Molly

Här kommer lite gamla & nya bilder på Molly❣️

Varför undrar kanske du, men det ska jag berätta.

För att påminna mig själv och kanske även er att endel har hänt i hennes utveckling. Många framsteg har gjorts under dessa år, dom har tagit längre tid än för många andra och hon har lärt sig dom lite bakvänt ibland. Ibland har hon lärt sig dom för att sedan glömma hur man gjorde. Endel av dom sakerna kommer kanske aldrig att komma tillbaka, endel kommer att komma när hon tycker dom behövs. 
 
Molly hade en period då hon älskade musik och dansade varje dag, det gör hon inte längre. Hon hade en period då hela hennes liv kretsade kring babblarna, det gör det inte längre. Men det är inget konstigt med det, barn ändrar intressen, Molly älskar bara sina intressen lite mer och lite intensivare än vad många andra barn gör. När hon ska kramas så kramas hon alltid sådär extra hårt, för att sån är Molly. Allt hon gör, gör hon lite extra mycket, extra höjd eller extra länge. Molly är det där lilla extra. 

Molly kommer inte säga hej åt dig när ni möts på affären, hon menar inget illa, är inte ouppfostrad eller sur. Hon kan bara inte, en sån enkel sak som ett hej, det kan inte Molly säga, kanske anser hon att det är ett helt onödigt ord. Men om du lyssnar och ser, så kommer hon att säga "jaaa" som ett svar på ditt hej, hennes egna lilla hej.

Molly kommer mest troligt inte titta dig i ögonen när du pratar med henne, det är inte för att hon inte vill prata med dig, det är för att hon oftast bara tittar oss i familjen och närstående i ögonen. För hon gillar helt enkelt inte ögonkontakt med andra sådär som du och jag gör. Hon lyssnar precis lika bra, fastän era ögon aldrig möts. 

Molly kommer kanske aldrig att lära sig allt det där man brukar kunna, men det gör ingenting. För Molly kommer lära sig saker du bara kan drömma om. 

Molly kommer att upprepa det du säger, inte för att hon förstår vad du menar utan för att hon använder sig av ekotal. Hon härmar helt enkelt det hon hör, hon förstår inte alltid orden hon härmar, men hon tycker inte det gör något, för hon vill bara härma dina ord. Innebörden är inte så viktig. 

Molly kanske aldrig kommer vilja leka med dina barn, men det gör inget. Hon tycker det är mer intressant att fråga vad klockan är eller vad det står på en lappen på kylen. För sån är hon och hon är inte ouppfostrad eller elak för det, hon tycker bara det är mer intressant.

Molly kan inte sitta stilla, hon vill inte slå dig när hon står 10cm från ditt ansikte och viftar med händerna samtidigt som hon gungar från sida till sida. Hon vill bara berätta att hon är väldigt glad, men ibland kan det även betyda att hon är orolig, kanske överlycklig eller bara sådär som Molly vara. Men det gör ingenting, för när hon har acceptera dig nog mycket så kommer hon tillåta dig att vara 10cm från hennes ansikte medans hon tittar dig i ögonen. 

Molly kanske aldrig kommer bygga en träkoja, gå på disco, ta körkort eller något annat som man tänker att ens barn ska göra. Men det gör ingenting, för jag är helt övertygad om att Molly kommer göra det som gör henne lycklig. 

Molly har Autism, nivå 2. Språkstörning och är utvecklingsförsenad, men det gör ingenting. För Molly kommer alltid vara Molly, våran Molly. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0