Inte riktigt överens

Tomas Egmark (ordförande i nämnden för miljö & bygg) borde fundera över sitt utlåtande i gårdagens piteå tidning. 

– Taxan är tagen av fullmäktige utan diskusion. Det kanske slår hårt på några, det tror jag säkert. Men det är även en riskbaserad taxa, så visar det sig att de sköter sig så kommer de få en lägre taxa i framtiden, säger han.

Klart det inte blev nån disskution, ni får dra in pengar och alla hos er är nöjda och glada. 

Lägre taxor i framtiden, då har flera redan hunnit lägga ner! Hur tänkt han där? Lägre taxa hur? Vi ska fortfarande betala alla utbildningar, resor, kontorstid osv för inspektörerna. Och sen, missköter vi oss nu när vi har så höga taxor? Nädu Egmark, vi delar inte uppfattning om mycket. 

Sen att han drar 2015 taxor som jämförelse är för mig en gåta, året är 2017 nu. 2015 hade kommunen en taxa på 805, idag är den 970kr.  (Finns att läsa om i styrdokument 2015-01-26. Taxa enligt miljöbalken) 
Idag är både Piteå & Boden lägre än oss i fyrkanten och Luleå 5kr dyrare men då har dom folk som är specialiserade på dessa områden som inte behöver en utbildning inför varje granskning, vilket innebär att det blir lägre kostnad i slutändan för Luleå. 

Och ja, sanktionsavgifterna går till staten men timavgiften går till m&b på KOMMUNEN och  skl skriver "avgifterna ska täcka myndighetens kostnader enligt självkostnadsprincipen, vilket innebär att kommunens tillsynsverksamhet INTE får gå med vinst." 

Dessutom kommer den här taxan ta död på flera föreningar som inte kommer att ha råd att betala dessa taxor. Grattis igen Älvsbyns Kommun, GRATTIS! 

Hoppas ni hamnar sist på listan över företagsklimat så jag slipper läsa en till artikel där ni klappar er för bröstet!
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0