Dagens Sjukhusbesök

Som sagt så var vi till sjukhuset idag på tremånaderskontroll (dom räknar från när hon skulle varit född). Fick träffa en läkare. Vi fick som sagt både bra och lite mindre bra nyheter, men låt oss börja med det bra.
 
Dom tyckte hon var himla duktig med nacken med tanke på hennes korrigerade ålder och att hon har rätt så stort och tungt huvud i jämförelse med kroppen. Hon var även en pigg och glad tjej så det fick hon också beröm för. Hon skrattade och sparkade när läkaren klämde och kände.
 
Det lite mindre roliga är två saker.
Ett. låt mig citera läkaren "hon går upp i vikt bra, men inte nog bra". Då går man väl inte upp i vikt bra?! Hon ökar ungefär 0.5-0.6kg i månaden, hon äter tills hon blir mätt men dom vill att hon ska gå upp mera för att "växa ikapp". Vilket låter urbota korkat i mina öron, hon är ju mindre och kommer vara det ett bra tag. Hon går upp i vikt och äter bra. Men då tycker läkaren att vi ska ge ett extra mål med ersättning (hon helammar). Ja det är ju bara lyda order så idag var jag och köpte ersättning och tänkte försöka mig på att ge det till Lilly, pyttsan! Hon spottade och det gick inte, men imorgon kanske det går bättre.. Förstår bara inte hur läkaren tänker då denne säger att hon först ska amma och sedan ska jag ge henne en flaska med ersättning en gång per dag, vad tror ni händer om man ger en mätt bebis mer mat, jo den spyr.. Nåja, bara lyda order och ge henne den där himla ersättningen en gång per dag.
 
Det andra är att Lilly har sedan födseln haft en lite speciell huvudform, hennes bakhuvud står ut lite mer, eller hur jag nu ska förklara så att ni förstår. Men så har hon haft sedan födelsen och när jag påpekat detta så har jag fått höra att det är normalt. När hon blev urplockad och inte gick igenom en vanlig förlossning så är det rätt så vanligt och precis som med allting annat så är alla barn olika.
Hur som helst så var läkaren lite bekymrad över detta så att vi ska tillbaka inom någon vecka för att göra ett ultraljud på huvudet för att se så att det ser ut som det ska och även ta kort på Lillys huvud för att sedan skicka bilderna till en specialist som ska kolla på dom och säga vad denne tror..
Kan även tillägga att ultraljud på huvudet/hjärnan gjorde vi i december och det visade ingenting.
 
Är bara så trött, det är jättebra att vi får kolla upp sånna här saker. Bättre en gång för mycket än en för lite, men det är hela tiden nya saker som man ska oroa sig för..
 
Så nu ska vi till sjukhuset på ca en månad för utraljud av huvudet, sedan om två månader ska vi på en till kontroll och på tre månader ska vi åka dit och göra EKG och ultraljud på hjärtat för att dom ska följa upp hennes blåsljud hon hade när hon föddes..Sen ska vi även springa på bvc för vikt, det är ett heltidsjobb att bara hålla reda på allting.
Dagens Vikt: 4430g
Längd: 56cm
4 månader och 2v  (korrigerad ålder 3månader)


Kommentarer
Therese

Men.. varför inte testa ge henne bröstet någon/några ggr extra?

2013-03-28 @ 07:55:35
URL: http://tisskisset.blogg.se
Sanna

Hur gjorde du med ersättningen. Köpte du en mjölkproteinfri eller kör ni på de vanliga?

Jobbigt med detta åkandet fram och tillbaka. Men det är ju som du skriver ändå bra att de håller koll.

Ha en trevlig påsk!

2013-03-28 @ 08:30:25
Sandra

Usch vad jobbigt att behöva gå och oroa sig sådär hela tiden :( ..

Du har säkert redan tänkt på det här, men jag skriver det ändå som ett litet tips ändå.=) Testa att pumpa ur och blanda bröstmjölk och ersättning, och se om hon tar det bättre, så kan du minska mängden bröstmjölk med tiden.. Då hinner hon ju vänja sig vid smaken tänker jag=)

Lycka till med allt, hoppas det går bra med alla sjukhusbesök ni har framför er.. =)

2013-03-28 @ 10:50:14
URL: http://sandragrundin.blogg.se
Therese

Konstigt då amning är såååå mycket bättre.. (iaf va sjukvårdrn verkar påstå). Lycka till! Leila tar inte flaska så jag har inga tips..

Verkligen sö trisst med magsjuka nu :((( Glad Påsk!

2013-03-28 @ 12:38:26
URL: http://tisskisset.blogg.se
My

Det här kanske är helt fel, men jag tycker iaf att du ska lita på dig själv! Tycker du att hon växer bra och är nöjd så kör på som ni har gjort. Som du säger så har ju Lilly alltid varit liten. Så man kan väl inte räkna med att hon ska följa den normala kurvan. Så länge hennes egna kurva ser bra ut?! Fast man ska väl kanske lita på läkarn antar jag, men minst lika viktigt att lita på sig själv :D

2013-03-28 @ 22:50:10
URL: http://myjernkrok.blogg.se
Anna

Ja huvudsaken borde ju endå vara att hon går upp i vikt och att hon utvecklas som hon ska. Vad jag hört så är ju bröstmjölken den bästa, och som du skrev svårt att ge ett mätt barn mer att äta. Vad säger de på BVC om hennes viktkurva? Kram

2013-03-29 @ 09:58:13
URL: http://www.heuteitsmeintag.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0