Sovning

Lilly sover med oss, det har hon alltid gjort. Hon är en hårding som aldrig har gillat det där med sömn särskilt mycket. Som bebis skrek hon betydligt mer än hon sov, så när hon väl somnade på oss eller mellan oss så fick hon såklart fortsätta sova. Det är samma sak nu, det där med att vila middag har aldrig varit särskilt intressant, ibland händer det och ibland inte. I bilen sover hon gärna. 

Jag hör hela tiden tusen tips på hur man ska döva och hur man inte ska, det vi nog glömmer är att alla är olika. Lilly blir tre år nu i november och hon älskar att krypa upp i famnen och somna hos en. Självklart känner vi ibland att det är lite jobbigt, men ingen utav oss i familjen mår bra utav dessa metoder som finns vid läggning. Vi har provat flera. 
Lilly somnar gärna tätt intill, gärna medans man stryker henne på ryggen eller armen, det gillar hon och det funkar för oss. Hon vill ha närhet, så självklart får hon det. Ibland vill hon prova sova i sin säng, ja då får hon göra det och ibland vill hon sova i ens famn och då får hon såklart göra det. 
Jag tror att sålänge hon får den kärlek och närhet hon behöver så löser sig det mesta eftersom. Alla barn är som sagt olika. 


Kommentarer
Anna S

Vi har testat typ alla olika läggningsrutiner känns det som. Folk säger gör si o gör så.. Alla barn är olika som du säger och man får hitta ett sätt som funkar för sin familj. Ester sover oftast mellan oss hela natten, ibland somnar hon i sin säng men kommer då alltid in till oss senare. Vi läser och sen får hon somna nära någon av oss. Det är de som funkar bäst, men nattningen brukar u snitt ta en timme iaf..

2015-11-02 @ 22:49:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0