Till småbarnsföräldrar

Till alla förstagångsföräldrar: 

Tio saker som är helt normalt fastän man inte kan tro det. Men ingen fara, vi har alla varit där när plusset visades på stickan. 

1. Du kommer googla, du kommer googla allt från hemorrojder till bebisbajs. Och du kommer ha varje konstig sjukdom som någonsin funnits. 

2. Du kommer att bli en allmän tillgång, okända människor kommer kommentera och känna på din mage och värre blir det när bebis har kommit och främmande människor ska ner med deras smutsiga fingrar i barnvagnen och det enda du skriker inombords är "NEEEEJ, RS-VIRUS".

3. Du kommer vilja strypa folk, säkert något ännu värre. För efter hundrafemtio "goda råd" från omgivningen som verkar känna dig och din bebis bättre än du själv så är det okej att bli lite less. 

4. Någon kommer alltid vara bättre,.. Eller ha det värre.. När det enda du vill är att sova och duscha så kommer alltid någon berätta att dom inte sovit på flera år, vad du än går igenom är någon värre. Jag vill väl inte sova mindre bara för att du inte sovit sedan glödlampan uppfanns!? 

5. Dom här psykotiska föräldrarna har även barn som kan sitta när dom är två veckor, följer viktkurvan perfekt och gråter aldrig, du kommer vara avundsjuk och fundera vad som är fel med ditt barn (även här kommer du googla). Men tillslut kommer du inse att det är skitsnack, deras barn gråter också och nej dom log inte medvetet när dom var sex dagar gamla. 

6. Du kommer uppskatta att dina föräldrar finns, dels för barnvaktande och hjälp men även för att du nu först inser hur jävla jobbig du var ibland när du var liten och dom sålde dig ändå inte på blocket. 

7. Barn kräks, dom pissar i sängen, river huset, ritar på väggar, hittar nagellack och "råkar" spilla ut det på din nya soffa och ja, dom gör dig vansinnig ibland. Det är helt okej att älska att fara på coop helt själv, andas och inte ha en huligan hängandes i benet för att sedan komma hem och fått ny energi. Kom ihåg att ibland kan det vara skönt att vara själv några minuter, det är alldeles för lätt att glömma bort sig själv. 

8. Du kommer att göra nästan allt du inte skulle göra när det gäller dina barn, dom kommer sova i din säng fastän dom inte skulle det, du kommer muta och hota "tar du inte på dig jackan får du inte åka till mormor". Du kommer slå igång ipaden fastän dom kan få fyrkantiga ögon och låta dom se den medans du lagar mat. 

9. Du lär dig uppskatta en dusch ifred eller bara ett toalettbesök, saker du tog förgivet förr är en lyx idag, när du väl får göra nummer två ifred på toaletten utan att någon står och kastar bindor, tamponger och skrattar åt dig så känns det som att du har vunnit på lotto. 

10. Du kommer inte alltid vara jättestolt över dina barn, speciellt inte när dom börjar prata och berättar gärna för okänt folk att pappa fiser och dricker öl, mamma har ingen snopp men långa bröst. Omgivningen kommer förmodligen skratta, du kommer önska att du kunde sjunka genom jordens yta. 

Eller så kanske dina barn nångång följer med till ditt jobb, vi kan låtsas att du jobbar i en butik, ja du till och med äger den. Ditt barn sköter sig exemplariskt till en början medans du själv står och förklara skillnader på 1:14 bilar och kunderna är imponerade av att ditt barn är så lugn och snäll. Vi kan säga att barnet sedan berättar att hen har bajsat, då kan det hända att om du är ägare och ensam arbetare i butiken börjar kallsvettas, vi kan även leka med tanken att det just då strömmar in massor med folk i butiken i samma takt som odören utav bajs sprider sig, vi kan även leka med tanken att nu bestämmer sig hen för att det kliar lite i blöjan. Vi kan säga såhär, det kan hända att det blir en dålig komedi och det helt plötsligt är bajs på fler ställen än bara i blöjan, men nu leker vi ju bara med tanken, det kan även vara så att detta hände någon, någon som äger en butik och säljer bland annat 1:14 bilar. Jag säger inte att det är så, men det kan vara så.. Det kan även vara så att ägaren ändå sålde bilen, torkade bajs och ringde till barnets pappa och var arg så han fick lov att stiga upp fastän han jobbat natt och hämta avkommat. Som sagt det hade kunnat hända, någon.. 


Men lugn, det kommer stunder då dom små ninjorna är helt fantastiska och du svämmar över med kärlek och kan inte förstå hur du kunde vara trött/less/arg/irriterad.. 


Kommentarer
Lina-mamma till Wilma och Wiola

Så jäkla sant! Finns inget som man älskar så mkt som sitt barn! Men att ens barn kan få en å tappa tålamodet 20gånget per dag och man älskar dom ändå! Å ibland när dom väl somnat förstod man it ens hur man kunde vara irriterad på dom :)

Svar: Ja visst är det otroligt, ibland ser dom så fridfulla och oskyldiga ut.
Johanna

2015-04-09 @ 16:12:40
URL: http://liniz.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0