eldeklarationer och ventilationskontroller. Försöker kommunen fylla sitt budgetunderskott kan man ju undra?! 

"– Det är mycket egenkontroll vi ska titta på där. Om de har bra rutiner för att lösa eventuella klagomål från hyresgäster och om de har koll på de tekniska detaljerna, säger miljöinspektören Erika Groth."

Rutiner för att lösa klagomål? Ja de beror väl på klagomålet vilket tillvägagångssätt hyresvärden har. Ska allting finnas nerskrivet? 
Ser det hela framför mig: 
"Birgit klagade på en glödlampa, då ska vi se i pärmen hur vi ska gå tillväga. Sverker klagade på sand i trappan, ja men de tror jag står under flik 436 hur vi ska åtgärda det problemet."

Sen att taxan inte sticker ut från övriga kommuner, DOM HAR JU MER KOMPETENT PERSONAL PÅ DOM HÄR POSTERNA! Det som är väsentligt är om dessa kommuner också tar 14h för en bränsledunk, 7h för en förpackning barnkosmetik. Gör dom inte det, nä då spelar det ingen roll om dom har lika hög timtaxa som Älvsbyn då det tar kortare tid vid en inspektion. 

Föreningar, företagare och hyresvärdar. Vem står på tur?! Erika säger att det är den sista stora gruppen som inte fått papper om inspektioner, men då kör dom väl över dom små grupperna efter detta. 
Dessutom ska ni inte tro och fantisera att alla företag som åkt på kontroller bara gör det en gång. Nej, du får besök med olika tiders mellanrum beroende på verksamhet men med säkerthet så kommer inspektörerna tillbaka. 
I mitt fall ska mitt bränsle granskas med 2-3års mellanrum och det är bara bränslet. Allting annat vet vi inte när dom kommer och vad kostanden blir. 
Heja Älvsbyn, Heja!! 

Helena du behöver inte fundera varför, om ni börjar se att antalet älvsbybor minskar, vem vill bo i en kommun där du blir motarbetad och inte får vägledning utan bara höga timtaxor och sanktionsavgifter?! 
Kör över oss alla, gör det. För vi företagare och föreningar ser till att hålla byn levande. Folk bor här mycket för att det finns föreningar där barn och vuxna kan utföra sin hobby, företag som driver butiker, hantverkare, byggfirmor osv. Vi hjälper er att dra in skatt till kommunen, vi hjälper er att få folk att vilja bo här. 
Vad händer när storgatan dör, vad händer när hyresvärdarna lägger ner, vad händer när föreningarna dör pga avgifter som är skyhöga?! 

Där har politikerna helgens gåta, klura på den ni.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0